معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از پیش بینی برداشت بیش از 200 تن گل محمدی در استان خبر داد.

عبدالله فتح الله زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطه آذربایجان غربی  با بیان اینکه سطح زیر کشت گل محمدی در استان حدود 80 هکتار است گفت: برداشت این محصول از اوایل خرداد در استان شروع شده که پیش بینی می شود تا پایان بیش از 200تن گل تر برداشت شود.

وی اضافه کرد: این میزان در مقایسه با سالهای قبل افزایش چشمگیری داشته است.

فتح الله زاده با اشاره به اینکه ارقام گل محمدی موجود در استان رقم های مخصوص گلاب به منظور گلاب کشی و رقم مربایی جهت تهیه مربا و مارمالاد  هستند گفت: بیشترین سطح زیر کشت با 40 هکتار مربوط به خوی و و بعد از آن با 20 هکتار مربوط به ارومیه است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: حدود 40 درصد از محصول تولیدی به سایر شهرها صادر و 40 درصد جذب صنایع تبدیلی استان و بقیه در کارگاههای خانگی تبدیل  به گلاب و مربا می شوند.

وی رویکرد سازمان را در جهت ترویج و توسعه سطح زیر کشت این محصول به لحاظ مصرف کم آب در مقایسه با سایر محصولات باغی عنوان کرد و افزود:  بدین منظور حمایت های لازم برای توسعه سطح زیر کشت از طریق واگذاری اراضی ملی در خارج از حوزه دریاچه ارومیه، توزیع نهال یارانه دار گل محمدی  در بین متقاضیان و راهنمایی فنی جهت بهبود تولید انجام می شود.

فتح الله زاده تصریح کرد: بدلیل کم توقع بودن نیاز آبی،  این محصول می تواند در اراضی و مراتع فقیر و تخریب شده، خود را با شرایط نامساعد وفق داده و از تخریب اراضی ملی جلوگیری نماید.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: گل محمدی با دارا  بودن مزایایی از جمله مقاومت به خشکی و شرایط نامساعد محیطی، ایجاد اشتغال، وجود بازارهای مطمئن جهت صادارت گلاب و اسانس، نزدیکی به بازارهای مصرف کشورهای خلیج فارس، جلوگیری از فرسایش خاک  و وجود کارخانجات صنایع تبدیلی جهت خرید خرید محصول تولیدی در داخل کشور باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

 به گزارش ایسنا، گل محمدی به عنوان مهم ترین گونه معطر در مناطق مختلف ایران از جمله استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان و ... سابقه کشت دارد و از همین رو ایرانیان نخستین کسانی هستند که از گذشته های دور به ویژگیهای خوراکی و درمانی گل محمد پی برده و از ان در صنایع غذایی و آشامیدنی شامل انواع اشامیدنی ها و شیرینی جات، پودینگ، ژله ها، دسرها، مربا، و گل ارایی و ... استفاده کرده اند.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.