۲۰ سال مطالعه بر روی نانوایی‌ ها نتیجه ای تلخ داشته است

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور نتیجه مطالعه ای ۲۰ ساله بر روی نانوایی‌ های کشور را تلخ دانست و گفت: یکی از راه‌ های کاهش مصرف نمک در هنگام پخت استفاده از چاشنی‌ های گیاهی و سالم است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، مجید حاجی فرجی، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور اظهار کرد: در حال حاضر بحث نمک، شکر و چربی بحث روز تغذیه است چرا که بیشترین مخاطرات را برای سلامتی دارد.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور بر ضرورت همکاری تولیدکنندگان صنایع غذایی برای تولید مواد غذایی کم نمک تاکید کرد و افزود: لازم است الگوی سبد غذایی مردم برای کاهش مصرف نمک، شکر و چربی نیز تغییر کند.

به گفته حاجی فرجی بیشترین مصرف نمک ضمن پخت غذا به غذا اضافه می‌ شود که باید این میزان نمک مصرفی در هنگام پخت نیز به حداقل برسد.

وی همچنین، یکی از راه‌ های کاهش مصرف نمک در هنگام پخت را استفاده از چاشنی‌ های گیاهی و سالم بیان کرد.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور بر عدم استفاده از نمک در غذای کودک تاکید کرد و گفت: اگر ذائقه غذایی کودک به نمک عادت کند باعث می‌ شود تا در بزرگسالی به دنبال غذاهای پر نمک برود.

وی در ادامه نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک عنوان کرد: همچنین تغییر ذائقه افراد به منظور استفاده از غذاهای کم نمک زمان بر است.

حاجی فرجی بر ضرورت استفاده از برچسب‌ های طراحی شده بر روی غذاهای صنعتی تاکید کرد و گفت: این حق مردم است که بدانند از چه ماده غذایی با چه میزان مواد اولیه در آن استفاده می‌ کنند تا میزان ضرر آن ماده غذایی را بدانند.

رئیس انستیتو تغذیه کشور همچنین با اشاره به اینکه بیش از ۲۰ سال است که بر روی کیفیت نان مطالعه می‌ شود، گفت: برخی از نانواها می‌ گویند به دلیل پایین بودن کیفیت آرد مصرفی مجبور به استفاده از نمک بالا در نان هستند.

حاجی‌ فرجی در ادامه ضمن اشاره به کاهش ۷۰ درصدی مصرف جوش شیرین در نانوایی‌های کشور، گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد نانوایی‌ های تهران هنوز جوش شیرین مصرف می‌ کنند.

رئیس انستیتو تغذیه کشور بر ضرورت استفاده از خمیر ترش در نان تاکید کرد و گفت: بهتر است که صنایع خمیر ترش را به صورت فریز شده یا پودر در اختیار نانوا قرار دهند تا زمان طبخ نان طولانی نشود.

وی در پایان بر استفاده از خشکبار بدون نمک و عدم استفاده از چیپس‌ های فله ای نیز تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید