مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در بیانیه ای درباره بحران کم‌آبی در کشور و حمایت از اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم در اصفهان تاکید کرد: بحران آب در کشور معلول بحران مدیریت در چند دهۀ اخیر است. فقدان نگاه کارشناسی، غلبۀ تصمیمات سیاسی، اعمال نفوذ و علایق منطقه‌ای، جزیی‌نگری و بی‌توجهی به ظرفیت‌های مناطق مختلف کشور در این سال‌ها منجر به رشد ناهمگون مناطق کشور و نیز بحران آب شده است.

به گزارش جماران؛ متن بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

« وجعلنا من الماء کلّ شیئ حیّ» (سورۀ انبیاء، آیه 30)

و هر چیز زنده ای را از آب پدید آوردیم.

چندی است خشکی زاینده رود موجب نابودشدن کشاورزی به‌ویژه در شرق اصفهان شده است. به همین دلیل جمعه 28 آبان، اعتراض مسالمت‌آمیز و به‌حق مردم شریف اصفهان در زاینده رود خشک برگزار شد.

ایران همواره با مشکل کم آبی مواجه بوده، اما اکنون کشور با بحران آب مواجه است. خشک شدن دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، فرونشست زمین، فرسایش خاک، گسترش بیابان‌ها، افزایش ریزگردها و مشکلاتی دیگر، نمودهای بحران آب در کشور است که با خشکسالی‌های اخیر، این بحران عمیق‌تر شده است. 

مدیریت نادرست آب در کشور در طول سالیان متمادی، علاوه بر بحران آب به تخریب محیط زیست، اتلاف منابع ملی، از دست رفتن شغل، مهاجرت به شهرها و شاید از همه مهمتر رو در رو قرار دادن مردم مناطق مختلف منجر شده است. امری که پیشتر توسط کارشناسان داخلی و خارجی پیش‌بینی و هشدارهای لازم داده شده بود، اما هیچ‌گاه به این هشدارها توجه نشد. 

بحران آب در کشور معلول بحران مدیریت در چند دهۀ اخیر است. فقدان نگاه کارشناسی، غلبۀ تصمیمات سیاسی، اعمال نفوذ و علایق منطقه‌ای، جزیی‌نگری و بی‌توجهی به ظرفیت‌های مناطق مختلف کشور در این سال‌ها منجر به رشد ناهمگون مناطق کشور و نیز بحران آب شده است.

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، ضمن قدردانی از واکنش عقلانی حاکمیت در برابر اعتراض مسالمت‌آمیز یادشده، این واکنش را پایان ماجرا نمی‌داند. انتظار این است که نظام تصمیم‌سازی کشور از جمله مدیریت آب بر اساس کل نگری و حاکمیت نگاه کارشناسی، به تدوین راهبردی مناسب جهت خروج از بحران آب اقدام کرده، نگاهی ویژه به این موضوع در برنامه هفتم کشور داشته باشد و در شرایط کنونی نیز از دادن وعده‌های توخالی اجتناب کند که در صورت عدم تحققشان، نارضایتی‌ها تشدید نشود. توقع این است که با مردم منطقی، شفاف و مسئولانه برخورد شده و نه تنها زیان‌هایی که به دلیل سیاست‌های غلط، متوجه کشاورزان عزیز شده است، جبران گردد، بلکه متناسب با پیشرفت‌های جهانی، بستر کشاورزی نوین در این مناطق فراهم آید.    

"مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم"

۱/۹/۱۴۰۰

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.