پیام حج امام با چه آیه ای شروع شد که تعجب مسئولان را برانگیخت؟

آن سال آنقدر رفتار ماموران سعودی با حجاج و دست اندرکاران حج رضایت بخش بود که همه مسئولان از صدور پیام امام و شروعش با آیه وَ مَنْ یَخْرُجْ مِنْ بَیْتِهِ مُهاجِراً الَى اللَّه وَ رَسُولِهِ ثُمَّ یُدْرِکْهُ الْمَوتُ فَقَدْ وَقَعَ اجرُهُ عَلَى اللَّه‏ متعجب بودند اما دیر زمانی نگذشت که راز آیه را دریافتند.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس: سید مهدی امام جمارانی در خاطره ای از پیامی که امام در سال 66 خطاب به حجاج بیت الله الحرام صادر کردند و اتفاقی که در راهپیمایی حج آن سال اتفاق افتاد و منجر به شهادت جمع زیادی از زائران خانه خدا شد اینگونه می گوید:

امام طبق سنت هر ساله در آستانه حج، پیامی به حجاج بیت الله می ‌دادند. در سال 66 که به حج رفتیم، از ابتدای پیاده شدن در جده تا راهپیمایی مدینه، از برخورد دولت و مأموران سعودی بسیار راضی بودیم و اصلاً تصور نمی ‌کردیم که دولت سعودی با ایران و ایرانی این قدر با احترام برخورد کند. پیش‌بینی تمامی برادران دست اندرکار حج این بود که: «امسال شاهد یکی از باشکوه ترین مراسم حج خواهیم بود».
احمد آقا فرزند برومند امام نقل می‌ کرد: هنگامی که مقدمه و آیه‌ ای را که در صدر پیام استفاده شده بود، دیده بود متعجب شد و دچار حیرت از اینکه چرا امام در این پیام حجاج را به شهادت و هجرت حسین‌ گونه فرا خوانده ‌اند! احمد آقا می ‌گفت: «وقتی پیام را مطالعه کردم، باور این قضیه برایم بسیار ثقیل بود.» این پیام را به آقای انصاری نشان دادم که ایشان هم نظر بنده را داشت. بعد از اینکه آقای انصاری هم نظر داد خدمت امام رفتم و به ایشان عرض کردم: آقا! تنها نظر من نیست، بلکه برادران دیگر هم معتقدند که آیه و مقدمه ‌ای که در صدر مطلب به کار رفته است، هیچ گونه سنخیتی با مراسم و مناسک حج ندارد. امام فرمودند: «هر چه سریعتر این پیام را به رسانه‌ های گروهی و حجاج ایرانی در مدینه مخابره نمایید.» هنگامی که این پیام مخابره شد، بنده و آقای کروبی آن را برای سایر دست‌ اندرکاران حج قرائت کردیم. ما هم بسیار شگفت ‌زده شدیم که چه سنخیتی بین مراسم حج و آیۀ مبارکه است. از مدینه با بیت تماس گرفتیم. احمد آقا گفت: «من هم این مطلب را با امام در میان گذاشته ‌ام، اما ایشان فرمودند: پیام را با این آیه و مقدمه مخابره نمایید.»
این پیام در روز اول ذیحجه صادر شد و فاجعۀ خونین مکه در روز ششم ذیحجه به وقوع پیوست که این قضیه بیش از پیش مبین عرفان بالای امام بود. 

 



برشی از کتاب پا به پای آفتاب، ج 2.

 

 

 

 

دیدگاه تان را بنویسید