ایران کشوری است که برای امنیت و حفظ قدرت اقتصادی خود به هیچ کشوری متکی نیست. ایران به مسئولیت خود در منطقه پایبند و به بازی که حاصل جمع آن صفر باشد معتقد نیست.

محمد جواد ظریف در جلسه  دفاع از خود و برنامه هایش ضمن یادی امام و  شهدا  و تشکر از حضور 41 میلیونی مردم در انتخابات ریاست جمهوری اخیر گفت: استقلال، خودباوری و نهراسیدن از قدرت های بزرگ را از برنامه های سیاست خارجی این دولت دانست.

 وی ادامه داد: امام بزرگوار این باور را در مردم نهادینه کرد و تمام ملت  های جهان، در برابر ملت ایران سر تعظیم فرود آوردند.

وزیر امورخارجه با اشاره به مجموعه سند چشم انداز، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، گفت: فرازهایی از بیانات ایشان مبنی بر حکمت، مصلحت و عقلانیت در تعیین سیاست خارجی ایران موثر بوده است.

وی با اشاره به  اینکه میان سیاست و و رفتار عقلانی رابطه منطقی  وجود دارد، تاکید کرد: جهان وارد عصر پساغربی شده، دیگر جهان در چند قدرت خلاصه نمی شود و انحصار بازی از  دست قدرت های بزرگ خارج شده است.

 ظریف با بیان اینکه منطقه ما در یکی از سخت ترین دوران های تاریخ به سر می برد، گفت: برخی  از قدرت ها هنوز با بازی  حاصل جمع صفر در منطقه هزینه تراشی می کنند. با این حال ایران به فضل الهی  و حضور مردم توانسته در این شرایط  از امنیت کامل برخوردار باشد.

وی  تصریح کرد: آنچه سبب شده است ایران از چنین شرایطی برخوردار باشد، سامانه معنایی است که انقلاب اسلامی با باورمند ساختن مردم ایجاد کرده است. ایران کشوری است که برای امنیت و حفظ قدرت اقتصادی خود به هیچ کشوری متکی نیست. ایران به مسئولیت خود در منطقه پایبند و به بازی که حاصل جمع آن صفر باشد معتقد نیست.

وزیر پیشنهادی  برای تصدی وزارت خارجه با اشاره به اینکه به لطف خدا در دولت یازدهم گام های بلند و اساسی در عرصه خارجی برداشته شده است؛ گفت:اثبات فناوری هسته ای به قدرت های جهانی محقق و به فضل الهی  با رهبری ارزشمند مقام معظم رهبری و حضور هوشمندانه رئیس جمهوری خطرهای بزرگی از سر نظام مرتفع و موانع بزرگی از  سر راه  فناوری کشور برداشته شد.

وی با تاکید بر اینکه باید بپذیریم  ایران تنها کشوری است که توانسته از فصل هفتم  تحریم های  سازمان ملل در طول تاریخ 70 ساله آن خارج شود؛ گفت: دستاوردهای  دولت یازدهم  در دیپلماسی این است که قفل روابط خارجی را گشوده است  و حضور 105 کشور  و نماینده نهاد های بین اللملی در مراسم تحلیف  از مصادیق آن است که  از ابتدای انقلاب تاکنون در هیچ مراسم در کشور رخ نداده بود. 

وی با اشاره به  نقش تیم دیپلماسی در عادی شدن روابط ایران با کشورهای دیگر  در فروش نفت و حذف دلالی های فساد و و رفع موانع بانکی و سرمایه گذاری خارجی در ایران، گفت:  عدم توازن و هماهنگی در سیاست ها و رویکردها و موازی کاری از چالش های  اصلی ما در سیاست خارجی در دولت یازدهم بوده است که باید در این دوره حل شود.

 

وزیر پیشنهادی امور خارجه همچنین افزود: رفتار برخی از کنشگران منطقه‌ای از مهمترین مسائل سیاست خارجی ماست. آنهایی که تلاش خود را برای جلوگیری از اجرای برجام به کار بسته‌اند اکنون تلاش دارند با همدستی صهیونیست‌ها فضای شیعه هراسی و ایران‌هراسی را در منطقه گسترش دهند و از تغییرات ایالات متحده برای تنش و بحران‌آفرینی بیشتر منطقه‌ای بهره‌برداری کنند. گرچه این کشورها و گروه‌ها، مرتکب چنین اشتباه اساسی شده‌اند اما این چالش وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند.

محد جواد ظریف در ادامه گفت: تحولاتی که در مدیریت سیاسی ایالات متحده اتفاق افتاده است و به دنبال آن لفاظی های آنان نسبت به ایران انجام می‌شود ناشی از توهم سیاستمداران این کشور است. با هم‌افزاری هوشمندانه دیگر نهادها و نه با سکوت آنان، تقویت این باور در نخبگان سیاسی در ایالات متحده این است که ایران‌هراسی سکه‌ای از رونق افتاده در بازار جهانی است که خریداری ندارد.

