محمد فیضی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: هرچند که پروژه ایران هراسی به صورت کامل شکست نخورده و افراطیون درایران و سایر کشورها کماکان با اقدامات خود قصد به روز کردن این پروژه را دارند اما واقعیت صحنه بین المللی نشان می دهد که اکثر بازیگران پس ازبرجام تعامل سازنده ایران با نظام بین الملل و واحدهای سیاسی جهانی را باور کرده و علاقمند به ادامه مراودات با ایران و تحکیم مناسبات با کشورمان هستند و مذاکره ایران با 1+5 بعنوان پارادیمی جهانی پذیرفته شده و به الگوی حل بحران های منطقه ای و بین المللی تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: اتخاذ مواضع حمایتی ازبرجام توسط کشورهای اروپایی در برابر اظهارات انتخاباتی دونالد ترامپ که تاچند روز دیگر مستاجر کاخ سفید خواهدشد به نوبه خود حاکی از شکست پروژه ایران هراسی می باشد.
وی ادامه داد: تلاش شرکت های معتبر بین المللی برای همکاری با ایران در زمینه های مختلف ازجمله شرکت های نفتی ، فروش هواپیمای ایرباس وبویینگ به ایران سند افتخار آفرین دیگری در موفقیت سیاست خارجی دولت روحانی و نتیجه بخش بودن برجام هسته ای است.
فیضی بیان کرد: سفرهای متناوب مقام های کشورهای مختلف ازجمله اروپایی ها به ایران و دعوت ازرئیس جمهوری کشورمان ازسوی آنها و امضای دهها سند همکاری میان ایران و این کشورها همگی نشانگر افزایش اعتماد به ایران و شکست پروژه ایران هراسی می باشد.
فیضی معتقد است برجام همچنین در زمینه فعالیت های نفت، گاز و پتروشیمی ، بیمه و حمل و نقل دستاوردهای موثر و ارزشمندی دربرداشته و ازجمله آنها می توان به توقف تحریم های مرتبط با بانک مرکزی ، شرکت نفت ایران و شرکت های تابعه آن اشاره کرد.
عضو فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیگر دستاوردهای بین المللی برجام گفت: در زمینه دستاوردهای بین المللی برجام می توان به پایان پروژه سیاسی و امنیتی سازی برنامه هسته ای ایران ، از میان رفتن فضای تهدید و تقابل در روابط کشورها با ایران ، خارج شدن بحث هسته ای ایران از فصل هفتم شورای امنیت، عادی سازی روابط سیاسی و بین المللی ایران با کشورها و سازمانهای بین المللی، لغو ساز و کار نظارتی شورای امنیت در قالب کمیته تحریم و گروه کارشناسان برای تضمین اجرای تحریم های شورای امنیت، لغو 6 قطعنامه تحریمی شورای امنیت سازمان ملل متحد ، لغو تحریم های مالی، بانکی و اقتصادی ازجمله لغو تحریم های اروپا مربوط به موارد و شرکت ها وموسسه های مختلف اشاره کرد.
وی همچنین به دستاوردهای اقتصادی برجام اشاره کرد و گفت که در سایه نتایج برجام امکان کنترل تورم ، مهار نسبی رکود و افزایش اشتغال و رسیدن به رشد اقتصادی از منفی پنج درصد در دولت قبلی به بالای چهار درصد میسر گردید که این خود در کاهش آمار ناهنجاری های اجتماعی موثر بوده و ضریب امنیت اجتماعی و مقبولیت دولت و نظام را ارتقا بخشیده است.
به گفته وی، برجام همچنین منجر به تثبیت حقوق مسلم هسته ای ایران در استفاده از انرژی هسته ای برای اهداف صلح آمیز از جمله غنی سازی اورانیوم و تولید چرخه سوخت هسته ای گردید.
وی اظهار کرد:آغاز تولید سوخت کامل هسته ای در ایران برای بکارگیری رآکتورهای هسته ای با تضمین انتقال آخرین فناوری های روز دنیا از طریق پروژه های مشترک با کشورهای پیشرفته از میان کشورهای 1+5 و یا دیگر کشورها، حفظ ماهیت آب سنگین راکتور تحقیقاتی اراک ، مدرنیزه نمودن و پیشرفته کردن رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک با آخرین فناوری های روز دنیا، انتقال فناوری پیشرفته و تحویل تمامی تجهیزات و دستگاههای مدرن سازی راکتور تحقیقاتی اراک، حفظ و تداوم تولید کارخانه تولید آب سنگین ،عرضه مازاد مصرف آب سنگین داخل کشور برای فروش به بازارهای جهانی ،ادامه کار تاسیسات بسیار حساس تولید رادیوداروها بویژه اتاق های داغ این تاسیسات ، تثبیت و تداوم کار استخراج و تصفیه سازی سنگ اورانیوم از معادن اورانیوم ایران را می توان از دستاوردهای برجام برشمرد .
فیضی در پاسخ به این سوال که اگر برجام نبود چه اتفاقی رخ می داد، افزود: ادامه ماجراجویی های پیش از دولت تدبیر وامید در عرصه های داخلی وخارجی درشرایطی که کشور با تورم 45 درصدی ، رکود کامل ، کاهش سه برابری ارزش پول ملی و افزایش سه برابری نرخ ارز مواجه بود و هیچ کشور دوست موثری در فراسوی مرزها نداشت و بازیگران اصلی نظام بین الملل دربرابر ایران صف آرایی کرده بودند کشور را با مشکلات بسیار بزرگ روبرو می ساخت.
نماینده اردبیل، نیر، نمین وسرعین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تخریب دستاوردهای برجام از سوی مخالفان دولت گفت : مخالفان دولت تدبیر وامید از ابتدای پیروزی دکتر حسن روحانی ساز مخالفت با دولت تدبیر و امید کوک کردند و آهنگ های مختلفی در طول سه سال و اندی نواختند و هرچه به زمان انتخابات ریاست جمهوری آتی نزدیک می شویم این مخالفت ها تشدید خواهد شد.
وی فیضی اضافه کرد:ضمن دفاع وتاکید برآزادی بیان که دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی است معتقدم که بخشی از مخالفت ها با دولت با اهداف و اغراض شخصی وباندی صورت می گیرد و دولت باید با برخورد ایجابی نسبت به افزایش آگاهی مردم وافکارعمومی از عملکرد خود از همه ابزارهای مجازی و رسانه ای دراین راستا استفاده کند.
اوبیان کرد: اکثریت مردم ایران باوجود محدودیت های رسانه ای بویژه از حیث رسانه تصویری ازطریق شبکه های مجازی با مسائل کشور و عملکرد مسوولان آگاهند اما نباید ضرورت افزایش همه جانبه آگاهی های مردم از نتایج اقدامات دولت و محدودیت هایی که با آن مواجه است را فراموش کرد.
نماینده اردبیل درمجلس شورای اسلامی افزود:دولت باید میان نقد سازنده و مخالفت ها وجوسازی های جناحی که درک درستی از منافع ملی ندارند تفاوت قائل شود و با استفاده از شخصیت های شایسته تر و تقویت شایسته سالاری در مسیر خدمت بیشتر به مردم و گزارش های مستند توسط مقام ها و دوستداران خود به افکارعمومی اهتمام ورزد .
خبرنگار:یعقوب شاددل ** انتشار دهنده : سیفعلی موسی زاده
7110/6016

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.