بهروز جعفری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این سرشماری به روش مشاهده مستقیم انجام می شود و در آن، محیط بانان با مشاهده مستقیم به آمار برداری از جمعیت وحوش اقدام می کنند.
وی گفت: در این طرح، جمعیت گونه های مختلف قوچ و میش اوریال، کل، بز و آهو آمار برداری می شود البته محیط بانان در صورت مشاهده گونه های دیگر همچون گرگ، گراز، خرس و یا پلنگ و یوز پلنگ مشاهدات را ثبت می کنند.
جعفری اظهار کرد: طرح سرشماری پاییزه در سه پارک ملی استان شامل پارک ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین و پارک ملی ضامن آهو در شهرستان جاجرم انجام می شود همچنین وحوش در چهار منطقه حفاظت شده شامل سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین و منطقه حفاظت شده قورخود در مانه و سملقان و منطقه حفاظت شده گیل وسرانی در شیروان و پناهگاه حیات وحش میاندشت در شهرستان جاجرم اجرایی می شود.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست خراسان شمالی با اشاره به اینکه سرشماری پاییزه توسط 15 گروه انجام می شود گفت: هر گروه شامل سه نفر محیط بان است.
به گفته وی هدف از این طرح برآورد جمعیت گونه های مختلف و تحلیل افزایش یا کاهش آمار جمعیتی آنان است و نتایج این سرشماری می تواند در برنامه ریزی های آتی برای مدیریت مورد استفاده قرار گیرد.
در خراسان شمالی 65 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در کشور زیست دارد و 141 گونه پرنده از 532 گونه موجود در کشور، 68 خزنده از 228 گونه موجود کشور ، چهار گونه خزنده دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع 160 گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.