30 درصد از بیماری ها به دلیل الگوی غلط غدایی رخ می دهد

معاون غذا و داروی علوم پزشکی یزد، با تاکید بر تامین امنیت غذایی اقشار مختلف جامعه، گفت: الگوی نادرست تغذیه عامل اصلی 30 درصد بیماری‌ها است .

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، دکتر«محمدحسین مصدق» در نشست خبری روز جهانی غذا، با بیان این‌که عبارت «تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت» به عنوان شعار روز جهانی غذا در امسال تعیین شده است، اظهار کرد: لازم است در راستای تحقق این شعار امنیت غذایی و غذای مورد نیاز مردم تامین شود .

وی تأمین امنیت غذایی و سرمایه‌گذاری در این حوزه را یکی از ضرورت‌های اجرایی در استان یزد دانست و بیان کرد: طبق بررسی‌های انجام شده،‌ در سال جاری بیش از 60 میلیون نفر از محل زندگی خود به نقاط مختلف استان مهاجرت کردند.

معاون غذا و داروی یزد، با اشاره به این‌که بخش دیگر این شعار تامین آینده مهاجرت و بازسازی و حفظ روستاها است، افزود: هنگامی که وارد شهر می‌شویم، مصرف کننده هستیم و تنها روستاها مولد هستند .

مدرس در ادامه با بیان این‌که نگاه دنیا به سمتی است که الگو را به الگوی اصلی و صحیح برگرداند و با توسعه روستاها بحث تولید را فعال‌تر کند، گفت: تغییر اصلاح الگوی مصرف به ما می‌گوید که الگوی تغذیه‌ای را چگونه اصلاح کنیم که سالم بمانیم و میزان شیوع چربی و قند خون کاهش یابد .

مصدق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌که 70 درصد بعضی از محصولات چربی است، تصریح کرد: هر فرد می‌تواند روزانه 35 گرم چربی بدون اشباع مصرف کند.

وی با بیان این‌که امروزه عامل اصلی 28 تا 30 درصد بیماری‌ها، غذا است، خاطرنشان کرد: کنترل چربی‌ها یکی از ضرورت های اجرایی در حوزه تولید مواد غذایی است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه با اشاره به این‌که استان یزد در چاقی رتبه 14، مصرف فست فود رتبه ششم، دیابت رتبه پنجم و فشار خون رتبه 9 کشوری را دارد، اظهار کرد: همه این‌ها ناشی از مصرف مواد غذایی است و این آمارها نشان می دهد که به همت جمعی نیاز داریم.

این مقام مسئول در پایان مبارزه با تولید مواد غذایی قاچاق را از دیگر ضرورت های اجرایی دانست و  خاطرنشان کرد: مواد غذایی قاچاق موادی هستند که ضرر آنها بیشتر از سود برای مردم است. 

 

دیدگاه تان را بنویسید