دکتر محمد رضا مجیدی، روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: بهره برداری و امانتداری صحیح از نعمت های الهی و حفظ سهم آیندگان از منابع، همواره در اسلام مورد تایید قرار گرفته و حفظ محیط زیست با توجه به قرار گرفتن در ایام تعطیلات نوروزی، امری حیاتی به شمار می آید.
به گفته وی هنر بزرگ ایرانیان همواره پیوند زدن زندگی اجتماعی با طبیعت بود و حفظ این نعمت الهی و جلوگیری از تخریب آن، وظیفه ملی و دینی همه ایرانیان است و بی شک شکر نعمت های الهی جز با بهره برداری مناسب از آنها میسر نخواهد شد.
به گزارش ایرنا، مجیدی با اشاره به بحران های مختلف اقلیمی و تغییرات آب و هوایی کره زمین، ایام نوروز و پیوند زندگی با طبیعت را تلنگری بزرگ در جامعه ایرانی- اسلامی دانست و افزود: همراهی و دوستی با طبیعت مسلما جلوی تخریب طبیعت را خواهد گرفت.

** تخریب طبیعت، تخریب آینده انسانهاست
رئیس انجمن ایرانی همکاری با یونسکو، گفت: تخریب طبیعت، تخریب آینده انسان هاست بنابراین از منظر دینی ما نهی شده و حرام است.
وی ادامه داد: رعایت بهداشت و سلامتی از دیگر موارد مهم در جوامع است و فرد همانگونه که بهداشت را در خانواده رعایت می کند باید این روند را در جامعه مورد عنایت قرار دهد زیرا محیط زیست محل زندگی فرد در جایگاهی وسیع تر است.
مجیدی اظهار کرد: رعایت بهداشت، پاسداشت نعمت های الهی است و این در حالی است که رعایت اصول بهداشتی، محیط زیستی پاکیزه و سالم را به ارمغان خواهد آورد.
وی با اشاره به اینکه صنعتی شدن جوامع، انباشت زباله های تولیدی چند صد ساله را در بر خواهد داشت، افزود: برخی از این زباله ها به راحتی به چرخه طبیعت باز نمی گردند و شاید صدها سال به طول بینجامد، پس در چنین وضعیتی رعایت بهداشت عمومی کاملا ضروری به نظر می رسد.

** حفظ محیط زیست، گردشگری، اشتغال
مجیدی با اشاره به اهمیت نامگذاری سال 96 « اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال » توسط مقام معظم رهبری، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای مواریث فرهنگی، اجتماعی و طبیعی فراوانی است که بی شک می تواند اقتصاد ملی پویایی را به همراه داشته باشد اما این امر نیاز به مواظبت دارد.
وی تاکید کرد: حفظ مواریثی همچون محیط زیست اصولا گردشگری را در کشور تقویت و اشتغال مستقیم و غیر مستقیم را در اقتصاد ملی ایجاد می کند و این در حالی است که آسیب رساندن به این منابع بی شک جلوی بسیاری از فرصت های تعیین کننده در اقتصاد ملی را خواهد گرفت.
وی در ادامه، مردم را به جلوگیری از تخریب طبیعت و محیط زیست، رعایت بهداشت، جلوگیری از آلودگی ها و حفظ و نگهداری از حیات وحش دعوت کرد و افزود: نگهداری از این میراث وظیفه انسانی و ملی ماست و باید همه ما در این زمینه کوشا باشیم.
مجیدی 30 اسفند ماه 95 به مناسبت فرا رسیدن سال 96 و اهمیت نوروز، در گفت و گو با پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا، گفته بود: نوروز، امروز به میراث فرهنگی بشریت تبدیل شده و باید از فرصت هایی که ایجاد کرده است با برنامه ریزی درست و دقیق برای معرفی فرهنگ ایرانی - اسلامی بهره برد.
وی در ادامه با اشاره به نقش نوروز در پیوند نسل های گوناگون به یکدیگر تاکید کرد: نوروز امروز به عنوان میراث بشریت در فهرست میراث فرهنگی یونسکو به ثبت رسید و سازمان ملل هم این میراث را پاس داشت و اینک تعلق خاطر جهانیان را به آن را شاهد هستیم، و دلیل آن همخوانی این فرهنگ با فطرت بشری و طبیعت است.
به گفته وی نوروز فرصتی مناسب برای با هم بودن، برای عبرت آموزی، پاسداشت ارزش ها و میراث های فرهنگی و طبیعی به شمار می رود.
وی ادامه داد: آیین های نوروزی، مردم جامعه را آگاه می سازد تا به خویشتن، محیط اطراف، جامعه، سنت ها، خالق و مخلوق توجه ویژه ای داشته باشند.
برای دریافت لحظه به لحظه اخبار خراسان جنوبی به کانال تلگرامی irnabirjand@ ملحق شوید.
*3215*2047*خبرنگار- محمد رسول ابراهیمی اسفدن*انتشاردهنده-عباسقلی اشکورجیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.