به گزارش ایرنا ، سرهنگ رحیم جهانبخش روز چهارشنبه درجمع خبرنگاران در خصوص جزئیات عملیات توقیف یک فروند لنج صیادی اظهار کرد : نیروی دریابانی کیش بر اساس وظایفی که در حوزه حفاظت از آبزیان ، منابع دریایی و نظارت برنحوه صید وصیادی بر عهده دارد در روزهای اخیرموفق به توقیف یک فروند لنج صیادی در آبهای پیرامونی جزیره کیش شد.
وی افزود : این لنج صیادی که در سه مایلی شرق آبهای کیش توقیف شده فاقد مجوز صید ، دفترچه تردد و پلاک بود که از بنادر جنوبی استان هرمزگان وارد آبهای کیش شده است .
فرمانده پایگاه دریابانی کیش اظهار کرد : از این لنج توقیف شده 2 تن انواع ماهی و آبزیان شامل برخی گونه های در حال انقراض همچون کوسه ماهی بال سیاه که ممنوعیت صید دارند و همچنین بیش از 17 کیلومتر تورریز نامرئی (منوفلامنت اسرائیلی ) به دست آمده است .
سرهنگ جهانبخش با بیان اینکه در این ارتباط پنج تن از خدمه این لنج دستگیر شده اند افزود : ارزش ریالی ماهی های توقیف شده 500 میلیون ریال است .
وی حفاظت از منابع آبی پیرامون جزیره و محیط زیست را بسیار مهم عنوان کرد و گفت:با تقویت دریابانی ،اجازه استفاده از تورهای ماهیگیری منو فلامنت ( تورهای ریز اسرائیلی ) را به صیادان که فعالیت غیر مجاز انجام می دهند نخواهیم داد.
*توقیف 10 لنج صیادی غیرمجاز، دستگیری 60 نفر و 7 تن ماهی درسالجاری
فرمانده نیروی دریابانی در پاسخ به سئوال ایرنا که در سالجاری تا کنون چند لنج توقیف و چه میزان صید غیر مجاز از آن به دست آمده است؟ گفت : از ابتدای سال تا کنون 10 لنج صیادی توقیف شده که حدود 60 نفر در این ارتباط دستگیر شدند ، همچنین 7 تن انواع ماهی غیر مجاز صید شده از آنها بدست آمده و 20 تن تور منوفلامنت نیز توقیف شده است .
وی با بیان اینکه صیدهای توقیف شده بنا بر قانون به شیلات تحویل داده می شود اظهار کرد : تنها تورهای فلامنت که غیر مجاز هستند معدوم می شود.
سرهنگ جهانبخش تورهای منو فلامنت صیادی را تورهای نامرئی عنوان کرد و افزود : با استفاده ازاین تورها تمامی آبزیان ریز دریایی صید می شوند و به محیط زیست آسیب می رسد.
وی با اعلام اینکه صید با این نوع تور مطابق با قانون جرم است ،گفت :لنج هایی که اقدام به استفاده از این نوع تور کرده باشند توقیف و صیادان نیز دستگیر می شوند.
فرمانده پایگاه دریابانی ،تورهای فلامنت را تولید کشورهای خارجی عنوان کرد و افزود : در کشور ،تنها تور نخی تولید می شود که تورهایی استاندارد هستند و قابلیت بینایی برای صیادان نیز دارد که در زمان صید ،گونه های غیر مجاز را صید نکنند .
معاونت عملیات پایگاه دریابانی کیش نیز در پاسخ به سئوال ایرنا که چه جریمه ای شامل حال صیدان خواهد شد ؟ افزود : بنابر ماده 22 قانون شیلات ایران ادوات صید ( تور منو فلامنت اسرائیلی ) و محصولات شیلاتی لنج توقیف شده مصادره و لنج نیز یک ماه توقیف و جریمه ریالی شامل آن می شود .
سرگرد سید حامد موسوی با بیان اینکه جریمه ریالی ماهیان صید شده بسته به نوع ماهی متفاوت است افزود : از این لنج پنج کوسه ماهی که فیله آن جدا سازی شده بدست آمده که ارزش ریالی هرکوسه ماهی 300 میلیون ریال است .
وی اظهار کرد : علاوه بر توقیف لنج ، ادوات صیادی و ماهی های صید شده ، 150 میلیون تومان طبق قانون باید خسارت به خزانه دولت واریز شود.
1630*1641/ خبرنگار : مریم زبان دان – انتشار دهنده : خلیل تنیده

* آگاهی از آخرین اخبار استان در کانال تلگرام ایرنا هرمزگان
* لینک جستجو کانال: irnabandarabas@
*ایمیل: irna.hormozgan@yahoo.com
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.