اسماعیل بایبوردی عصر پنج‌شنبه در جشنواره کویر سیازگه بیان کرد: استان اصفهان در مجموع یکی از قطب‌های گردشگری ایران، در جهان شناخته شده و محبوب گردشگران خارجی و داخلی است.

وی ضرورت تقویت زیرساخت‌ها برای میزبانی گردشگران خارجی را یادآور شد و افزود: آران‌وبیدگل شهرستانی گردشگر پایه است که علت آن هم وجود نقاط کویری، دریاچه نمک، ۵۰۰ اثر تاریخی و طبیعی در کنار اماکن متبرکه می‌باشد.

فرماندار آران‌وبیدگل تشریح کرد: این شهرستان ۱۰۰ درصد کویری دارای آسمان صاف و شب‌های پرستاره است که ظرفیت خوبی برای شکوفایی اقتصاد شب منطقه به شمار می‌رود.

وی اضافه کرد: این شهرستان با بیش از ۶ هزار کیلومتر وسعت بر روی زمین به همین میزان فضا با ظرفیت نجوم دارد که می‌تواند پارک و دهکده نجوم یا رصدخانه‌ای را میزبانی کند.

بایبوردی تشریح کرد: آهنگ سرمایه‌گذاری در این شهرستان نیز سرعت گرفته، چنان که در یک‌سال گذشته افزون بر ۱۰۰ پروند در حوزه گردشگری و حفظ میراث فرهنگی تشکیل و ۱۹ مجوز صادر شد.

وی با اشاره به تعریف هفت کریدور گردشگری در شهرستان آران‌وبیدگل و راه‌اندازی کریدور گردشگری کوهستان، کویر و دریاچه نمک در آینده نزدیک عنوان کرد: این کریدور با همکاری دستگاه‌های اجرایی شهرستان کاشان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

فرماندار آران‌وبیدگل به پیشنهاد خود برای راه‌اندازی قطار گردشگری و فراهم شدن تجربه‌ای جدید برای سفر به دل کویرهای نقاط شمالی استان اصفهان اشاره و تاکید کرد: این قطار در قالب تور گردشگری می‌تواند ابزاری برای تقویت سایر مسیرها و مقصدها گردشگری باشد.

وی همچنین با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی برای رونق گردشگری مذهبی در آران‌وبیدگل یادآور شد: این شهرستان با برخورداری از ۴۲ بقعه متبرکه می‌تواند مقصد نخست مسلمانان و گردشگران خارجی علاقه‌مند باشد، چنان که در سال‌های گذشته نیز شاهد رشد ۱۰۰ درصدی بازدید از این اماکن بودیم.

بایبوردی تصریح کرد: آینده شهرستان آران‌وبیدگل در گردشگری بسیار روشن است و می‌توانیم با ترویج گردشگری فاخر و بهره‌گیری از دیدگاه‌های متخصصان به جایگاهی ویژه در این حوزه برسیم.

توسعه گردشگری، نیاز جامعه و اولویت دولت

معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز  یادآور شد: توسعه گردشگری از اولویت‌های دولت دوازدهم قرار دارد، چنان که در برنامه ششم توسعه نیز اولویت نخست استان اصفهان معرفی شد.

سید صالح درخشان افزود: گردشگری از پایدارترین شغل‌های جهان است و می‌توان با سرمایه‌گذاری کم، به ارزش افزوده بالایی در آن دست یافت که به نسبت سایر حرفه‌ها که موجب آلودگی هم می‌شوند، از جایگاه بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به شتاب گرفتن سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری این استان بیان کرد: در چند سال گذشته شاهد بهره‌برداری از اقامتگاه‌های زیادی بودیم که شهرستان آران‌وبیدگل هم در این حوزه شاخص بود.

معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اضافه کرد: سیازگه از زیباترین کویرهای استان است و باید از ظرفیت‌های این منطقه به بهترین شرایط ممکن استفاده شود تا شاهد توسعه پایدار ‌آن باشیم.

وی تاکید کرد: آران‌وبیدگل در کنار کشاورزی و گردشگری مذهبی، در زمینه گردشگری کویری هم با برخورداری از ظرفیت‌هایی مانند کویر سیازگه از شاخص‌ترین شهرستان‌های استان اصفهان است.

امام‌جمعه ابوزیدآباد هم در این جشنواره اظهار کرد: حضور گردشگر رزق و روزی حلال به همراه دارد و توسعه آن، نیاز ضروری جامعه امروز ماست.

حجت الاسلام شاهمیری افزود: گردشگری منطقه ابوزیدآباد نیز بر این اساس به فراهم کردن زیرساخت‌هایی نیاز دارد که همگی باید برای تامین آن کمک کنیم.

وی تاکید کرد: باید زمینه حضور سرمایه‌گذاران در زمینه گردشگری را تسهیل کنیم زیرا کشاورزی دیگر جوابگوی پیشرفت اقتصادی مورد انتظار نیست.

امام‌جمعه ابوزیدآباد ادامه داد: باید با اخلاق نیکو با گردشگران برخورد کرد تا زمینه حضور بیش از پیش آنها در منطقه فراهم شود.

رونمایی از غذای کاچی به عنوان اثری ثبتی از دیگر بخش‌های جشنواره گردشگری کویر سیازگه بود که با حضور جمعی از مسوولان و علاقه‌مندان در ابوزیدآباد از توابع شهرستان آران‌وبیدگل برگزار شد.

سیازگه پهنه ای گسترده در ۱۰ کیلومتری شمال شهر ابوزیدآباد، در محاصره تپه‌های شنی بکر و زیباست که در تلاقی با ناهمواری‌های ریگزار نماهایی جذاب برای علاقه‌مندان طبیعت‌گردی ایجاد کرده است.

شهرستان ۱۰۳ هزار نفری آران‌وبیدگل با برخورداری از ۵۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی شناسایی شده از جمله ۱۴۰ اثر ثبت ملی در فاصله نزدیک به ۶ کیلومتری کاشان و ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.