حجت الاسلام سیدمهدی قریشی روز دوشنبه در همایش ملی تقریب مذاهب و وحدت اسلامی در مهاباد اظهار کرد: نباید مطالبی که مورد سو استفاده دشمنان قرار می گیرد و برای ایجاد اختلاف، تکفیر و حتی کشت و کشتار مسلمانان بکار گرفته می شود در دانشگاه ها و جامعه مطرح شود و موضوع وحدت مسلمین باید بیشتر تبیین شود.
وی افزود: بر این اساس برای استمرار اتحاد باید نسل جدید را هم با مطالب ناب دین آشنا کنیم و اتحاد را به صورت عملی به آنها بیاموزیم.
حجت الاسلام قریشی همچنین گفت: تکفیر مسلمانان به بهانه های واهی اقدام معمول از طرف تکفیری ها و سلفی ها شده و برخی اعمال را مستمسک قرار می دهند و با مشرک خواندن انسان ها خون آنها را مباه می دانند.
وی افزود: تکفیری ها، سلفی ها و وهابی ها توسل به انبیاء و اهل بیت(ع) را شرک می دانند در صورتی که اعمال با نیات سنجیده می شوند و ظاهر عمل خیلی مهم نیست، مثل قربانی کردن در روز عید قربان به ظاهر شرک است اما در باطن به خاطر خداست و به خاطر نیت آن عین توحید است.
وی تاکید کرد: ظاهر برخی اعمال عین شرک است اما این نیت است که به آنها بعد شرعی می دهد، احترام به پدر و مادر، شفاعت قرار دادن پیامبر(ص) و ائمه (ع)، بوسیدن ضریح، سجده کردن هیچ کدام از آنها شرک نیست بلکه نیت عبادت خداست.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت: خداوند به فرشتگان فرمود به حضرت آدم (ع) سجده کنید ،این شرک است؟ عملی که نیت الهی داشته باشد شرک نیست یعنی کسی را شریک خدا قرار نداده است پس عبادت است.
رئیس دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی کشور نیز در این همایش گفت: نقش دانشگاه های جهان در همدلی و تقریب مذاهب موثر است و می توانند مانعی باشند برای شکل گیری گروه هایی مثل گروه های تروریستی داعش.
حجت الاسلام حسین مختاری اظهار کرد: باید متوجه باشیم دانشگاه های غربی دلشان به اسلام نمی سوزد بلکه با روش های جدید خود ساخته گروها هایی مثل داعش و گروه های تکفیری را ترویج و تحمیل می کنند.
وی افزود: گروهک های تکفیری تحت تعلیم آموزه های فلسفی غرب تربیت شده اند و از آیات قرآن برداشت دلخواه خود را دارند بر این اساس به قتل و جنایت دست می زنند.
حجت الاسلام مختاری گفت: به جان هم انداختن مسلمانان هدف غرب است بر این اساس استادان دانشگاه باید نسبت به این موضوع آگاهی بخشی داشته باشند و در وحدت بخشی نقش آفرینی کنند.
به گزارش ایرنا محورها و اهداف این همایش ایجاد وحدت جهان اسلام، گسترش فرهنگ و معارف قرآن کریم و سنت پیامبر اکرم(ص)، ایجاد تفاهم میان متفکران جهان اسلام در زمینه های اعتقادی، فقهی، اجتماعی و سیاسی، توسعه اندیشه تقریب میان اندیشمندان و فرهیختگان جهان اسلام و آگاه کردن توده های مسلمان از توطئه های تفرقه انگیز دشمنان، تشکیل جبهه واحد در مقابل توطئه های تبلیغاتی و تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام است.
تقریب مذاهب اسلامی در پرتو آیات قرآن کریم، عوامل تهدید کننده تقریب مذاهب اسلامی با استفاده از احادیث رسول اکرم(ص)، راهکارهای عملی کردن تقریب مذاهب اسلامی با استفاده از احادیث رسول اکرم، ضرورت تقریب مذاهب اسلامی، چالش ها و موانع، مقایسه مبانی فقهی تقریب مذاهب در منابع اهل سنت با مبانی فقهی امامیه نیز از جمله دیگر محورهای این همایش به شمار می رود.
نقش علما و اندیشمندان جهان اسلام در تقریب مذاهب اسلامی، نقش دانشگاه های جهان اسلام در تقریب مذاهب اسلامی، تاثیر منطقه ای و جهانی تقریب مذاهب اسلامی در قدرت جهان اسلام، تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر نکته مشترک جهان اسلام و بیداری اسلامی، همگرایی یا واگرایی مذاهب اسلامی، تقریب مذاهب اسلامی در پرتو دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری نیز از دیگر محورهای همایش ملی تقریب مذاهب و وحدت اسلامی است.
80 مقاله در این همایش پذیرش شد که 13 مقاله صبح و بعد از ظهر به صورت سخنرانی ارایه می شود.
میهمانان ویژه ای از کشورهای نیجریه، غنا، مراکش و گینه در همایش ملی تقریب مذاهب و وحدت اسلامی در مهاباد شرکت دارند.
شهرستان مهاباد با حدود 237 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع است.
مهمترین اخبار ایرنای کشور، آذربایجان غربی و جنوب استان را به صورت لحظه به لحظه از کانال خبری تلگرام این رسانه به آدرسirnamahabad@ دریافت کنید.
3093**انتشار دهنده: پیمان پاکزاد
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.