هزاران مسلمان میانماری که از خشونت و حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی فرار کرده اند، پشت مرزهای بنگلادش محصور مانده اند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی، با وجود اینکه در هفته گذشته از شدت مهاجرت های دسته جمعی مسلمانان روهینگیا کاسته شد، اما شاهدان عینی می گویند به دلیل بستن شدن گذرگاه‌های مرزی و تیراندازی نیروهای میانمار، امکان عبور از مرز و رفتن به بنگلادش برای مسلمانان دشوار شده و به همین دلیل در سواحل و جنگل ها محصور مانده اند.

پناهجویان آراکانی که هفته پیش وارد بنگلادش شده اند، می گویند: تعداد زیادی از مردم به دلیل ترس ازحملات نظامیان میانمار به آنان در جنگل هایی ک در منطقه مرزی قرار دارد پنهان شده اند. این نظامیان قایق‌های چوبی را که پناهجویان از روی رود "ناف" به بنگلادش می رفتند، آتش زده اند.

براساس گزارش سازمان ملل از 25 آگوست امسال که خشونت های علیه مسلمانان آراکانی درمیانمار شدت یافته است، تاکنون 430 نفر مجبور به ترک خانه های خود و رفتن به بنگلادش شده اند. در دو سه هفته مداوم هزاران تن از آنان با استفاده از قایق‌ها و با گذشتن از رودخانه ای که میان ایالت آراکان و بنگلادش وجود دارد خود را به این کشور رساندند. اما در طول هفته گذشته از این موج مهاجرت تا حدود زیادی کاسته شده بود.

«فیلیپو گراندی» کمیسر عالی سازمان ملل در امور آوارگان و پناهجویان نیز کاهش ناگهانی موج مهاجرت مسلمانان میانماری را تایید کرده است.

«سعید نور» یکی از اندک پناهجویانی است که در روزهای گذشته از مرز گذشته و خود را به بنگلادش رسانده است. به گفته وی هنوز هزاران نفر در آن سوی مرز در تلاش برای رساندن خود به بنگلادش هستند.

وی که از شهر «بوتیندانگ» ایالت آراکان به بنگلادش آمده از پنهان شدن تعدادی از روستائیان در نزدیکی های رود «ناف» خبر می دهد و می گوید: نظامیان ابتدا آنان را مجبور به خارج شدن از روستاهایشان کرده است و اکنون نیز با تیراندازی هوایی در جنگل و ترساندن آنان در صدد جلوگیری از خروج آنان و رفتن به بنگلادش هستند. به همین دلیل صد ها انسان همراه با خانواده خود گیر افتاد اند.

نور که به همراه خانواده خود پس از سفری 9 روزه به بنگلادش رسیده، گفت: در چهار روی پایانی هیچ غذایی برای خوردن نداشتند. وی به دلیل آتش گشودن نظامیان هنگام عبور از مرز همسر و بچه های خود را گم کرده است.

گفتنی است پس از خشونت های ارتش میانمار و بودیست های افراطی هزاران نفر از مردم آراکان مجبور به مهاجرت شده اند. همچنین به دلیل اینکه دولت اجازه ورود به مناطق مذکور را نمی دهد، نمی توان آمار دقیقی از شمار قربانیان در این منطقه ارائه کرد.

بنابر این گزارش، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور آوارگان و پناهجویان شمار آوارگان مسلمانان میانماری از 25 اوت تاکنون را 430 هزار نفر اعلام کرده است.

در تحولی دیگر، سازمان ملل اعلام کرد که نخستین کاروان کمک های انسانی برای کودگان پناهنده روهینگیا که از «کشتار دسته جمعی» در اقلیم آراکان در غرب میانمار فرار کردند، به این پناهندگان رسید.

یونیسف در بیانیه ای در پایگاه اینترنتی اش اعلام کرد که این کاروان شامل نزدیک به 100 تن کمک های فوری است و قرار است میان کودکان روهینگیا و خانواده های شان توزیع شود.

در این بیانیه آمده است که این کمک ها از طریق هوا به داکا پایتخت بنگلادش رسید و قرار است با استفاده از کامیون ها به منطقه مرزی«کوکس بازار» منتقل شود.

در بیانیه یونیسف آمده است که این کاروان شامل قرص های تصفیه آب، لوازم بهداشت خانواده، دارو،روپوش های پلاستیکی و نیز اسباب بازی برای کودکان می شود.

از سوی دیگر، «ادوارد پیگپیدر» نماینده یونیسف در بنگلادش گفت که« تضمین دستیابی کودکان و خانواده ها به آب مناسب برای نوشیدن و حمام بسیار ضروری است تا از آنها در برابر اسهال و دیگر بیماری هایی که از طریق آب منتقل می شوند، محافظت شود.

پیگپیدر هشدار داد که باران های شدید تهدیدی واقعی برای پناهندگان به شمار می رود و اوضاع کنونی پناهندگان روهینگیا در اردوگاه ها و مراکز پناهندگی موقت در مرزهای بنگلادش و میانمار را این باران ها تهدید می کند.

به گفته این مسئول بین المللی انتظار می رود که کاروان کمک های بشردوستانه بعدی شامل کیف های مدرسه و چادر و نیز لوازم مورد نیاز برای توسعه و رشد کودکان طی دوران کودکی و مواد غذایی شود.

این در حالی است که «فلیپو گراندی» کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان روز گذشته-یکشنبه- از جامعه بین المللی خواسته بود که «روند» ارسال کمک  های بشردوستانه به مسلمانان روهینگیا را تسریع کنند.

همچنین یونیسف تلاش می کند تا به  7.3 میلیون دلار  به عنوان کمک مالی برای ماموریت های امدادرسانی اش در جنوب بنگلادش طی سه ماه آینده دست پیدا کند.

علاوه بر آن سازمان های دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل سه شنبه هفته گذشته از شورای امنیت سازمان ملل خواسته بودند تا به دولت میانمار برای توقف پاک سازی نژادی مسلمانان روهینگیا فشار بیاورند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.