مسئول امور آزمایشگاه های اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی روز پنجشنبه در حاشیه آیین افتتاح و راه اندازی این مرکز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: راه اندازی مرکز هماهنگی پایش و آینده پژوهی دریاچه ارومیه از مصوبات ستاد احیای دریاچه بوده که سه میلیارد و 900 میلیون ریال برای راه اندازی و تکمیل تجهیزات آن هزینه شده است.
سعید موسوی با بیان اینکه این مرکز در 700 متر مربع زیربنا راه اندازی شده است، افزود: انتقال اقدامات و داده های دستگاه های سنجش کیفی هوای ارومیه و سایر شهرستان ها به همراه آنالیز فیزیکی و شیمیایی آب رودخانه های شهرچای و مهاباد چای به مرکز از جمله اهداف راه اندازی این مرکز است.
وی با بیان اینکه اطلاعات پایشی واحد های صنعتی مانند کارخانه های بزرگ دارای آلایندگی در این مرکز ثبت می شود، اضافه کرد: انتقال اطلاعات مربوط به پساب های خروجی از تصفیه خانه های فاضلاب شهری شهرستان ها و شهرک های صنعتی، انتقال تصاویر جزیره کبودان و اشک و انتقال اقدامات هیدرولوژیکی دریاچه ارومیه از سایر اهدافی است که در این زمینه پیگیری می شود.
به گزارش ایرنا دریاچه ارومیه دومین دریاچه شور جهان با 5700 کیلومتر وسعت بوده که اکنون کمتر از 2 هزار کیلومتر آن بعد از خشکیدن احیا شده است.
ستاد احیای دریاچه ارومیه در گام نخست مطالعاتی برای احیا این دریاچه آغاز کرد اما در سریع ترین زمان ممکن طرح های 44 گانه نهایی برای احیای دریاچه ارومیه بر روی میز اعضای ستاد احیا قرار گرفت و این ستاد کارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگترین پهنه آبی داخلی کشور شروع کرد.
412 کیلومتر لایروبی رودخانه های اصلی منتهی به دریاچه ارومیه، ساماندهی ورودی رودخانه ها، انسداد یکهزار و 200 چاه غیرمجاز و اصلاح شیوه های آبیاری در 6 هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی از اقدام های زودبازده دولت یازدهم برای تثبیت وضعیت این دریاچه بوده است.
دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است تا ظرف مدت 10 سال به سطح تراز اکولوژیک خود برسد و یکی از مهمترین مصوبه های این ستاد کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز این دریاچه به واسطه انتقال آب با لوله های پلی اتیلنی از منبع تامین تا سر مزرعه است.
در سال های 93 و 94 در مجموع 414 کیلومتر عملیات انتقال آب با لوله پلی اتیلنی به اجرا درآمده و 12 هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان های آذربایجان غربی که در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، تحت پوشش انتقال آب مدرن قرار گرفته است.
طرح تشکیل و تجهیز شبکه سنجش منابع آب سطحی و زیرزمینی استان نیز در راستای اجرای مصوبه های ستاد احیای دریاچه ارومیه در زمان حاضر 68 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
تصفیه خانه گلمان که از دیگر طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه برای احیای نگین آبی آذربایجان است، در سال جاری به بهره برداری می رسد و سالانه 2.5 میلیون مترمعکب آب به دریاچه ارومیه روانه می کند.
تاکنون ستاد احیای دریاچه ارومیه بیش از یک میلیارد و 500 میلیون ریال برای مقابله با ریزگردهای این دریاچه هزینه کرده است.
7125/2093 **خبرنگار : طاهره نوید آرین ** انتشار دهنده: صابر چهرقانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.