مهندس حمیدرضا دری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تولید و مصرف بذور اصلاح شده در سال های 91 و 92 به دلیل حذف یارانه بذر در بیشتر استان ها از جمله استان مرکزی با 70 درصد کاهش به 2 تن رسید.
وی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید با انجام سیاست های حمایتی از جمله برقراری دوباره یارانه بذر، میزان تولید بذر های اصلاح شده غلات(گندم و جو) در این استان با افزایش سه برابری به بیش از هفت هزار تن رسید.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، افزایش تولید و عملکرد در واحد سطح، افزایش بهره وری در نهاده های کشاورزی، ترویج کشاورزی دانش بنیان، مقابله با خشکسالی، کاهش مصرف سموم کشاورزی، حفظ محیط زیست و کاهش هزینه های تولید را از مهمترین اهداف مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این استان عنوان کرد.
دری گفت: بر این اساس این مرکز در چهار سال اخیر در راستای برنامه ها و اهداف بلند مدت، کوتاه مدت برای توسعه کشاورزی دانش بنیان به دستاوردهای قابل توجهی شامل تولید ارقام جدید لوبیا در کشور(برای اولین بار) به تعداد چهار رقم، مشارکت در تولید چهار رقم جدید گندم و جو، توسعه فناوری های جدید در زمینه کاهش مصرف آب کشاورزی در تولید محصولات کشاورزی دست یافته به گونه ای که در زراعت لوبیا میزان مصرف آب از 18 هزار مترمکعب در هکتار به پنج هزار و 500 متر مکعب کاهش یافته است.
وی،دستیابی به دستاوردهایی در زمینه کنترل آفات مهم گیاهی مانند کرم خراط، کرم گلوگاه انار و زنجره مو و شناسایی ارقام جدید درختان انار، صنوبر، گیاهان دارویی از دستاوردهای مرکز تحقیقاتی و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی عنوان کرد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی خاطر نشان کرد: این دستاوردها با احتساب ضریب توسعه، 53هزار میلیارد ریال ارزش اقتصادی برای کشور به همراه داشته است.
استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعالند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و دو دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
استان مرکزی با تولید حدود 54 هزار تن گوشت سفید، 53 هزار تن تولید گوشت قرمز، 320 هزار تن شیر، حدود 41 هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در تولیدهای بخش کشاورزی و دامداری در سطح کشور برخوردار است.
استان مرکزی رتبه اول صادرات ماهیان زینتی را به خود اختصاص داده و حدود 90 درصد صادرات این ماهیان از این استان انجام می شود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
1955/6013/خبرنگار:مهدی عظیمی**انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.