لیگ یا زنگ تفریح بوکسورها

رقابت‌های لیگ برتر بوکس در شرایطی پس از وقفه‌ای سه ساله برگزار می‌شود که برگزاری با این شکل بیشتر به یک زنگ تفریج شباهت دارد تا رقابتی که باید از دل آن ملی‌پوشانی آماده و سرحال به تیم ملی برسند.

لینک کوتاه کپی شد
به گزارش جی پلاس، لیگ در هر فدراسیون ورزشی به عنوان ویترین آن رشته محسوب می شود. ویترینی که هر چقدر خالی تر باشد تیم ملی هم استعدادهای کمتری دارد. اغلب رشته های موفق ورزشی و تیم های ملی قدرتمند ثمره برگزاری چنین رقابتهایی است.
اما در بوکس لیگ بیشتر به یک زنگ تفریح تبدیل شده که هر چند وقت یکبار با زور چند تیم را دور هم جمع می کنند و اغلب هم یک تیم که بیش از دیگران و در واقع تنها تیم با تمکن نسبتا خوب مالی است جام قهرمانی را بالای سر می برد. اینکه لیگ بوکس پس از وقفه سه ساله به راه افتاده، دلگرم کننده است ولی برگزاری چنین رویدادی پس از این تاخیر طولانی و در حالی که کمتر از ۹ ماه تا آغاز المپیک ریو باقی مانده شاید برعکس تاثیری منفی هم در بوکس ملی داشته باشد. اگرچه امسال در تدبیری جالب هر تیم لیگ برتری تنها می تواند از دو بوکسور ملی پوش استفاده کند که این هم در نوع خود غیر منطقی به نظر می رسد. اگر هدف سازمان لیگ توزیع حضور ملی‌پوشان در تیم های لیگ برتری باشد لابد مسئولان این سازمان بی خبرند که اغلب تیم های حاضر در لیگ باری به هر جهت در این مسابقات حضور پیدا کرده اند و هیچ بودجه ای برای لیگ کنار نگذاشته اند. عملا آنها بودجه ای ندارند که کنار بگذارند و این یعنی تیم های لیگ برتری توان جذب ملی پوشان بوکس را ندارند. بنابراین با تصمیم سازمان لیگ عملا فرصت از ملی پوشان برای حضور درحداقل یکی از تیم هایی که می تواند آنها را جذب کند از دست می رود. نکته مهم دیگر این است که بوکس ایران هنوز نتوانسته استقلال و شخصیت مالی برای بوکسورهایش در لیگ داشته باشد. بسیاری از مشت زنان بدون هیچ قراردادی در لیگ حضور پیدا می کنند و آنها هم که اندک مبلغی را از تیم های خود وعده می گیرند عاقبت پولی نصیبشان نمی شود. مسئولان سازمان لیگ که ابتدا از حضور ۹ تیم در لیگ برتر خبر می دادند حالا از دهم آذر لیگ را با شرکت ۶ تیم آغاز می کنند. برخی استانها مثل اصفهان که قول حضور قدرتمند در لیگ را داده بودند اندکی قبل از آغاز رقابتها پا پس کشیدند. هنوز اسامی بوکسورهای حاضر در مسابقات اعلام نشده است ولی با قانون جدید، تنها ۱۲ ملی پوش می توانند در لیگ حضور داشته باشند که آن هم بعید به نظر می رسد چرا که با این مشکلات مالی انتظار نمی رود هر شش تیم حاضر در مسابقات از دو سهمیه ملی پوشان خود استفاده کند. پیوند ساپکو، شهرداری میاندوآب، کردستان، پالایشگاه دزفول، سیستان و بلوچستان و مازندران تیم های حاضر در رقابت های لیگ بوکس امسال خواهند بود. عملا برگزاری لیگ در شرایطی که تیم ملی کار خود را با مربی داخلی آغاز کرده و طرح خوبی هم از سوی نایب رئیس فدراسیون اعلام شده که بر اساس آن استعدادهای شهرستانی فرصت دارند مدام در انتخابی های دوره ای تیم ملی شرکت کنند بی فایده به نظر می رسد. جدا کردن چند ملی پوش در این برهه زمانی (۹ ماه مانده تا المپیک)برای حضور در لیگی که هیچوقت نتوانسته کل کشور را درگیر کند منطقی نیست کما اینکه تیم ملی با برنامه ریزی جدید در دل خودش هم لیگ دارد. و اما از همه اینها مهم تر، بوکس ایران همچنان در جذب اسپانسر و پخش تلویزیونی ناتوان است. شمس رئیس جدید سازمان لیگ هم نتوانست در این قضیه قدمی بردارد و بوکس در خاموشی کامل رسانه تصویری لیگ برگزار می کند و این یعنی جیب خالی بوکسورها حالا حالاها پر نمی شود. منبع: خبرگزاری مهر

دیدگاه تان را بنویسید