نگاهی به غذاهای محلی استان گیلان

در استان گیلان اقلیمی منحصر به فرد است که سرسبزی و باران فراوان از ویژگی‌های اصلی آن به حساب می آید و محصولات کشاورزی متنوع و فراوانی را در آنجا خواهید دید.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، فراوانی محصولات کشاورزی به نوبه‌ خود سبب تنوع غذاهای محلی با طعم‌ های بی‌ نظیر در این استان شده است. در گیلان چشیدن هر غذا خاطره‌ طعم جدیدی را در ذائقه‌ شما به جا خواهد گذاشت.

باقلاقاتق

این خورش بسیار مشهور از خطه‌ شمال با ترکیب پاچ باقلا (نام دیگر: لوبیای کشاورزی) شوید، سیر و تخم مرغ تهیه می‌ شود. شاید تا به حال در شمال کشور چنین لوبیاهایی را دیده باشید که برخلاف سایر حبوبات بدون پوست و به شکل خیس خورده و تازه فروخته می‌ شوند. پاچ باقلا را پس از خیس خوردن به همراه شوید و سیر و ادویه در روغن تفت می دهند، با افزودن آب و پس از جا افتادن خورش، روی باقلا قاتق تخم‌ مرغ می‌ شکنند. مردم گیلان خورش‌ ها را در ظروف سفالی مخصوص این استان به نام گَمَج می‌ پزند، این خورش لذیذ به همراه پلو سرو می‌ شود. باقلاقاتق گیلان

میرزا قاسمی

غذای دیگری که به دلیل طعم بی‌ نظیرش شاید در اغلب سفره‌ های ایرانی حاضر باشد میرزا قاسمی است. بادمجان، گوجه، سیر و تخم مرغ ترکیبات اصلی این غذا هستند. طعم دودی میرزا قاسمی که باعث شده این غذا از زمره‌ طعم‌ های تکراری حذف شود به دلیل کباب کردن بادمجان است. بادمجان ها را پس از کباب شدن ساطوری کرده، به همراه سیر تفت داده و سپس با گوجه می‌ پزند. در انتها نیز تخم مرغ به غذا اضافه می‌ شود، میرزا قاسمی را مانند خورش در کنار پلو سرو می‌ کنند. میرزا قاسمی گیلان

ترش تره

این خورش با انواعی از سبزیجات یعنی تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، برگ چغندر و … به همراه یک نوع ترشی (که می‌ تواند آب نارنج یا انار باشد) و سیر تهیه می‌ شود. سبزی‌ های خورد شده را به همراه مقدار بسیار کمی برنج می‌ پزند، سپس سیر و ادویه‌ تفت داده را به آن اضافه می‌ کنند. در مرحله‌ بعد سبزیجات باید در ترشی پخته شوند، پس از جا افتادن خورش روی آن تخم مرغ می‌ شکنند. ترش-تره-گیلانی

کوکوی مرغ

کوکویی ساده و درعین حال خوشمزه که از ترکیب گوشت مرغ آب‌پز به همراه تخم مرغ، پیاز و ادویه تهیه می‌شود. کوکوی مرغ

سیر قلیه

سیر قلیه خورش گیلانی دیگری است که با ترکیب اصلی برگ سیر، تخم مرغ، لپه، گوشت مرغ یا اردک و کمی آب غوره تهیه می‌ شود. گوشت پس از تفت دادن با آب غوره طعم دار شده و همراه با لپه آن را می‌ پزند. سپس برگ سیر خرده شده را سرخ کرده و با تخم‌ مرغ هم زده می‌ پزند؛ در ادامه ترکیب برگ سیر به گوشت اضافه می‌ شود؛ خورش تا زمانی که جا بیافتد می‌ پزد. سیرقلیه گیلان

ترش کباب

طعم متفاوتی از کباب را با خوردن این غذا تجربه خواهید کرد. برای تهیه این غذا، گوشت گوسفند را پیش از کباب شدن چند ساعت در ترکیب رب انار، انار ترش سابیده، سیر، پیاز، سبزی محلی (با نام چوچاق)، روغن زیتون و گردوی سابیده می‌ خوابانند. سپس گوشت‌ ها را به سیخ کشیده و روی ذغال کباب می‌ کنند. ترشه کباب گیلان

اناربیج

این خورش شباهت بسیاری به فسنجان دارد که یکی دیگر از غذاهای محلی گیلان است؛ با این تفاوت که در اناربیج به جای گوشت مرغ از گوشت گوسفند به شکل کوفته‌ قلقلی و همچنین سبزی‌ های محلی استفاده می‌ شود. اناربیج

واویشکا

واویشکا یا جغوربغور یا همان خوراک جگر غذایی لذیذ است که انواع مشابه آن در دیگر استان‌ ها مانند آذربایجان نیز دیده می‌ شود. این غذا از تفت دادن و سرخ کردن دل، جگر و قلوه‌ گوسفند به همراه ادویه و پیاز و رب گوجه تهیه می‌ شود. واویشکا گیلان

کال کباب

از چاشنی‌ های پرطرفدار گیلانی می‌ توان کال کباب را نام برد که از بادمجان کباب شده، سیر، انار، آب انار، سبزی معطر و گردوی خرد شده تهیه می‌ شود. در اصل سبزی مورد استفاده محلی (نوعی سبزی به نام چوچاق) است. برای تهیه کال کباب بادمجان‌ های کباب شده را ساتوری و همراه با دیگر مواد کاملا مخلوط می‌ کنند. P1000810

زیتون پرورده

چاشنی گیلانی دیگری که هم شهرت و هم محبوبیتی در کل کشور دارد زیتون پرورده است. زیتون پرورده از مخلوط کردن زیتون با معجونی از مغز گردوی سابیده، سیر، رب انار و آب انار، گلپر، و سبزی محلی چوچاق یا نعنا تهیه می‌ شود. vegi71r8jwn53ew9con6

سیرابیج

سیراویج یا سیرواویج غذای ساده و محبوب گیلانی است که در وعده‌ شام صرف می‌ شود. برگ سیر پس از ریز کردن و سرخ کردن با تخم مرغ مخلوط می‌ شود. 929c856882dba1196f5017d51cbade99

ترشِ آش

این آش از نخود و لوبیا، برنج، سبزی‌ های مختلف، و باقلا تهیه می‌ شود. طعم بی‌ نظیر ترشی که این آش را از انواع دیگر آش‌ ها متمایز می‌ کند به دلیل وجود رب انار یا آب غوره یا آب نارنج در غذا است. 37497530404162037400 منبع: کجارو

دیدگاه تان را بنویسید