روز ملی خلیج فارس این امکان را برای صنعت ما فراهم کرد که با بهره برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بندرعباس با حضور رئیس جمهوری به خودکفایی برسیم .
به این ترتیب استان هرمزگان با دارا بودن سه پالایش نفت به تنهایی تامین کننده 35درصد از بنزین کشور شد.
تا قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تاریخ های مختلفی برای بهره برداری از مرحله اول این طرح پالایشگاهی اعلام شده بود که به دلایل مختلفی از جمله تحریم های ظالمانه خارجی بی نتیجه مانده بود.
در دولت یازدهم با اجرایی شدن برجام و روند برداشته شدن تحریم ها، ساخت و توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز شتاب و سرعت بیشتری گرفت به طوری که امروز با حضور رئیس جمهوری به بهره برداری رسید.
رئیس جمهوری ، پالایشگاه ستاره خلیج فارس را نماد برادری ، همکاری ، تعاون و وحدت دانست و گفت: هر جا که تعامل، روابط سالم و مخلصانه و وحدت داشته ایم، پیروز و موفق بوده ایم و هر جا دچار تفرقه و از هم دور شده ایم با سختی و مشکلات بزرگی روبه رو شده ایم.
حسن روحانی در مراسم بهره برداری ازمرحله نخست پالایش نفت ستاره خلیج فارس افزود: اکنون همه با هم باید در کنار هم و با وحدت برای عمران و آبادانی کشور و رفع مشکلات مردم تلاش کنیم و باید به وحدت و اینکه موفقیت های بزرگ از جانب خداوند است، اعتقاد داشته باشیم.
رئیس جمهوری ادامه داد: یکی از آرزوهای رهبر معظم انقلاب وارد نکردن گازوئیل و بنزین از خارج بود که در دولت یازدهم افتخار داریم بخشی از منویات معظم له را جامه عمل بپوشانیم .
رئیس جمهوری اظهار داشت: زمانی که تورم 45 درصد را به 20 درصد و سپس 15 درصد رساندیم، مقام معظم رهبری فرمودند کار بزرگی در زمینه تورم انجام شده اما آنچه من می خواهم تورم یک رقمی است.
روحانی بیان کرد: به رهبر معظم انقلاب قول دادم تا قبل از پایان دولت تورم را یک رقمی کنیم که توانستیم در سال گذشته و پیش از موعد مقرر به این توفیق دست یابیم واکنون صادر کننده گازوئیل بوده و به زودی صادر کننده بنزین خواهیم شد.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی در اجتماع مردم بندرعباس با تبریک روز ملی خلیج فارس و اعیاد شعبانیه گفت: از اینکه روز خودکفایی در تولید بنزین را در کنار شما جشن می گیریم خوشحالم و خداوند را سپاسگزارم.
وی در این آیین که در سالن ورزشی چهار هزار نفری فجر بندرعباس برگزار شد، افزود: با افتتاح مرحله نخست پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس، کشور ایران در زمینه تولید بنزین به خودکفایی رسید.
رئیس دولت تدبیر و امید افزود: با افتتاح 2 مرحله باقی مانده این طرح تا پایان امسال و بهار سال آینده، جمهوری اسلامی ایران به جرگه کشورهای صادرکننده بنزین خواهد پیوست.
روحانی بیان کرد: هم زمان با افتتاح و بهره برداری رسمی از پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس، عملیات توزیع بنزین تولیدی آن با استاندارد یورو چهار نیز به جایگاه های عرضه سوخت کشور آغاز شد.
وی با اشاره به قطع واردات گازوئیل یادآور شد: تا پایان امسال ضمن قطع واردات بنزین به تدریج به سمت صادرات این فرآورده حرکت خواهیم کرد.
وی تولید انواع فرآورده های نفتی با استفاده از گاز استخراج شده در پارس جنوبی را مرتبط با تحقق اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب دانست و اضافه کرد: دولت یازدهم یک میلیارد و 400 میلیون دلار برای تکمیل پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس هزینه کرده است.
رئیس جمهوری ادامه داد: کسانی که می گویند آثار برجام را ندیده ایم امروز به این پالایشگاه بیایند و ببینند که همه تجهیزات طراحی و تولید شده آن بدون هرگونه مشکلی وارد ایران شده و با نظارت و تضمین شرکت های خارجی نصب شده است.
