روزهای آبان 1357 در روند انقلاب اسلامی، از پرکارترین روزها برای حضرت امام خمینی (س) در نوفل‌لوشاتو است. مصاحبه‌های متعدد روزانه، سخنرانی‌های پی‌درپی در جمع مراجعین، ملاقات‌ها و دیدارهای گوناگون، صدور اعلامیه‌ها، گرفتن اخبار مختلف از ایران و... حاصلی از مجموعه نظرات مختلف حضرت امام در مسائل انقلابی اجتماعی است که مصاحبه با خبرگزاری رویتر (انگلیس) در موضوع محتوای مسائل سیاسی و محتوای رژیم اسلامی در روز 4 آبان از این نمونه است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری جماران، در این مصاحبه حضرت امام خمینی (س) در پاسخ به هفت سؤال، ضمن اشاره به مترقی بودن دین اسلام، به بیان وابستگی و مفاسد رژیم شاه و ترفندهای تبلیغاتی قدرت‌های جهانی برای فریب افکار عمومی پرداخته و قدرت‌های شرق و غرب را در غارت و بلعیدن سرمایه‌های ایران همراه و هم‌صدا می‌داند.

متن کامل این مصاحبه به این شرح است:

سؤال: محتوای سیاسی و اجتماعی رژیم شما چیست؟ بعضی می‏گویند اسلام محافظه‌کار است؟

جواب: اسلام دین ترقی است. قرآن روش ترقی و شکوفایی انسان است. ببینیم مخالفت با رژیم شاه بر سر چیست؟ او یک رژیم وابسته و تابع امریکاست و برنامه‏های آن کشور را در ایران به اجرا می‏گذارد و این برنامه‏ها، ایران را به نابودی کشانده است. او برای حفظ تعادل، بخشی از منابع ثروت کشور را در اختیار روس‌ها گذاشته است. اسلام می‏خواهد ایران مستقل باشد. کدامیک از این دو محافظه‌کارانه است؟ رژیم شاه همۀ آزادی‌ها را در ایران از میان برده است. اگر ما محافظه‌کار بودیم نباید خواهان آزادی رأی و برابری امکانات اقتصادی و سیاسی می‏شدیم. اما اسلام در چنان حدی از کمال است که از ابتدای طلوع، پیشرفت خود را بر بحث آزاد و مبارزه با سانسورها بنا گذاشته است. رژیم شاه به اقرار دست‌نشاندگانش در مجلس و در مطبوعات و در حکومت، غرق در فساد بوده‏ است و گردانندگان این رژیم، میلیاردها ثروت کشور را دزدیده و برباد داده‏اند، آیا مخالفت با این فساد، محافظه کاری است؟ رژیم شاه، اقتصاد ملی را به‌کلی متلاشی کرده است. دربارۀ این امر مهروموم‌ها پیش و به‌دفعات اعلام‌خطر شده است؛ اما شاه به‌جای توجه به واقعیت با صرف میلیون‌ها دلار دربارۀ «معجزۀ اقتصادی» و «رشد ایران که در دنیا بی‏مانند است» تبلیغ می‏کرد، آیا مخالفت با انهدام اقتصاد کشور محافظه‌کارانه است؟ این رژیم صدها خیانت به ایران کرده است که دادن فهرست آن‌ها بسیار طولانی می‏شود؛ آیا مخالفت با این خیانت‌ها محافظه‌کاری است؟ واقعیت این است که در ایران برخورد میان نیروهای محافظه‌کار و مترقی در کار نیست، برخورد میان تمامی ملت است ـ که نه‌تنها حق مشروع خود را برای ترقی واقعی طلب می‏کند، بلکه خواهان حق حیات خویش است ـ با رژیمی که عامل بی‌چون‌وچرای امریکاست و موجودیت ایران را به خطر انداخته است. مطبوعات جهان باید این هشدار را به مردم جهان برسانند. قدرتمندان جهان برای حل بحران‌های خویش، کشورهای زیر سلطه را در سرازیر انهدام انداخته‏اند و برای فریب افکار عمومی کشور خویش، واقعیت را از افکار عمومی کشورشان پوشیده می‏دارند و مبارزه بر سر حق‌طلبی و ترقی واقعی را مبارزۀ محافظه‌کارانه با ترقی‌طلبی منحطترین رژیم‌ها جلوه می‏دهند.

ــرابطۀ این جنبش با احزاب و گروه‌های مخالف چگونه است؟

همۀ گروه‌ها در بیان عقاید خود آزادند، ولکن خیانت را اجازه نمی‏دهیم.

ــدرصورتی‏ که شاه‏ استعفا بدهد، رژیم جدید چگونه خواهد بود، آیا علما خود حکومت خواهند کرد؟

علما خود حکومت نخواهند کرد، آنان ناظر و هادی مجریان امور می‏باشند. این حکومت در همۀ مراتب خود، متکی به آرای مردم و تحت نظارت و ارزیابی و انتقاد عمومی خواهد بود.

ــتحلیل شما در قشون ایران چیست؟ چه نقشی را بازی می‏کند؟

قشون ایران زیر سلطۀ امریکاست. ما این قشون را نفی خواهیم کرد و به او نقش و وظیفۀ واقعی‏اش را که دفاع از کشور است باز خواهیم داد.

ــچگونه باید روابط میان ایران و غرب تنظیم بشود؟ ضد غرب هستید؟

خیر. ضد غرب نیستیم. ما خواهان استقلال هستیم و روابط خود را با جهان غرب بر این اساس پی‏ریزی می‏نماییم. ما می خواهیم ملت ایران غرب زده نباشد و بر پایه های ملی و مذهبی خویش به سوی ترقی و تمدن گام بردارد.

ــدربارۀ شوروی چه فکر می‏کنید؟

شوروی از رژیم‏ شاه ‏حمایت‏ می‏کند. حتی‏ نمایندگانش‏ در سازمان ملل از شاه دفاع کرده‏اند. شوروی چون امریکا و انگلیس برای بلعیدن سرمایه‏های ایران دست به هرجنایتی ‏زده ‏و می‏زند.

ــشیعه یک سنت آزادیخواهانه و انقلابی دارد، از سنت اعتراض شیعه صحبت بفرمایید.

شیعه از ابتدا برای تحقق حکومت حق مبارزه کرده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.