دولت بایدن و مقامات اروپایی بی سر و صدا تمرکز خود را از حمایت از هدف اوکراین برای پیروزی کامل بر روسیه به بهبود موقعیت این کشور در مذاکرات نهایی برای پایان دادن به جنگ تغییر می دهند.

به گزارش جماران، مجله پولیتیکو در گزارشی از تغییر سیاست ایالات متحده و اروپا در قبال جنگ اوکراین خبر داده و می نویسد:  به گفته یک مقام  دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در شرایطی که کمک های آمریکا و اروپا به اوکراین اکنون با اما و اگرهای بسیاری روبرو شده است ، دولت بایدن و مقامات اروپایی بی سر و صدا تمرکز خود را از حمایت از هدف اوکراین برای پیروزی کامل بر روسیه به بهبود موقعیت این کشور در مذاکرات نهایی برای پایان دادن به جنگ تغییر می دهند. به گفته یک مقام رسمی و یک دیپلمات اروپایی مستقر در واشنگتن،  چنین مذاکره‌ای احتمالاً به معنای واگذاری بخش‌هایی از اوکراین به روسیه است. کاخ سفید و پنتاگون علناً اصرار دارند که هیچ تغییر رسمی در سیاست دولت صورت نگرفته و  آنها همچنان از هدف اوکراین برای خروج کامل ارتش روسیه از  این کشور حمایت می کنند.

به گفته این مقام دولت بایدن  و  یک دیپلمات اروپایی، مقامات آمریکایی و اروپایی  به همراه خود اوکراینی ها  اکنون در حال بحث در مورد استقرار مجدد نیروهای کی یف در یک موقعیت دفاعی قوی تر علیه نیروهای روسیه در شرق و فاصله گرفتن از ضدحمله تقریبا شکست خورده رئیس جمهور اوکراین هستند.

این مقامات می گویند که این تلاش همچنین شامل تقویت سیستم های دفاع هوایی و ساخت استحکامات، موانع سیم خاردار و موانع ضد تانک و خندق ها در امتداد مرز شمالی اوکراین با بلاروس بوده است. علاوه بر این، دولت بایدن بر احیای سریع صنعت دفاعی  اوکراین برای تامین تسلیحات بسیار مورد نیازی که کنگره ایالات متحده از جایگزینی آن خودداری می کند، متمرکز است.

این مقام دولت این هفته به مجله پولیتیکو گفت که بیشتر این تغییر استراتژیک به سمت دفاع با هدف تقویت موقعیت اوکراین در هر مذاکره آتی انجام می شود. این مقام، سخنگوی کاخ سفید که نامش فاش نشد، گفت: «این تئوری ما از ابتدا بوده که  تنها راهی که این جنگ در نهایت با آن به پایان می‌رسد، مذاکره است. ما می‌خواهیم اوکراین قوی‌ترین دست ممکن را داشته باشد.

 این سخنگوی با این حال تاکید کرد که هنوز هیچ مذاکره ای برنامه ریزی نشده است و نیروهای اوکراینی همچنان در مناطقی در حال حمله هستند و به کشتار و زخمی شدن هزاران نیروی روسی ادامه می دهند:  ما می خواهیم آنها در موقعیت قوی تری برای حفظ قلمرو خود باشند. این به این معنا نیست که ما آنها را از انجام هر گونه حمله جدید دلسرد می کنیم.

برای بایدن، گذر از جنگ تقریباً دو ساله در اوکراین در میانه مبارزات انتخاباتی سخت ، با رئیس جمهور سابق دونالد ترامپ و سایر نامزدهای جمهوری خواه که آشکارا تلاش های او را به سخره می گیرند ،  در بهترین حالت دشوار خواهد بود.  در حالی که این استراتژی  به اوکراین کمک می کند به سمت موضع تدافعی تر حرکت کند، به نظر نمی رسد دولت بایدن پس از اصرار بر آغاز جنگ در فوریه 2022 و ایستادگی پشت وعده زلنسکی برای پیروزی بر مسکو، اکنون همه امتیازها را به ولادیمیر پوتین به راحتی تقدیم کند.

یک مقام کنگره که با رویکرد کاخ سفید در این زمینه اشنا است می گوید: « بحث‌ها درباره مذاکرات صلح شروع می‌شود، اما دولت نمی‌تواند علناً به دلیل خطر سیاسی آن برای بایدن از مواضع قبلی در قبال روسیه و اوکراین کاملا عقب نشینی کند.»

در مصاحبه ای در 21 دسامبر، جان کربی، رئیس ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی، گفت که با توجه به اینکه واشنگتن در چند قدمی پایان توانایی هایش برای ارائه کمک نظامی به اوکراینی ها قرار دارد  چرا که جمهوری خواهان درخواست بایدن برای حدود 60 میلیارد دلار کمک  را مسدود کرده اند،  دولت بایدن بسیار بر کمک به اوکراینی ها در حمله و دفاع متمرکز است.

زلنسکی در کنفرانس خبری پایان سال خود در اوایل دسامبر گفت که اوکراین در حال آماده سازی پیشنهادهای جدیدی برای پایان دادن به جنگ است اما او افزود که اصرار خود بر خروج روسیه از همه مناطق اشغال شده  را تغییر نخواهد داد.

کربی مجدداً این خط دولت را تایید کرد که ما شرایط را به رئیس جمهور زلنسکی دیکته نمی کنیم. در عوض، کاخ سفید به زلنسکی کمک می‌کند تا پیشنهاد صلح خود را «با طرفین در سراسر جهان» «عملیاتی‌سازی» کند.