روحانی از پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به عنوان یکی از افتخارات صنعت نفت ایران یاد و بیان کرد: اگر توافقات انجام شده در برجام و رفع توقیف تجهیزات خریداری شده نبود، این واحد بزرگ فرآوری نیز هیچگاه به بهره برداری نمی رسید.
وی با اشاره به روز پاسدار و روز ملی خلیج فارس گفت: روز خلیج فارس برای ما اهمیت دارد و ما ایستادگی مرزنشینان در برابر قدرت های استعمارگر و روز پاسدار را گرامی می داریم.
رئیس جمهوری ادامه داد: نقشی که سپاه در تثبیت انقلاب اسلامی و همچنین دفاع مقدس و حفاظت از کشور داشته و دارد و کمکی که امروز سپاه در خارج از مرزها به مردم کشورهای همسایه می کند بسیار مهم است.
روحانی گفت: نقش آفرینی سپاه و انقلاب اسلامی ایران در پشتیبانی از مردم مظلوم کشورهای اسلامی همچون عراق، سوریه و لبنان، بسیار مهم است و اگر ایران نبود اکنون تروریست ها به عنوان دولت های منطقه مشکلات و دردسرهای بسیار بزرگ تری را برای جهان اسلام و دنیا ایجاد می کردند.
وزیرنفت درآیین بهره برداری ازفازاول پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس بندرعباس گفت: دولت به کارهای نمایشی نیازی ندارد وامروز با مجاهدت همکاران ما تولید بنزین در این پالایشگاه آغاز شده و در روزهای آینده به ظرفیت نهایی خود خواهد رسید.
بیژن نامدار زنگنه ه در این آیین مدت اجرای این طرح را10سال عنوان کرد و افزود: این زمان زیادی برای یک طرح پالایشگاهی است که البته تحریم ها مشکل ساز بود ولی مشکل های مدیریتی جدی هم بود طوری که سه بار پیمانکاران تغییر یافتند.
وی بیان کرد: وقتی کار را شروع کردیم این طرح با حدود 47درصد پیشرفت فیزیکی کلاف سردرگمی باهزاران گره کور بود که باز کردن آنها حوصله زیادی می خواست که خوشبختانه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء صبر و حوصله زیادی کرد.
زنگنه ادامه داد: زمانی که قرارگاه وارد این طرح شد طبق گزارش های داده شده یک میلیاردو 300 میلیون دلار هزینه شده بود.
وزیر نفت گفت: تاکنون سه میلیاردو 700میلیون دلار دراین طرح هزینه شده که یک میلیاردو 400میلیون دلار آن درزمان دولت یازدهم بوده که 30درصد آن از آورده سرمایه گذاران یعنی سازمان تامین اجتماعی، صندوق های بازنشستگی و شرکت پالایش و پخش تامین شده است.
به گفته وی بقیه از منابع شرکت لیکووسپرده گذاری بانک مرکزی و تسهیلات اعطایی بانکها و صندوق توسعه ملی بوده است.
وزیر نفت گفت: میزان هزینه شده در سه سال اخیر با توجه به کارهای انجام شده قابل مقایسه با هفت سال قبل از آن نیست.
زنگنه اضافه کرد: دراین مدت قطره چکانی خرج کردیم که پول درست و بجا و با تمرکز بر اولویت ها به مصرف برسد.
وی بیان کرد: قرارگاه سازندگی خاتم به عنوان آخرین پیمانکار کمال همراهی داشت و تحریم ها را تحمل کرد ولی چاره ای جز انتخاب یک مسیر سخت نداشتیم تا امروز به موفقیت برسیم.
زنگنه گفت: راه توسعه روشن است و آنرا بلدیم و آنچه که گفتیم عمل کردیم و پشتوانه ما عمل ماست، نه اینکه یک سری نظریه بدهیم.
وی ادامه داد: دردولت یازدهم 9 میلیون تن تولید پتروشیمی داشتیم که بیشترین عرضه را به صنایع داخل کشور اختصاص دادیم درحالی که کارهای بزرگی برای جلوگیری از خام فروشی انجام دادیم.
وزیر نفت افزود: آنچه را می گوییم انجام دادیم و شاهد آن همین تاسیسات و جوانان درحال کار و عملکرد قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء است .
