به گزارش ایرنا، اسکیزوفرنی (Schizophrenia) یا روان‌ گسیختگی یک بیماری اختلال روانی است که از کارافتادگی فرآیندهای فکری، پاسخگویی عاطفی ضعیف، رفتار اجتماعی غیرعادی و ناتوانی در درک واقعیت از علائم آن است.
محمد میرزایی روز دوشنبه به مناسبت هفته جهانی اسکیزوفرنیا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بیماران در قالب 24 مرکز شبانه روزی، به صورت روزانه و تیم های سیار از خدمات بهزیستی بهره مند می شوند.
وی به ارائه خدمات روان پزشکی، روانشناسی، حرفه آموزی، مددکاری و دارو درمانی به این بیماران اشاره کرد و گفت: یکهزار و 800 نفر از این بیماران مستمری بگیر دائمی بهزیستی هستند.
میرزایی از ارائه خدمات تیم های سیار و طرح مراقبین به 60 بیمار خبر داد و تاکید کرد: بیشتر مبتلایان به این بیماری در استان از خدمات موردی قابل ارائه به این قشر بهره مند می شوند.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال وبختیاری افزود: بیماری اسکزوفرنی یک بیماری روانی مزمن و شدید است که با رفتار نابهنجار اجتماعی و ناتوانی در درک واقعیت بروز می کند و فرد مبتلا را به شدت ناتوان و دچار مشکل می کند.
به گفته وی، نشانه های این بیماری شامل افکار اشتباه، اختلال در تفکر و صحبت کردن، رفتار نامناسب و داشتن رفتار تکانشی و مضطرب می تواند از بین 16 تا 20 سالگی بروز کند.
به گزارش ایرنا، نقطه اتکای درمان این بیماری داروهای ضد جنون است که فعالیت گیرنده دوپامین (و گاهی اوقات سروتونین) را سرکوب می‌کنند.
روان ‌درمانی و توان بخشی حرفه‌ای و اجتماعی نیز در درمان مهم هستند.
هم اکنون بیش از 32 هزار معلول در استان چهارمحال وبختیاری شناسایی شده است که ازاین تعداد بیش از 5 هزار نفر مستمری بگیر دائم هستند.
هفته پایانی ماه می و 24 می مصادف با هفته اول خردادماه به عنوان هفته جهانی اسکیزوفرنی نامگذاری شده است.
7360/6021
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.