در طول سال گذشته  با توجه به اینکه حمایت نظامی ایالات متحده از اوکراین متزلزل شد  و ضدحمله زلنسکی که زمانی مورد تحسین قرار گرفته بود، عملا با شکست روبرو شد، ادبیات جو بایدن هم تغییر کرد و از این جمله که ایالات متحده تا هر زمان که طول بکشید از اوکراین حمایت خواهد کرد رسید به این جمله که تا هر زمان که بتوانیم از اوکراین حمایت می کنیم. او همچنین به منظور بسترسازی برای استراتژی ورود به فاز مذاکراتی ادعا کرد که اوکراین همین حالا هم صاحب یک پیروزی بزرگ شده و ولادیمیر پوتین شکست خورده است. برخی از تحلیلگران بر این باورند که این رمزی است برای اعلام یک پیروزی جزئی و یافتن راهی برای آتش بس با مسکو، آتش بس یکه اوکراین را تا حدی تقسیم می کند.

جورج بیبی، رئیس سابق بخش تحلیل روسیه در سیا که اکنون رئیس استراتژی موسسه کوئینسی است، می‌گوید:  نظر بایدن درباره پیروزی اوکراین از منظر اخلاقی صحیح است . اما زمانی که صحبت از نیروی انسانی و ظرفیت صنعتی اوکراین به میان می‌آید، زمان به یک نقطه ضعف بزرگ تبدیل شده است. هرچه این مدت طولانی‌تر شود، ما باید برای اینکه فقط بتوانیم روس ها را به میز مذاکره بکشانیم، تسلیم شویم.

تغییر به سمت دفاع می تواند زمان مورد نیاز اوکراین را بخرد تا در نهایت پوتین را به یک سازش قابل قبول وادار کند. آنتونی فاف، کارشناس اطلاعاتی در کالج جنگ ارتش ایالات متحده که یکی از نویسندگان تحقیقی است که حمله پوتین به اوکراین را پیش‌بینی کرده بود، می‌گوید: «به احتمال بسیار زیاد رفتن به موضع دفاعی به اوکراینی‌ها اجازه می‌دهد تا منابع را حفظ کنند و در عین حال پیشرفت روسیه در آینده را با سختی روبه رو سازند.

این دیپلمات اروپایی مستقر در واشنگتن گفت که اتحادیه اروپا همچنین تهدید به تسریع عضویت اوکراین در ناتو را برای قرار دادن اوکراینی ها در بهترین وضعیت ممکن برای مذاکره با مسکو مطرح می کند.

این یک نقطه عطف مهم  برای پوتین است .  اعتقاد بر این است که او عمدتاً به یک توافق استراتژیک با واشنگتن علاقه دارد که بر اساس آن اوکراین عضو ناتو نخواهد شد.  البته دولت بایدن همچنان علناً اعلام می کند که عضویت در ناتو مورد مذاکره قرار نمی گیرد. کربی گفت: « بایدن بسیار واضح گفته است که عضویت در نانو در آینده اوکراین خواهد بود. »

نیویورک تایمز هفته گذشته گزارش داد که دو ارتش اوکراین و روسیه تا حد زیادی در بن بست قرار گرفته اند اما شاید اگر به ولادیمیر پوتین اجازه داده شود حدود 20 درصد از خاک اوکراین را که تا حدی در شرق کنترل می کند، حفظ کند، او آماده سازش باشد.

خود اوکراینی‌ها درگیر موضوعی هستند که در حال تبدیل شدن به یک بحث عمومی در این کشور است:  آنها چقدر می‌توانند در برابر پوتین مقاومت کنند.

با کمبود نیرو و تسلیحات اوکراین، امتناع زلنسکی از در نظر گرفتن هرگونه مذاکره جدیدی با مسکو، از نظر سیاسی بیش از پیش غیرقابل دفاع به نظر می رسد. رئیس جمهور اوکراین که به دنبال استخدام نیم میلیون سرباز دیگر است، با افزایش مخالفت داخلی از سوی فرمانده کل نظامی خود، ژنرال والری زالوژنی، و شهردار کیف، ویتالی کلیچکو، مواجه است.

یک  مقام ارشد دولت بایدن به مجله پولیتیکو گفت که همه این عوامل از مقاومت در کنگره و سیاست داخلی اوکراین تا  بحث های جدید با کی یف در مورد استقرار مجدد نیروها در حالا دفاعی و نه تهاجمی به مسائل مختلفی از جمله آب و هوا و امکان پیشروی نیروها بستگی دارد.

در آنسوی میدان ، ولادیمیر پوتین متوجه همه این مخاطراتی که غرب و اوکراین با آن روبه رو شده اند هست و همزمان دورنمای حضور دونالد ترامپ را هم در کاخ سفید میبیند که گفته در صورت پیروزی دوباره  به سرعت با روسیه بر سر اوکراین توافق خواهد کرد و به ایالات متحده دستور خروج از این جنگ را می دهد.  بزرگترین نگرانی ممکن است این باشد که پوتین بتواند در بهار با پشتیبانی هوایی عمده ای که تا کنون از آن اجتناب کرده، حمله جدیدی را آغاز کند. از نظر سیاسی، نگرانی این است که پوتین تا زمانی که نداند رئیس جمهور بعدی ایالات متحده کیست، به مذاکره نزدیک نخواهد شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.