وزیر نفت گفت: خوشحالیم که پس از سالها تلاش در دولت های قبلی و سه سال در دولت یازدهم نخستین تولید بنزین با کیفیت را جشن می گیریم .
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)درمراسم بهره برداری از مرحله نخست این پالایشگاه گفت: با بهره برداری ازمرحله نخست این پالایشگاه روزانه ١٢ میلیون لیتر بنزین یورو ٤، چهار و نیم میلیون لیتر گازوئیل یورو٤ ، یک میلیون لیتر نفت سفید یورو ٤ و یک میلیون و ٣٠٠ هزار لیتر گاز مایع (ال‎پی‎جی) یورو ٤ تولید می شود.
سردارعبادالله عبداللهی افزود: با بهره برداری کامل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس با تولید ٣٦ میلیون لیتر بنزین با کیفیت یورو ٤ و ٥ ، تولید بنزین در کشور به بیش از ١٠٠ میلیون لیتر در روز خواهد رسید که افزون بر قطع واردات بنزین، امکان صادرات این فرآورده و افزایش کیفیت سوخت مصرفی داخل نیز فراهم شده و ایران به جرگه صادر کنندگان بنزین می پیوندد.
استاندار هرمزگان هم گفت: بابهره برداری ازمرحله اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت روزانه 120هزار بشکه میعانات گازی مقدمه پیوستن ایران به باشگاه صادر کنندگان بنزین فراهم شد.
جاسم جادری از این پالایشگاه به عنوان یکی از مهم ترین نتایج به بار نشستن برجام نام برد و افزود: تا قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تاریخ های مختلفی برای بهره برداری از مرحله اول آن اعلام شد که به دلایل مختلف ازجمله تحریم های ظالمانه بی نتیجه باقی ماند.
استاندار هرمزگان اظهار کرد: در دولت یازدهم با اجرایی شدن برجام و روند برداشته شدن تحریم ها، ساخت و توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز شتاب و سرعت بیشتری گرفت طوری که امروز یکشنبه با حضور رئیس جمهوری شاهد افتتاح رسمی و بهره برداری از مرحله نخست این پالایشگاه در غرب شهر بندرعباس خواهیم بود.
جادری از بهره برداری مرحله نخست این پالایشگاه بعنوان تبلور سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در راستای جلوگیری از خام فروشی و تبدیل میعانات گازی به فرآورده های با ارزش تر نام برد که با تدبیر دولت یازدهم به بار نشسته است.
وی با اشاره به فعالیت پالایشگاه نفت 320هزار بشکه ای بندرعباس و بهره برداری از فاز نخست پالایشگاه میعانات گازی 360 یکهزار بشکه ای ستاره خلیج فارس و همچنین پالایشگاه 200هزار بشکه ای هرمز در مجاورت این دو بیان داشت: با تدبیر دولت یازدهم بندرعباس درحال تبدیل شدن به مرکز پالایشگاهی کشور و حتی جهان است.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران نیز از پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس بعنوان یکی از مهم ترین ذی نفعان برجام نام برد و بیان کرد: برجام موتور توسعه این پالایشگاه را روشن کرد.
عباس کاظمی گفت: بااجرایی شدن برجام مهرماه سال گذشته کمپرسورها و تجهیزات اصلی این طرح وارد و نصب شد طوریکه هم اکنون فاز نخست آن آماده بهره برداری رسمی است.
این پالایشگاه معادل 66 درصد مجموع تولید دیگر پالایشگاه های کشور، بنزین تولید می کند.
عملیات احداث پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس با هدف قطع وابستگی کشور به بنزین وارداتی و کاهش فروش خام نفت از بهمن 1385 آغاز شد.
خوراک (میعانات گازی) مورد نیاز این پالایشگاه از طریق یک خط لوله به طول بیش از 388کیلومتر از پالایشگاههای گازی عسلویه تأمین می شود.
این پالایشگاه بزرگترین پالایشگاه جهان به لحاظ وسعت بوده و مساحت 700 هکتاری پیش بینی شده برای آن، قابلیت توسعه این طرح در آینده را فراهم کرده است.
این پالایشگاه در 15 کیلومتری غرب بندرعباس، در مجاورت پالایشگاه نفت بندرعباس و مجتمع بندری شهید رجایی قرار دارد.
6048
انتشار دهنده : خلیل تنیده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.