دولت عربستان سعودی قصد دارد یک سقف متحرک را بر روی کعبه بسازد؛ اقدامی که نگرانی ها و انتقادهایی را در مورد آسیب رسیدن به یکی از مقدس ترین اماکن اسلامی جهان ایجاد کرده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از روزنامه ایندیپندنت، در حالی که هیچ گونه اعلام رسمی از استان مکه و یا سایر مقامات سعودی در مورد اقدامات پیشنهادی صورت نگرفته، ویدئویی از سوی بنیاد تحقیقاتی میراث اسلامی به دست این روزنامه رسیده که ماکت این طرح را که در حال حاضر در مکه به نمایش در آمده نشان می دهد و چگونگی عملکرد این سقف را به نمایش می گذارد.

 

000

0

ادعا شده که این طرح جدید موسوم به «طرح چتر» برای حفاظت از زائران در برابر نور خورشید بیابان سوزان طراحی شده است.

«محمد الاحمدی» فرمانده‌ نیروهای امنیتی ویژه‌ مسجد الحرام اخیرا اعلام کرده بود احتمالا ساخت و ساز به زودی آغاز می شود و احتمال می رود سقف در سال 2019 تکمیل شود.

دکتر «عرفان العلوی» رئیس بنیاد تحقیقاتی میراث اسلامی گفت: «قرن هاست مسلمانان برای ادای مناسک حج به این مکان می آیند و از گرما شکایتی ندارند. من نمی توانم درک کنم که چرا شما باید میراث این چنینی را تخریب کنید.»

وی افزود: «هیچ سقفی نباید مکه را بپوشاند. این سقف همچون فضا پیمایی از یک فیلم هالیوودی است.»

مرکز ارتباطات بین المللی دولت عربستان به درخواست ایندیپندنت برای اظهارنظر در این خصوص خودداری کرده است.

اجرای پروژه ها در عربستان بدون زمینه چینی و اعلام قبلی امری غیرمعمول نیست. نوسازی مکه و مدینه از سال 2011 آغاز شده و حجاج هر ساله شاهد این تغییرات هستند.

منتقدان می گویند از آنجایی که مکه و مدینه در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت نشده است، ریاض برای مدنیزه کردن اماکن مقدس آزاد است و ممکن است در این مسیر استانداردهای حفاظت را رعایت نکند.

علوی می گوید: «اقدامات بسیار مهمتر از ساخت سقف برای حفاظت از حجاج باید صورت گیرد. نزدیک ترین بیمارستان از مکه بیش از 5 مایل فاصله دارد. چرا آل سعود بیمارستان نمی سازد؟»

او تاکید دارد: «سعودی ها با اماکن تاریخی بسیار بد برخورد می کنند. آنها معتقدند در حال ابتکار عمل هستند اما در این مسیر بیشتر تخریب می کنند.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.