به گزارش ایرنا ، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل روز شنبه در جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر از ابلاغ دستورالعمل ساماندهی و ارتقای خدمات سفر ویژه نوروز 96 به اعضای ستاد اجرایی خدمات سفر استان و فرمانداران شهرستان ها به عنوان روسای ستادهای اجرایی خدمات سفر خبر داد.
قادر تقی زاده افزود: 10 کمیته زیر مجموعه ستاد اجرایی خدمات سفر برحسب این دستورالعمل موظف به برگزاری جلسات کمیته های تخصصی ستاد اجرایی خدمات سفر و ارسال صورت جلسات به دبیرخانه هستند.
او کمیته های تخصصی ستادهای اجرایی را شامل 10 کمیته خدمات حمل و نقل و ترافیک، خدمات امداد و نجات، خدمات انتظامی و امنیتی و ترافیکی شهری، هماهنگی امور شهرداری ها و دهیاری ها، برنامه ریزی و آمار، خدمات اسکان و رفاه، نظارت و تنظیم بازار، ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات، خدمات بهداشتی، سلامت و محیط زیست و کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات و امور فرهنگی ذکر کرد.
وی افزود: 21 نقشه تهیه شده در استان شامل یک نقشه استانی ، 10 نقشه شهرستان و 10 نقشه مراکز شهرستان های استان در اختیار دستگاه های مربوطه از جمله فرودگاه ، اداره کل حمل و نقل و پایانه ها و شهرداری قرار خواهد گرفت تا به صورت تابلوهایی در معرض دید گردشگران و مسافران قرار بگیرند.
وی گفت: در این نقشه ها برای اولین بار مختصات جغرافیایی تمام جاذبه های گردشگری و خدماتی چون جایگاه سوخت، مراکز تجاری، رستوران ها و مراکز اقامتی و حتی سرویس های بهداشتی گنجانده شده است.
او از ارسال فیلم جاذبه های گردشگری به سه زبان انگلیسی ، ترکی آذربایجان و فارسی برای پخش در سالن انتظار فرودگاه، پایانه مرزی بیله سوار ، ترمینال ها و اتوبوس های مسافربری خبر داد و اظهار کرد: برگزاری دوره های آموزشی رایگان توانمندسازی نیروهای انسانی بخش گردشگری برای نیروهای انتظامی، رانندگان بین شهری و برون شهری و مدیران مدارس ستاد اسکان فرهنگیان و جوامع و انجمن های صنفی پیش بینی شده که در پایان به شرکت کنندگان در این دوره ها گواهینامه آموزشی اعطا خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری مانور آغاز ستاد اجرایی خدمات سفر ویژه نوروز 96 از 20 تا 27 اسفند ماه سال جاری با هماهنگی فرماندهی انتظامی استان و دایر بودن ستاد خدمات سفر در نگارخانه خطایی مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی در تعطیلات سفرهای نوروزی از تمام دستگاه های عضو ستاد خواستار استقرار و حضور دایمی نمایندگان خود در محل ستاد شد.
تقی زاده با اشاره به انتخاب 6 شهر برتر گردشگری در زمینه ارائه خدمات مطلوب به مسافران نوروزی در پایان تعطیلات نوروزی بر اساس شاخص های تعریف شده از فرمانداران به عنوان روسای ستادهای شهرستانی و دستگاه های عضو ستاد خواست تا در این زمینه اقدامات خود را از هم اکنون مستندسازی و آماده و به صورت مجله و در قالب لوح فشرده به دبیرخانه ستاد ارسال کنند.
وی نوروز 96 را 'نوروزی متفاوت' دانست و گفت: اگر تمام دستگاه های عضو ستاد اجرایی خدمات سفر هرگونه برنامه ای برای نوروز متفاوت دارند به دبیرخانه ستاد ارائه کنند.
مدیرکل دفتر فنی استاندار اردبیل نیز به عنوان نماینده رییس ستاد اجرای خدمات سفر استان در این جلسه با تقدیر از فعالیت های صورت گرفته در سال های گذشته و ایام پیک سفر ، رضایت گردشگران در نوروز گذشته را حاکی از انجام شایسته وظایف هریک از دستگاه های عضو ستاد اجرایی خدمات سفر دانست و گفت: لازم است تا تمام دستگاه های عضو ستاد در راستای ارائه خدمات مطلوب به گردشگران هماهنگ عمل کنند.
کنعانپور با تاکید بر تقویت اطلاع رسانی ، تامین پارکینگ و سرویس های بهداشتی، رسیدگی به مبلمان شهری، ترمیم آسفالت و لکه گیری معابر در نوروز 96، افزود: بسیاری از مشکلات با همکاری و هماهنگی اعضای ستاد در سال های گذشته به لحاظ امنیتی، ترافیک، تبلیغات، اورژانس، هلال احمر و نظارت دستگاه های اجرایی و تعزیرات حکومتی، تزریق پول در عابر بانک ها و مدیریت نان پیش بینی و حل شد و این روند تداوم خواهد داشت.
پل معلق مشگین شهر ، کوه سبلان با ظرفیت کوهنوردی و پیست اسکی آلوارس در 12 کیلومتری سرعین و شهر چشمه های بهشتی یکی از جاذبه های گردشگری ورزشی به ویژه ورزش زمستانی استان اردبیل است.
مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان نگین بناهای باستانی استان ، بقعه شیخ کلخوران متعلق به امین الدین جبرئیل پدر شیخ صفی الدین اسحق جد سلاطین صفوی واقع در روستای کلخوران ، خانه ارشادی ، حمام ملاهادی ، برج شاطر ، پل هفت چشمه ، مجموعه بازار تاریخی و مسجد جمعه از دیگر جاذبه های اردبیل هستند.
همچنین مقبره شیخ حیدر ، کاروانسرای قانلی بولاغ ، سنگ نبشته های ساسانی ، قلعه های دیو ، قهقهه و کهنه در مشگین شهر ، قیز قلعه و شاه تپه در گرمی ، حمام سنگی در کوثر ، قلعه بوینی یوغون در نیر ، هفت تپه در خلخال و بناهای باستانی بازمانده از دوره های مختلف در گوشه و کنار این خطه در انتظار گام های آرام و نگاه کنجکاو علاقمندان به تاریخ و فرهنگ است.
دهکده صخره ای باستانی ویند کلخوران ، تپه های باستانی آناهیتا ، گورستان سنگی پیرازمیان ، کلیسای مریم مقدس ، کاروانسرای شاه عباسی ، شهر یئری ، شیروان دره سی ، عمارت آقازاده اردبیلی ، منطقه گردشگری کپز و ازناو ، منطقه حفاظت شده آق داغ ، ژئوپارک دربند مشکول ، گیلوان ، آبشارهای سردابه ، گورگور ، شورشورنه ، آق بلاغ (سیبیه خانی) ، دیز و نره گر و غارهای تاریخی لاهرود و هفت خانه از دیگر آثار قابل توجه هستند.
همچنین موزه مفاخر دینی ، موزه تخصصی باستان شناسی ، موزه چینی خانه مجموعه شیخ صفی ، موزه مردم شناسی ، موزه صنایع دستی و موزه تاریخ طبیعی اردبیل از دیگر جاذبه هایی است که گوشه هایی از تاریخ و تمدن این دیار را به نمایش گذاشته است.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده: سیفعلی موسی زاده
6018/6016

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.