نادر فخری شنبه شب  در نشست با مسوولان و کارکنان  مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان- شاهرود،  افزود:  کشاورز و باغداری که ۴ سال مداوم با سرمازدگی محصول یکساله خود روبرو بوده سرمایه و امیدش از بین رفته است نیاز به اعتماد سازی در تغییر الگوی کشت و جایگزینی اقلام مقاوم دارد.
وی با بیان اینکه مهم ترین بخش فرهنگ سازی و متقاعد کردن باغداران و کشاورزان اعتماد سازی است، تصریح کرد: تغییرات  باید طوری انجام شود که باغدار و کشاورز با میل و رغبت آن را پذیرا باشد.
فرماندار  شهرستان شاهرود ادامه داد: اگر این فرهنگ سازی انجام نشود کشاورز و باغدار در برابر تغییرات مقاومت کرده و بخش عمده تحقیقات این مرکز بی اثر و مغفول خواهد ماند.
فخری با بیان اینکه نمودارها نشان می‌دهند که شرایط  سرمازدگی محولات کشاورزی و باغی در سال های آینده هم وجود داشته باشد، اظهار داشت: مرکز تحقیقات و جهاد کشاورزی شهرستان باید تلاش بیشتری در زمینه  اصلاح الگوی  کشت و جایگزین اقلام مقاوم داشته باشد.

وی با بیان اینکه این مرکز باید نشست هایی در بخش های توجیهی، کارشناسی و تحقیقاتی داشته باشد، افزود: اداره جهاد کشاورزی هم در بخش های اجرایی، ترویجی و متقاعد کردن کشاورزان باید بیشتر کوشا باشند.
فرماندار شاهرود با بیان اینکه این مجموعه ها باید همکاری بیشتری باهم داشته باشند تا بهتر از گذشته کار ها پیش رود، ابراز داشت: مرکز تحقیقات بعد از شرایط کنونی و سفید شدن شرایط شهرستان از لحاظ کنترل ویروس کرونا باید طی مدت ۲ هفته نشست هایی با حضور شوراها، دهیاری و اعضای شورای تامین برای ترویج این فرهنگ داشته باشند.
به گفته وی دهیاری ها و شورا ها محل رجوع مردم هستند که به وسیله آن ها می‌توان کشت جایگزین اقلام جدید را در بین باغداران و کشاورزان ترویج کرد.
وی با بیان اینکه باید کشاورز و باغدار را با این فرهنگ سازی به سمت نتیجه تحقیقات هدایت کرد، اظهار داشت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی  یکی از سرمایه های ارزشمند شهرستان شاهرود است.
فخری شهرستان شاهرود را دارای ظرفیت و قابلیت های بسیار بالایی خواند و ابراز داشت: مرکز تحقیقات در کنار دانشگاه های این شهرستان از ظرفیت های مهم  این شهرستان برای توسعه بوده که باید بیش از پیش در امر کشاورزی مورد توجه قرار گیرند.
معاون استاندار سمنان با اشاره به اینکه شهرستان شاهرود در موضوع اشتغال و سرمایه ‌گذاری در بخش کشاورزی، دامداری و جاذبه های گردشگری و تاریخی از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است، تصریح کرد: در راس این ظرفیت ها کشاورزی شهرستان یکی از فرصت ها و مزیت های بسیاری خوب برای اشتغال دارد.
وی با بیان اینکه هفت درصد مناطق حفاظت شده کشور در شاهرود است، افزود : بر اساس آمار شهرستان شاهرود جزء ۱۹ قطب کشاورزی کشور است که در این بخش باید از فرصت مرکز تحقیقات بیشتر از گذشته استفاده شود.

فرماندار شاهرود ادامه داد: مدیریت راهبری و ایده در موضوع تحقیقات را به این مرکز واگذار شده و جهاد کشاورزی مکلف به اجرای برنامه های این مرکز است.
وی مرکز تحقیقات و جهاد کشاورزی را دو بال کشاورزی موفق خواند و گفت: جهاد کشاورزی باید با اجرای برنامه ها، پیگیری و اثر بخشی آن ها بتواند انگیزه مرکز تحقیقات را ارتقا بخشد.

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان،سال ۹۷ در زمینه جذب و آموزش به دانش آموزان رشته کار و دانش، حایز رتبه برتر کشوری شد. همچنین ۹ رشته مانند گیاهان دارویی و گیاه پزشکی در مقطع کاردانی و یک رشته در مقطع کارشناسی در این مرکز تدریس می شود.
این مرکز در سال ۱۳۴۲ در کیلومتر سه جاده شاهرود – بسطام به عنوان ایستگاه تحقیقات باغبانی مطرح و پس از فراهم شدن مقدمات در سال ۱۳۴۹ فعالیت خود را با هدف تحقیق در زمینه محصولات باغی و زراعی آغاز کرد.
بتدریج با ساخت واحدهای زیربنایی مانند ساختمان، انبار، حفر چندین حلقه چاه آب و خرید ماشین آلات کشاورزی در سال ۱۳۶۷و با ایجاد چهار بخش تحقیقاتی اصلاح و تهیه نهال و بذر، خاک و آب، منابع طبیعی و آفات و بیماریهای گیاهی به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) تبدیل شد.
این مرکز ایستگاه‌ های تحقیقات کشاورزی میامی، گرمسار و تحقیقات پسته دامغان راهم زیر پوشش دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.