ظریف افزود: گسترش همه جانبه سیاسی و اقتصادی ایران با جهان دستاوردها  و توفیقات بسیار خوبی برای ما داشته است. با نشان دادن عقلانیت از یک سو و انتخابات متعدد از سوی دیگر برای سیاست‌مداران ایالات متحده نتیجه‌ای جز انزاوی بیشتر برای آمریکا نخواهد داشت.

وزیر پیشنهادی امور خارجه با تاکید بر اینکه برجام حاصل اعتماد به آمریکا نیست،گفت: جمله جمله برجام نشان دهنده بی‌اعتمادی جدی ما نسبت به سیاست ایالات متحده از نخستین روز تا پایان مذاکرات و در مسیر اجرای برجام بوده است. طراحی فراگیر و استفاده هم‌افزا از توان کشور یعنی توان تمام نهادها و جامعه مدنی، ضرورت قابل انکار دستیابی به هدف است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان اظهار کرد: دولت‌های قبلی آمریکا پس از سال‌ها تجربه تحریم، پای میز مذاکره آمدند. آمریکا نه تنها نمی‌تواند تعهدات خود را فراموش کند بلکه چنین سیاستی باعث انزوای آمریکا خواهد شد و دست ایران به عنوان کنشگری مهم، باز است.

ظریف تصریح کرد: حمایت همه جانبه از حقوق ایرانیان و کسب حمایت آنها به عنوان مدافعان غیور از یک سو و نیز جلب مشارکت ارزشمند آنان برای بازسازی کشور به ویژه استان‌های پدری و مادری آنها از مهمترین ظرفیت‌های قدرت معنوی و مادی ایران است که برای حمایت از ایرانیان خارج از کشور اقدام خواهیم کرد.

وزیر پیشنهادی امور خارجه همچنین گفت: مجلس نقش برجسته‌ای در تقویت قدرت معنوی ایران دارد. نقش آفرینی هوشمندانه  ایران از طریق دیپلماسی پارلمانی از سیاست‌های حضور در عرصه بین‌المللی است. با توجه به چالش‌های موجود تقویت با همسایگان و حل و فصل مشکلات منطقه‌ای و کمک به اهداف اقتصاد مقاومتی و بهبود وضعیت معیشتی مردم را پیگیری خواهم کرد. گسترش روابط مطلوب با همسایگان زمینه‌های حاشیه‌ای را کاهش می‌دهد. همسایگان، بهترین شرکای اقتصادی ما هستند.

وی ادامه داد: با یاری و همفکری شما سیاست‌های اعتمادسازی در منطقه را با جدیت دنبال می‌کنم و حمایت موثر از کارآفرینان داخلی در بازارهای منطقه را دنبال خواهم کرد. اعتمادسازی با همسایگان ضرورتی انکارناپذیر است. این ضرورت را در برنامه‌ها و ساختار وزارت خارجه مدنظر قرار داده‌ام. تلاش برای ایجاد نهادهای منطقه به ویژه مجمع منطقه‌ای در خلیج فارس در مبارزه با تروریسم مهمترین دستور کار وزارت خارجه است. حمایت از مردم فلسطین و باز گرداندن موضع فلسطین به عنوان مهمترین اولویت جهان اسلام در اولویت سیاست‌های ماست.

ظریف با تاکید بر اینکه با محور قرار دادن اقتصاد در متن دیپلماسی به دنبال تحقق اهداف هستم، اضافه کرد: جهت دادن منافع فعالان اقتصادی، بنگاه‌ها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی در مسیر تامین منافع ملی باید دنبال شود. وزارت خارجه با ایجاد انگیزه و آموزش‌های لازم برای مدیران، سفرا و کارشناسان، معاونت جدید اقتصادی و سفارت‌خانه‌ها در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی اقدام خواهد کرد.

وزیر پیشنهادی امور خارجه ادامه داد: ایجاد زمینه‌های لازم برای حضور موثر اقتصاد کشور به ویژه بخش خصوصی کشور در زنجیره اقتصاد جهانی، تقویت رابطه با قدرت‌های نوظهور و همسایگان و کشورهای اروپایی و توجه به ظرفیت‌های اقتصادی بازارهای جدید برای دستیابی به اهداف بسیار مهم است. برای پیگیری این دو ابراولویت همکاری منطقه و اقتصاد مقاومتی آخرین مراحل خود را طی می‌کند و بین ما و سازمان امور استخدامی و اداری امضا می‌شود.

به گفته وی، اجتناب از تصمیمات از حرکت‌های شتاب‌زده، خودباوری، اتکای به خردجمعی، استقبال از نقد سازنده، همفکری نهادینه با نخبگان دانشگاهی و نمایندگان مجلس، راستگویی در ارتباط با مسئولان و مردم و تنظیم مطالبات عمومی بر مبنای واقعیات راهنمایی جهت‌گیری اجرایی وزارت خارجه خواهد بود.

ظریف همچنین در پایان گفت: در صورتی که دوباره از رای با ارزش شما برخوردار شوم با توکل به قادر متعال و توسل به ائمه اطهار (ع)  و  پیروی از راهنمایی‌های رهبری و اعتماد به مردم هوشیار از هیچ کوششی فروگذار نخواهم کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.