اتحادیه اروپا می‌خواهد رژیم صهیونیستی را برای پذیرش تشکیل کشور مستقل فلسطین تحت فشار قرار دهد.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا از اعضای خود خواسته است در صورتی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به مخالفت با تشکیل دولت مستقل فلسطینی ادامه دهد، «تبعاتی» را علیه اسرائیل در نظر بگیرند.

به گزارش جماران، این اقدام هماهنگ و برنامه‌ریزی شده علیه اسرائیل، امروز دوشنبه در نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا مورد بحث قرار خواهد گرفت. در هفته‌های اخیر، دولت‌های بلوک غرب نیز به رغم حمایت‌های اولیه از اسرائیل در پی حمله نظامی این رژیم به غزه در مواجهه با حجم کشتار غیر قابل توجیه غیرنظامیان به انتقاد از تل‌آویو پرداخته‌اند.

بر اساس گزارش روزنامه فایننشال تایمز از سندی که روز یکشنبه در اختیار اعضای اتحادیه اروپا قرار گرفت و قرار است روز دوشنبه مورد بحث وزرای امور خارجه قرار بگیرد، بروکسل به اعضای اتحادیه اعلام کرده که آن‌ها باید «تبعاتی را در نظر بگیرند که در صورت عدم مشارکت» در طرح پیشنهادی صلح علیه اسرائیل اعمال شود. این طرح صلح پیشنهادی، شامل تشکیل دولت مستقل فلسطین و شناسایی متقابل بنا شده و به اصطلاح «راه حل دو دولتی» خوانده می‌شود.

در روزهای اخیر، نتانیاهو بار دیگر بر موضع دیرین اسرائیل یعنی «ضرورت کنترل امنیتی کامل اسرائیل بر تمام نواحی در کرانه باختری رود اردن» تأکید کرد. این موضع‌گیری به معنای آن است که اسرائیل نه تنها قصد ندارد تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی را بپذیرد و اداره امور در فلسطین را به این دولت وا گذارد، بلکه تصمیم دارد کنترل‌ها بر مناطق تحت نظر تشکیلات خودگردان فلسطین و همچنین نوار غزه را که در حال حاضر تحت محاصره کامل قرار دارد و نظامیان اسرائیل به آن وارد شده‌اند، تشدید کند. موضع‌گیری اخیر نتانیاهو، در فاصله کوتاهی پس از تماس تلفنی او با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده مطرح شد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه 21 ژانویه گفت که «عدم پذیرش راه‌حل دو دولتی» و «انکار حق داشتن کشور مستقل برای مردم فلسطین» از نظر این سازمان غیرقابل قبول است. او همچنین تأکید کرد که «حق مردم فلسطین برای تشکیل کشوری مستقل برای خودشان باید از سوی همه به رسمیت شناخته شود.»

اتحادیه اروپا از مدت‌ها قبل راه‌حل دو دولتی را به عنوان راه حل اصلی در مسأله فلسطین به رسمیت شناخته و رهبران اروپایی بارها بر این موضوع تأکید کرده‌اند با این وجود در سال‌های اخیر نه تنها تلاشی از سوی اتحادیه اروپا برای حصول این راه‌حل صورت نمی‌گرفت بلکه برخی از اقدامات مقام‌های این اتحادیه را می‌شد نوعی جانبداری از اسرائیل به حساب آورد.

هرچند نفوذ اتحادیه اروپا روی اسرائیل نسبت به نفوذ ایالات متحده بر اسرائیل بسیار ضعیف‌تر به حساب می‌آید اما اتحادیه اروپا بزرگترین شریک تجاری اسرائیل است و این یعنی اروپایی‌ها ابزارهای لازم برای افزایش فشار سیاسی و اقتصادی بر اسرائیل را در اختیار دارند.

یک مقام اروپایی به روزنامه فایننشال تایمز اعلام کرده است که در طرح مدنظر اتحادیه اروپا در کنار «تبعات» عدم پذیرش طرح صلح، مشوق‌ها و محرک‌هایی نیز برای پذیرش طرح صلح در نظر گرفته شده است. یک مقام اروپایی‌ دیگر نیز گفته است که «تا زمان عملی شدن برنامه‌ها برای اقدام هماهنگ در این زمینه، گام‌هایی باقی مانده است.» او همچنین تأکید دارد که «ممکن است نتوان چنین طرحی را به نتانیاهو تحمیل کرد، اما او همیشه بر سر کار نخواهد بود.»

اصلی‌ترین خواسته اروپایی‌ها در طرح پیشنهادی صلح مدنظرشان «تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل و عادی‌سازی کامل روابط اقتصادی و سیاسی میان اسرائیل و فلسطین است.»

در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا، اسرائیل کاتص وزیر امور خارجه اسرائیل نیز حضور خواهد داشت. ریاض المالکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز به طور جداگانه در دیدار با وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه حاضر خواهد شد. بر اساس گزارش‌های خبری، نمایندگانی از مصر، اردن، عربستان سعودی و همچنین دبیر کل اتحادیه عرب نیز در این نشست حاضر خواهند بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.