خسرو شهبازی روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: ارقام جدید گندم آبی از ارقام پرمحصول، متحمل به خشکی و تنش رطوبتی هستند.
وی با اشاره به سایر دستاوردهای محققان استان به معرفی 6 رقم جو و چهار رقم کلزای جدید نیز اشاره کرد و گفت: رقم جدید کلزا با نام 'صادق' متناسب کشت دیم برای فصل پاییز است.
به گفته او، محققان ایستگاه‌های تحقیقاتی استان در محصول گلرنگ نیز به چهار رقم جدید دست یافته‌اند.
وی با بیان اینکه در حوزه نخود نیز اقدام های تحقیقاتی خوبی صورت گرفته اظهار کرد: در نخود به دنبال انتقال کشت از بهاره به پاییزه هستیم که تاکنون در سطح هفت هزار هکتار کشت بهاره نخود به کشت پاییزه انتقال داده شده است.

** افزایش 2 برابری تولید گندم استان کرمانشاه به همت دولت یازدهم
تولید محصولات عمده زراعی مانند گندم در دولت یازدهم افزایش قابل ملاحظه ای داشته به طوری که در سال 92 از 450 هزار تن به 966 هزارتن در سال 95 رسیده که افزایشی بیش از 2 برابر را نسبت به سال 92 نشان می دهد.
به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از 966 هزار تن گندم تولیدی کشاورزان استان در سال 95 بیش از 743 هزار تن مازاد بر نیاز کشاورزان بوده که به صورت تضمینی توسط دولت خریداری و در سیلوها ذخیره شد به طوری که اکنون سیلوهای گندم استان کرمانشاه مملو از این محصول راهبردی بوده و نه تنها نیاز این استان و استان های غربی به این محصول برطرف شده حتی به سایر استانهای کشور نیز منتقل شده است.
شهبازی افزود: برای افزایش کمیت و کیفیت گندم تولیدی استان کرمانشاه تمهیدات لازم توسط دولت یازدهم اندیشیده شد از جمله اینکه بذور گواهی شده در ارقام مناسب، پرمحصول و مقاوم به بیماری ها در اختیار کشاورزان قرار گرفت، کودهای مورد تایید به اندازه مورد نیاز توزیع و سموم استاندارد نیز با قیمت مناسب تامین شد که تمام این عوامل باعث افزایش بیش از 2 برابری محصول گندم استان کرمانشاه و همچنین افزایش بیش از 2 برابری درآمد کشاورزان گندمکار شد.
استان کرمانشاه با 946 هزار و 871 هکتار زمین کشاورزی آبی و دیم و تولید سالانه بیش از چهار میلیون و 600 هزار تن محصولات کشاورزی یکی از قطب های کشاورزی در منطقه غرب کشور محسوب می شود.

**با حمایت دولت یازدهم تولید جو استان به بیش از 380 هزار تن رسید
در تمام محصولات زراعی وضعیت حمایت از کشاورزان در بازه زمانی 92 تا 95 ادامه داشته به طوری که اقدام های دولت یازدهم از جمله پشتیبانی مالی، حمایتی، هدایتی، لجستیکی، خرید تضمینی، گسترش آبیاری تحت فشار و سامانه های نوین آبیاری برای آبی کردن اراضی دیم و افزایش راندمان تولید و صرفه جویی در مصرف آب در اراضی آبی و... باعث شد که محصول جو استان کرمانشاه از 215 هزار تن در سال 92 به 381 هزار تن در سال 95 برسد.
همچنین در تولید چغندرقند از 369 هزار تن در سال 92 به 570 هزار تن در سال 95؛ نخود از 62 هزار تن در سال 92 به 72 هزار تن در سال 95 رسید.
در صورت حمایت هرچه بیشتر از کشاورزان و تامین نیازهای آنان، استان کرمانشاه می تواند به یکی از قطب های اصلی کشاورزی کشور تبدیل شود و برای بخش زیادی از افراد جویای کار این استان در این بخش شغل ایجاد شود.
3033/8066 خبرنگار: فرزاد نویدی ** انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.