به گزارش خبرنگار ایرنا، زهرا احمدی پور روز دوشنبه در حاشیه بازدید از عمارت خسروآباد سنندج در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به اینکه سال 96 با عنوان سال تولید و اشتغال از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نامگذاری شده است فرصت هایی که از طریق گردشگری و خصوصا توسعه صنایع دستی می توان برای اشتغال ایجاد کرد در سازمان دسته بندی و احصا شده و میزان اشتغالی که میتوان از این طریق ایجاد کرد نیز آماده شده است.
وی اظهار کرد: بر این اساس در استان ها یک روستاهایی شناسایی شده و این کار به صورت پایلوت در تعداد محدودی از این روستاها شروع شده تا اشکالات طرح رفع و شناسایی شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: از این منظر 500 روستا در کشور شناسایی شده که سه مورد آن در استان کردستان است و پس از ارزیابی اولیه و رفع اشکالات، فاز بعدی را در روستاهای دیگر اجرا خواهیم کرد.
وی تمرکز جدی سازمان را ایجاد اشتغال پایدار از طریق صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد و گفت: بر این اساس پیش بینی ما در حوزه گردشگری حدود 70 هزار و در حوزه صنایع دستی نیز 65 تا 70 هزار شغل پایدار در سال 96 است.
احمدی پور اظهار کرد: جهت گیری و تمرکز ما در زمینه ایجاد اشتغال پایدار، بر روستاها است چرا که روستاهای ما از نیروی جوان تخلیه می شود و مهاجرت به حاشیه شهرها باعث مشکلات جدی در شهرها شده و با تخلیه شدن روستاها امکان زیست در این مناطق به مرور از بین می رود.
احمدی پور ادامه داد: ما به لحاظ سنتی شرایطی را در روستاها داشته ایم که می تواند جزء جذابیت های گردشگری برای کشور باشد و امروز در صدد احیای این مهم هستیم و با بازنگری هایی که در دستورالعمل های سازمان وجود دارد و جهت گیری و جدیتی که برای اشتغال سال 96 داریم این کار را انجام می دهیم.
وی افزود: استان کردستان به عنوان استانی که جذابیت های خاص خود را دارد و همچنین به عنوان یک استان مرزی می تواند فرصت های خوب گردشگری برای ما داشته باشد و بر این اساس برای سه روستایی که مشخص شده بصورت خاص سرمایه گذاری شده و تلاش داریم که به روستاهای دیگر نیز تسری پیدا کند.
معاون رئیس جمهوری اظهار کرد: تمرکز جدی ما در زمینه ایجاد اشتغال در بحث گردشگری و صنایع در چهار استان غربی کشور شامل کردستان، کرمانشاه، ایلام و همدان است.
به گفته وی در راستای ایجاد اشتغال پایدار در حوزه صنایع دستی و گردشگری در سال جاری برای هر روستا حداقل یک میلیارد و 500 میلیون تا 2 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صبح امروز به استان کردستان سفر کرد و در سفر یک روزه خود علاوه بر بازدید از آثار باستانی و میراث فرهنگی استان در شورای اداری استان شرکت کرده و با جمعی از سرمایه گذاران حوزه گردشگری برای تبادل نظر و ارایه راهکارهای توسعه صنعت گردشگری کردستان دیدار می کند.
استان کردستان دارای یک هزار و 519 اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است و هم اکنون 828 مورد از این تعداد شامل 763 اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، 49 مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.
7348/6108
**خبرنگار: افسانه گلباغی**انتشاردهنده: امید بهمنی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.