تعطیلی مراکز ورزشی یکی از تبعات منفی شیوع ویروس کرونا در جهان و ایران بود، مراکزی که برای سلامتی و سرگرمی مفرح مردم ساخته شده اما به یکباره با گسترش این ویروس زنگ تعطیلی آنها به صدا درآمد و قفل‌ها یکی پس از دیگری بر درب ورزشگاه‌های کوچک و بزرگ زده شد.

مکان‌هایی که جمعیت زیادی از علاقه‌مندان قشرهای مختلف بخشی یا تمام وقت روزانه خود را در آنجا به ورزش، بدنسازی و رقابت می گذراندند امروزه در سکوتی حزن‌آلود بدون ورزشکار فرو رفته‌اند.

تعطیلی مراکز ورزشی علاوه بر قرنطینه ورزشکاران قرنطینه اقتصادی صاحبان باشگاه ها را نیز به دنبال دارد و وضعیت اقتصادی بسیاری از صاحبان این مراکز را به مرز ورشکستگی رسانده است.

غول ریز قامت کرونا همه جا در کمین است و ورزشکار، پزشک، کارمند، کاسب، کارگر، پولدار و فقیر، کودک و نوجوان و جوان و سالخورده برایش تفاوتی ندارد در صدد کوچکترین فرصت برای ورود به ریه انسان است و چه بسا افراد ورزشکار و قوی هیکل را در لحظه ای به زانو در آورده و بعضا راهی بیمارستان و یا گورستان می‌کند.

سیستان و بلوچستان نیز از این ویروس منحوس در امان نمانده و موجب تعطیلی اجباری مراکز ورزشی و باشگاهی و اماکن کسب و کار شده است.

ورزشکاران این استان با توجه به روحیه نشاط و پویایی که دارند تعطیلی باشگاه های ورزشی را به منزله تعطیل شدن ورزش ندانسته و با تمرین در منزل و ایجاد فضاهای مجازی به امر آموزش، مسابقه و ورزش گروهی پرداختند.

سیستان و بلوچستان از استان های برتر کشور در حوزه ورزش مجازی است

مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رشته های ورزشی بسیاری در حال حاضر در استان به صورت مجازی و تمرین در منزل در حال فعالیت هستند.

ادهم کرد ادامه داد: پویش «در منزل بمان و ورزش کن» از جمله برنامه های اجرا شده در حوزه ورزش مجازی است که تاکنون حدود ۱۰۰ کلیپ تهیه و به وزرات ورزش و جوانان ارسال شده است.

وی بیان کرد: بسیاری از قهرمانان ملی از جمله دانیال شه بخش نیز با تهیه کلیپ به انجام تمرینات خود در منزل اشاره کرده است. 

مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان در خصوص عزم ملی برای مقابله با ویروس کرونا گفت: تمامی ظرفیت های موجود در ورزش این استان، جوانان،  سازمان های مردم نهاد و هیات های ورزشی آماده کمک و همکاری با  ستاد پیشگیری از کرونا هستند.

وی بیان کرد: تیم های نظارتی این اداره کل در سراسر سیستان و بلوچستان با همکاری مسوولان ورزش و جوانان در شهرستان ها به صورت دقیق دستورالعمل های صادره در حوزه ورزش را رصد می کنند.

ورزشکاران رشته های مختلف سیستان و بلوچستان این روزها با استفاده از فضای مجازی به امر ورزش می پردازند و ارسال کلیپ های مختلف از تمرینات نشان از همه‌گیر شدن این برنامه دارد.

ورزش پهلوانی و زورخانه ای سیستان و بلوچستان یکی از این رشته های ورزشی است که با برگزاری مسابقه مجازی توانست بسیاری از ورزشکاران این رشته را که غالبا جوان و نوجوان هستند به ایجاد یک فضای ورزشی رقابتی سوق دهد.

نایب رییس هیات پهلوانی و زورخانه‌ای سیستان و بلوچستان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نخستین مسابقه ویدیویی ورزش باستانی کشور در نوروز ۹۹ به میزبانی کانال جوانمردان پوریای ولی زاهدان برگزار شد.

