۵ نکته مهم که کارجویان فراموش می‌کنند!

در این نوشتار چند مشاوره شغلی بسیار عالی بای شماآورده شده است که شاید وقتی درگیر پیدا کردن یک شغل جدید هستید و در اثر عجله‌ای که دارید دستپاچه و نگران هستید ممکن است فراموش کنید.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، اگر اخیرا جست‌وجو برای کار را شروع کرده‌اید یا حس می‌کنید جست‌وجوی‌تان خیلی کند پیش می‌رود، این ۵ چیز که حتی کارجویان باهوش هم فراموش می‌کنند را بخوانید و خیالت راحت باشد که مسیر درست را می روید.

۱. من و شما می‌دانیم از عهده‌ی کار برخواهید آمد اما مدیر استخدام (هنوز) نمی‌داند

شروع جست‌وجو برای کار زمان مناسبی است که دوباره فکر کنید واقعا از زندگی حرفه‌ای خود چه می‌خواهید. مثلا ممکن است همیشه در قسمت روابط عمومی کار کرده باشید، اما استخدام آدم‌ها و ارتباط با آنها را دوست دارید و فکر می‌کنید بهتر است مدتی را در بخش استخدام نیروی جدید کار کنید. بنابراین وقتی متوجه یک شغل در قسمت استخدامی یک شرکت روابط عمومی می‌شوید، با خودتان فکر می‌کنید: عالی است!

من می‌دانم شما از عهده‌ی کار برمی‌آیید. خودتان هم می‌دانید از عهده‌ی کار برمی‌آیید. اما تا زمانی که مدیر استخدام شما را نمی‌شناسد (و احتمالا در حال مصاحبه با تعداد زیادی از کسانی است که تجربه‌ی کار در بخش استخدام را دارند) باید تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا ثابت کنید از عهده‌ی کار برخواهیدآمد.

راه‌های زیادی برای انجام این کار وجود دارد. می‌توانید یک نامه‌ی تاثیرگذار درباره‌ی اشتیاق خود به کار در قسمت استخدام، مهارت‌های مشخص و آشکارتان و این‌که چرا فکر می‌کنید برای این کار ایده‌ال‌ترین شخص هستید – حتی بیش‌تر از کسانی که تجربه‌ی زیادی در این کار دارند- بنویسید. می‌توانید یک رزومه‌ی جدید بنویسید که سابقه‌ی کاری یا “تجربه در زمینه‌ی استخدام” در بالاترین قسمت آن تنظیم شده باشد تا تجربه‌ای که در این حیطه دارید کاملا به چشم بیاید. حتی بهتر از این، می‌توانید یک آشنا در آن شرکت پیدا کنید که شما را به عنوان فردی که واقعا ارزش ارزیابی شدن برای این شغل را دارد، معرفی کند.

اما قطعا لازم است کاری بیش از فرستادن یک رزومه‌ی معمولی که همه می‌فرستند و نامه‌ای که در هر شرکت دیگری آن را به کار می‌برید، انجام دهید.

۲. رزومه‌ی خود را کنار بگذارید

خوب، داشتن یک رزومه‌ی پرمایه که مهارت‌ها و توانایی‌های شما را نشان می‌دهد، بسیار مهم است.

اما وقتی رزومه‌ی خود را آماده کردید دیگر پیچ‌وتاب دادن نکات مهم را متوقف کنید و آن شخص قدرتمند درونی‌تان را به همه نشان بدهید.

احتمالا قبلا این را شنیده‌اید (اما باید دوباره تکرارش کنم): بیش‌تر موقعیت‌های شغلی توسط کسانی پر می‌شوند که کسی معرفی‌شان کرده‌است. بنابراین برای پیدا کردن شغل مورد نظرتان باید بیش تر زمان‌تان را صرف ارتباط با کسانی کنید که در شرکت‌های رویایی شما کار می‌کنند، دیگر وقت‌تان را برای بحث درباره‌ی این که جئورجیا گزینه‌ی بهتری است یا گاراموند، تلف نکنید. برنامه‌ی ورد را ببندید، مرورگرتان را باز کنید، و سراغ میت‌آپ، لینکِدین یا هر سازمان حرفه‌ای دیگری که مدنظرتان است بروید و برقراری ارتباط را برای پیدا کردن شغل شروع کنید. حتی می‌توانید با شبکه‌ی ارتباطی که فعلا دارید شروع کنید.

۳. بگویید چه‌طور می‌توانم کمک‌تان کنم

حساب رایانامه‌هایی که با موضوع جست‌وجو برای شغل جدید برایم ارسال می‌شوند، از دستم خارج شده‌است، مثلا: “من دنبال یک شغل جدید هستم. اگر چیزی به گوش‌ات رسید خبرم کن.” و از آن‌جا که چنین چیزی با حسن نیت عنوان می‌شود- فکر نمی‌کنم کسی بخواهد شخص دیگری را با چنین درخواست پیچیده و متفاوت اذیت کند- بسیار بسیار (برای من) بهتر و برای شما سودمندتر خواهد بود اگر یک شرح کامل از آن‌چه در جست‌وجوی‌اش هستید، بفرستید.

