فرهاد خلیل مقدم روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به شرایطی که به‌دلیل بروز و شیوع کرونا در کشور رخ داد، مراکز فرهنگی از جمله کتابخانه‌های عمومی استان که نیازمند تجمع بودند، از اوایل اسفندماه سال گذشته به دستور ستاد ملی کرونا تعطیل شدند، زیرا  کتابخانه‌های عمومی از جمله مرکز تجمع هستند و اینکه  مبادله و دست به دست شدن کتاب‌های کتابخانه، در این روزهای کرونایی می‌تواند در انتقال این ویروس موثر باشد.

وی ادامه داد: هر چند کتابخانه‌های عمومی استان به صورت فیزیکی بسته شدند، ولی فعالیت کتابخوانی و کتابخانه‌ها در فضای مجازی همچنان ادامه دارد و می‌توان ادعا کرد که حتی کرونا نیز نتوانست کتابخانه و کتابخوانی را معطل خود کند.

خلیل مقدم افزود: نهاد کتابخانه‌های عمومی با تلاش کارشناسان و کتابداران و به منظور اجرای رسالت خود که ارتقای شاخص‌های کتاب و کتابخوانی است از ظرفیت فضای مجازی به خوبی استفاده کرده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی چهارمحال و بختیاری، با تشریح برنامه‌های برگزار شده توسط کتابخانه‌های عمومی و تعامل با اعضا در فضای مجازی تصریح کرد: در حال حاضر همه برنامه این نهاد از طریق فضای مجازی دنبال می‌شود.

خلیل مقدم، در تشریح برنامه‌های روزهای کرونایی نهاد کتابخانه های عمومی استان، گفت: راه‌اندازی پویش ملی «هر خانه یک کتابخانه» از ۱۲ اسفندماه، با همراهی موثر دستگاه های فرهنگی و اجرایی، همزمان با ایام تعطیلی این نهاد فرهنگی یکی دیگر از برنامه‌ها به منظور غنی سازی اوقات فراغت و ترویج فرهنگ مطالعه بوده است.

وی افزود: از آنجا که به طور معمول در میان قفسه‌های کتابخانه‌های شخصی، کتاب‌هایی وجود دارد که فرصت خواندن آنها فراهم نشده است ، در پویش «هر خانه یک کتابخانه» از همه مردم دعوت شد که به سراغ یکی از این کتاب‌ها رفته و با ارسال یک عکس با کتاب مورد نظر، خلاصه‌ای از آنچه که از خواندن این کتاب فراگرفته‌اند را در قالب یک فایل صوتی و یا ویدئو به دبیرخانه نهاد کتابخانه های عمومی کشور ارسال کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گفت: پویش «هر خانه، یک کتابخانه» نیز همانند سایر برنامه‌ها مورد توجه و استقبال اعضای کتابخانه‌های عمومی استان قرار گرفت و آثار بسیاری به دبیرخانه پویش ارسال شد.

وی، با اشاره به پویش کتابخوان ویژه کتابداران نیز در ایام تعطیلی کتابخانه‌های عمومی، عنوان کرد: در این پویش با عنوان «هر کتابدار، یک کتابخوان» کتابداران کتابخانه‌های عمومی با معرفی کتاب‌های مفید و و اثرگذار و انتشار آن در فضای مجازی اقدام به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی کرده‌اند.

خلیل مقدم گفت: از مهمترین برنامه‌های کتابخانه‌های عمومی از آغاز شیوع ویروس کرونا اطلاع‌رسانی در خصوص دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی بوده است.

خلیل مقدم، در همین باره ادامه داد:جشنواره کتابخوانی رضوی در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتابخوانی و مطالعه کتاب‌های مرتبط با سیره‌ پاک ائمه‌ معصومین(ع) به ویژه امام رضا آغاز شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان ذکر کرد: دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی با معرفی ۱۲ عنوان کتاب در سه رده سنی کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال برگزاری در حال برگزاری است و مهلت شرکت در جشنواره تا ۹ خردادماه سال ۹۹ است.

وی، کتاب‌های «گنبد خورشید»، «زندگی حضرت معصومه(س)» و «ده قصه از امام هادی(ع) برای بچه‌ها» را ویژه رده سنی کودک عنوان و اضافه کرد: در رده سنی نوجوان کتاب های «ستاره من»، «نشانه‌ها» و «مژده گل» و در رده سنی جوان و بزرگسال نیز آثاری تحت عنوان «امام رضا(ع): تاریخ و سیره»، «امام رضا(ع) و ایران»، «بر مدار آفتاب»، «شاهچراغ(ع)»، «خورشید رهنمای» و «حکمت‌های نقوی» معرفی شده است.

خلیل مقدم ،بخش های مختلف جشنواره رضوی را در سه بخش «فردی»، «گروهی» و «خانوادگی» بیان و اعلام کرد: علاقمندان می‌توانند با مطالعه منابع معرفی شده، به صورت فردی، گروهی یا خانوادگی به شیوه الکترونیکی در جشنواره شرکت کرده و به سایت جشنواره به نشانی «www.razavi.iranpl.ir» مراجعه کنند.

وی، به جشنواره نقاشی «کرونا را شکست می دهیم» اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقه نقاشی «کرونا را شکست می دهیم» ویژه گروه سنی کودک، ۴ تا ۱۲ سال (متولدین ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۴) با محوریت «کارهایی که در ایام تعطیلات کرونا و حضور در منزل انجام می شود»، «کتابخوانی در تعطیلات کرونا»، «مراقبت های بهداشتی در مواجهه با کرونا ویروس» و «تشکر از پزشکان و پرستاران»، یکی از برنامه های کتابخانه های عمومی بوده است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان عنوان کرد: خوشبختانه با تلاش کارشناسان و کتابداران استقبال بسیار خوبی از این مسابقه نقاشی شد و به زودی از برگزیدگان تقدیر می‌شود.

خلیل مقدم در پایان یادآور شد: فعالیت‌های ویژه کتابخانه‌های عمومی در فضای مجازی تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه سال جاری ادامه خواهد یافت و پس از آن و در صورت تایید ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت شاهد بازگشایی کتابخانه های عمومی خواهیم بود. 

به گزارش ایرنا، در استان چهارمحال و بختیاری ۶۶ کتابخانه فعال است که ۴۵ هزار نفر از مردم استان عضو این کتابخانه‌های عمومی هستند.

ویروس کرونا اکنون کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا در مورد بهداشت جهانی؛ وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.