سیدرضا موسوی رده سنی شرکت کننده در این مسابقات را منفی ١٨سال دانست و افزود: این مسابقات از ۱۵ فرودرین آغاز شد و تا امروز ۲۶ فروردین ادامه داشت.

وی با اشاره به نحوه برگزاری این مسابقات ادامه داد: مسابقه در سه مرحله مقدماتی، نیمه نهایی  و فینال برگزار و نفرات شرکت کننده در مرحله مقدماتی تنها یک دقیقه و هشت ثانیه فرصت داشتند تا در قسمت شنوی کرسی شیرینکاری های خود را انجام و امتیاز کسب کنند.

وی با بیان اینکه امتیازدهی این رقابت‌ها براساس آیین نامه ورزش زورخانه‌ای انجام شده است بیان کرد: داوری در مرحله مقدماتی و نیمه نهایی توسط تیم داوری و در مرحله فینال به صورت نظر سنجی و رای گیری انجام شد.

نایب رییس هیات پهلوانی و زورخانه‌ای سیستان و بلوچستان تصریح کرد: قضاوت داور بین المللی ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی «کورش عباسی» اهمیت این رقابت‌ها را نشان می دهد.

موسوی به جوایز خاص این رقابتها اشاره کرد و اظهار داشت: برای نفر اول ۱۰ گیگابایت اینترنت ماهانه، نفر دوم هشت گیگابایت اینترنت ماهانه و نفر سوم پنج گیگابایت اینترنت ماهانه در نظر گرفته شده است.

وی هدف از برگزاری این رقابت ها را حس پویایی و نشاط با توجه به تعطیلی مراکز ورزشی از جمله زورخانه ها و در منزل ماندن ورزشکاران دانست و افزود: این مسابقات بهانه ای شد تا ورزشکاران از انجام تمرینات ورزشی در منزل غافل نشوند و با ورزش کردن به مبارزه با ویروس منحوس کرونا بروند.

نایب رییس هیات پهلوانی و زورخانه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: ۴۰۰ ورزشکار در رشته پهلوانی و زورخانه‌ای این استان به صورت سازماندهی شده در حال فعالیت هستند و ورزشکاران زورخانه‌‎ای سیستان و بلوچستان سال گذشته موفق به کسب ۶۳ مدال رنگارنگ در سطح ملی شدند.

ورزش کردن راهی مناسب برای مبارزه با ویروس کرونا

بسیاری از کارشناسان بهداشتی و ورزشی بر این امر معتقد هستند که ورزش علاوه بر تناسب اندام می‌تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با ویروس کرونا شود لذا بهترین کار در زمان قرنطینه بودن در خانه، ورزش کردن است.

این کارشناسان ورزش را دارویی قوی برای پیشگیری، درمان و بازتوانی افراد از بیماری‌ها از جمله کرونا می دانند و به همه افراد توصیه می کنند در دوران قرنطینه خانگی برای بالابردن سیستم ایمنی بدن ورزش را جزء برنامه روزانه خود قرار دهند.

ورزش کردن عامل اصلی افزایش حجم اکسیژن در خون و در نتیجه تقویت دیواره‌های سیستم عروقی، تقویت سیستم ریوی بدن و افزایش گردش خون است و مجموع این عملکردها باعث تقویت کل سیستم ایمنی بدن فرد و محافظت از او در مقابل بیماری ها بویژه بیماری هایی مانند سرما خوردگی، آنفلوآنزا و حتی کرونا می شود.

کم تحرکی موجب افزایش کلسترول در خون شده و فعالیت هورمون های بدن را ضعیف می‌کند که زمینه ساز سکته و مشکلات روحی و روانی مانند افسردگی، پرخاشگری و کسلی در افراد است.

طبق نظر کارشناسان افراد سعی کنند حدقل ۲۰ دقیقه ورزش خانگی را در طول روز تجربه کنند و حتما در پنج دقیقه اول حرکات نرمشی و کششی را انجام دهند، سپس بسته به توان، سن و سال و امکانات ورزشی که در منزل و فضای بسته در اختیار دارند به ورزش های قدرتی، سرعتی مانند پروانه و دو که تمام مفاصل بدن را درگیر می کند، بپردازند و در پایان ورزش باز حرکات کششی برای سرد کردن بدن را فراموش نکنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.