رحمان وهاب زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ممنوعیت تا آخر خردادماه ادامه دارد و در این مدت از انجام هرگونه تعلیف دام در چراگاه های استان جلوگیری می شود.
وی اضافه کرد: دامداران و بهره برداران عرصه های منابع طبیعی از کوچ زود هنگام به مراتع ییلاقی پیش از آمادگی مراتع و پیش از موعد مقرر در پروانه های مرتع داری خودداری کنند تا زمینه رشد مناسب مراتع فراهم شود.
وی اظهار کرد: مدیریت صحیح چرا همراه با عملیات اصلاح و احیا می تواند نقش اساسی در جهت بهره برداری پایدار و حفظ آب و خاک داشته باشد و در این راستا همراهی بهره برداران و صاحبان دام بسیار موثر و اساسی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: دام زیاد، چرای مفرط و غیراصولی از قبیل چرای زودرس بهاری و رعایت نکردن ظرفیت و زمان ورود دام به مرتع به ویژه در خشکسالی ها مهمترین عامل تخریب مراتع به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی بیش از 2 میلیون و 650 هزار هکتار مرتع دارد که در بسیاری موارد، با چرای زودرس بهاری پوشش گیاهی بخش قابل توجهی از آنها از بین می رود.
در سال های اخیر با چرای بیش از حد دام و عدم توجه بهره برداران و سوء استفاده سودجویان، بخش زیادی از مراتع خوب استان به مراتع فقیر تبدیل شده است.
در حال حاضر طبق نظر کارشناسان تعداد دام های موجود در استان دست کم 2 برابر ظرفیت مراتع است که این امر ضرورت توجه بیش از پیش به حفظ و نگهداری مراتع را می رساند.
8137/2093 ** خبرنگار: سیده فاطمه سجادی ** انتشاردهنده: صابر چهرقانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.