در این اطلاعیه که نسخه ای از آن روز چهارشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: دهمین سالگرد ارتحال استاد برجسته اخلاق حضرت آیت الله میرزا علی اکبر مشکینی(ره) فرا‌رسید، در حالی که هنوز شجره‌ مباحث فقهی و مذهبی ایشان ثمر می دهد و روح و جان انسان‌های مومن و خدا‌جو را سیر‌اب می‌کند.
اطلاعیه ادامه یافته است: رئیس فقید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عالمی متقی، فقیهی مبارز و شخصیتی خدوم در حوزه‌های علمیه بود که آثار و خدمات علمی و عملی‌اش، سهمی به سزا در پیشبرد اهداف نظام اسلامی و بسط اخلاق و معنویت دینی داشته و دارد.
اطلاعیه حاکی است: ایشان در دوران حیات پر برکت خود در کنار درس و بحث و تدریس در حوزه‌های علمیه مسئولیت‌های مهمی چون ریاست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه قم را به دوش کشید که یاد و خاطره‌اش برای همیشه در دل‌ها باقی است.
در این اطلاعیه آمده است: در دهمین سالگرد این عالم فقید؛ مردم مومن و انقلابی قم و طلاب و روحانیان که سالها پای منبر درس و بحث و نماز جمعه از نصایح اخلاقی و شیرینی کلام این عالم متخلق بهره برده‌اند گردهم جمع می‌شوند و با حضور گسترده خود یاد آن فقید سعید را گرامی خواهند داشت.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این اطلاعیه ضمن تشکر از نهاد‌های برگزار کننده این مراسم از علمای اعلام‌، روحانیت معظم و سایر مؤمنین جهت حضور پرشور در این مراسم معنوی دعوت کرده است.
در این اطلاعیه بیان شده است: مراسم دهمین سالگرد ارتحال آیت الله مشکینی (ره) پنجشنبه پنجم مردادماه جاری بعد از نماز مغرب و عشا در شبستان امام خمینی (ره) حرم حضرت معصومه (س) برگزار خواهد شد.

** آیت الله جنتی: آیت الله مشکینی دعوت کننده به ایمان و پارسائی و حق طلبی و حقگوئی بود
رئیس مجلس خبرگان رهبری نیز در پیامی به مناسبت دهمین سالگرد ارتحال مرحوم آیت الله مشکینی(ره) تاکید کرد: رفتار و عمل آیت الله مشکینی دعوت کننده به ایمان و پارسائی و حق طلبی و حقگویی بود.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری؛ در بخشی از پیام آیت الله احمد جنتی آمده است: بی تردید تجلیل از مقام شامخ عالمان بیدار و بصیر و استوانه های ورع و تقوا و اسوه های اخلاق که در طول حیات خویش منشاء آثار و برکات فراوانی بوده اند اجری بس عظیم دارد.
وی می افزاید: سخن از شخصیت والای عالم عامل حضرت آیت الله آقای حاج میرزا علی مشکینی اعلی الله مقامه است که رفتار و عمل او بیش از بیان شیرین و رسایش، دعوت کننده به ایمان و پارسائی و حق طلبی و حقگوئی بود.
رئیس مجلس خبرگان رهبری تصریح می کند: این عالم پارسا و مجاهد بحق مصداق کلام نورانی رسول گرامی اسلام است که فرمود:«اقرب الناس من درجة النبوة اهل الجهاد و اهل العلم».
آیت الله جنتی در این پیام ادامه می دهد: مرحوم آیت الله مشکینی «طاب ثراه» از شخصیت های انقلابی مبرزی است که عمر مبارک خود را صرف امتداد راه و خط بلند بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی نمود و با تحمل سختی های مبارزه علیه طاغوت پهلوی، رنج شکنجه و زندان و تبعید را به جان خرید و هیچگاه از حمایت امام راحل(ره)، نظام اسلامی و رهبری معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای «مدظله العالی»، نه تنها دست نکشید که روز به روز بر تقویت جمهوری اسلامی و ولایت فقیه مصمم تر گردید و بر این امر تاکید داشت.
وی تاکید می کند: آیت الله مشکینی «رضوان الله علیه» چه در درس و بحث طلبگی و تربیت شاگردان و چه در جایگاه ریاست مجلس خبرگان رهبری، همواره خود را سرباز اسلام و انقلاب می دانست و هیچگاه برای نشر معارف اسلام و اهداف انقلاب اسلامی و خط امام و رهبری دریغ نورزید چنانکه سخنان ایشان در منبر و سنگرِ جنگ و جایگاه ریاست خبرگان، حکایت از سلوک صائب و مستقیم و بدون انحراف وی داشت؛ «عاش سعیداً و مات سعیداً».
در پایان این پیام آمده است: مجلس خبرگان رهبری، با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت الله مشکینی؛ رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری، در آستانه دهمین سالگرد ارتحال این مرد الهی، از خداوند منان علو درجات را برای آن عالم نستوه مسالت نموده و تاکید می نماید پیمودن خط مشی عالمان باتقوایی چون ایشان همواره می تواند درس بزرگی برای همگان در حمایت از نظام مقدس جمهوری اسلامی و ولایت مطلقه فقیه باشد.
علی اکبر فیض‌ آلنی معروف به میرزا علی مشکینی٬ متولد 1300 هجری شمسی در روستای آلن(مشکین شهر) اردبیل و از روحانیان و علمای تاثیرگذار در انقلاب اسلامی ایران است.
این عالم مجاهد، رئیس مجلس خبرگان رهبری(از هنگام تأسیس در 1361 تا پایان عمر)٬ رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پس از انقلاب، امام جمعه دائم قم و نیز استاد فقه، اصول، تفسیر و اخلاق بود به طوری که درس های اخلاق وی همواره یکی از مهم ترین و شلوغ ترین درسهای اخلاق در حوزه قم بود.
وی یکی از دوازده نفری بود که اعلامیه مرجعیت امام خمینی را در سال 49 منتشر کرد. همچنین وی در تدوین قانون اراضی شهری در سال‌های 60-59 نقش داشت. او ریاست‌ شورای بازنگری قانون‌ اساسی را نیز بر عهده داشت.
آیت الله مشکینی از علمایی بود که در دوران جنگ ایران و عراق مرتب در جبهه‌ها حضور می‌یافت. یکی از فرزندان وی نیز در جنگ مجروح و بعد از آن شهید شد.
این عالم بزرگوار سرانجام پس از 86 سال مجاهدت، در سال 1386 هجری شمسی بر اثر بیماری در جوار رحمت الهی آرام گرفت.
7405/ 1175 تنظیم: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.