یکی از بهترین کارهایی که در فرآیند شغل یابی خود می‌توانید انجام دهید این است که به آدم‌های درون شبکه‌ی ارتباطی‌تان رایانامه‌ بفرستید و عنوان مشاغلی که برای‌تان جذاب‌تر هستند، شرکت‌های موردنظرتان، موقعیت‌های مکانی که برای‌تان ممکن است و از همه مهم‌تر این‌که دیگران چه‌ کمکی می‌توانند به شما بکنند را در این رایانامه‌ها قید کنید. آیا می‌خواهید آنها حواس‌شان به موقعیت‌های شغلی خاصی باشد؟ شما را به کسانی که در حوزه‌ی مورد نطرتان کار می‌کنند، معرفی کنند؟ شرکت‌های دیگری که ممکن است برای‌تان جذاب باشند را معرفی کنند؟ شرح دقیق و مفصل آن‌چه می‌خواهید ضرری ندارد- بسیار خوب و مفید است که به آشناهای‌تان بگویید دقیقا چه کمکی می‌توانند به شما بکنند.

۴. به خاطر خدا نگویید “هرکاری باشد قبول می‌کنم”

زمانی که جست‌وجوی‌تان زیادی طولانی می‌شود، به راحتی احساس ناامیدی می‌کنید و شروع می‌کنید به چانه زدن با خودتان که چه چیز را قبول خواهیدکرد و چه چیز را قبول نخواهیدکرد (خوب، شاید آن شرکتی که ۴۵ دقیقه با من فاصله دارد بد نباشد…) حتی بدتر از این، به قدری ناامید می‌شوید که به خودتان و همه‌ی کسانی که شما را می‌شناسند می‌گویید: “فقط می‌خواهم درآمد داشته باشم-هرکاری باشد قبول می‌کنم!”

دست‌بردارید! شما می‌خواهید در کار بعدی خود شاد باشید، این‌طور نیست؟ (من مطمئنا دوست دارم شما شاد باشید- منظورم این نیست که نمی‌خواهم شکوه و شکایت‌تان را موقع صرف نوشیدنی در کافه یا رستوران بشنوم). حرف من را قبول کنید: خیلی مهم است که اگر نمی‌خواهید شش ماه بعد دوباره دنبال کار جدید بگردید، باید همین حالا یک جست‌وجوی درست و حسابی انجام بدهید.

حتی اگر ۱۰۰% از آن چه می‌خواهید، مطمئن نیستید، روی چند رشته یا موقعیت خاص دقت کنید، و جست‌وجوی خود را روی همان‌ها متمرکز کنید. این کار نه تنها کمک‌تان می‌کند شغلی را که دوست دارید در درازمدت پیدا کنید، بلکه باعث می‌شود در زمان جست‌وجو کم‌تر دستپاچه شوید و بیش‌تر متمرکز باشید. به علاوه مدیران ترجیح می‌دهند کسی را استخدام کنند که نسبت به شغل مورد نظر هیجان زده‌است تا کسی که “هر کاری را قبول می‌کند، ” بنابراین شانس شما برای پیدا کردن کار بیش‌تر و بیش‌تر خواهد شد اگر پای اعتقادات و علائق خود بایستید.

۵. صبور باشید و مثبت‌اندیش بمانید

بله من این جمله را می‌گویم چون خوب و دلگرم‌کننده است و هر دوست خوبی در زمان سختی همین را به شما خواهد گفت. اما دلیل دیگر من برای گفتن این جمله این است که به شما کمک می‌کند کار پیدا کنید. چنانچه لی‌لی ژانگ، کارشناس مشاغل می‌گوید: “در زمان جست‌وجو برای شغل جدید، هیچ چیز مهم‌تر از این نیست که سرزنده و شاداب بمانید.” گله، شکایت و به طور کلی تنفر از این‌که جست‌وجوی شما چه‌قدر عذاب‌آور بوده‌است، طبیعی است، اما به کسانی که با شما رابطه دارند یا مصاحبه می‌کنند، نشان خواهد داد که چندان باانگیزه نیستید. به عبارت دیگر اگر هر روز با هیجان و خوش‌بینی جلو بروید، موثرتر و بهتر عمل خواهیدکرد.

بنابراین صبور باشید- شما واقعا بی‌نظیر هستید- و وقتی این را به کسانی که با شما در ارتباط هستند نشان بدهید، موفقیت را در دو قدمی خود حس خواهید کرد.

 

دیدگاه تان را بنویسید