دبیر مجمع جهانی اهل بیت: همه خواست ما در سه شعار " کار شاه تمام است"، "خمینی امام است"، "استقلال آزادی آخرین پیام است" خلاصه شده بود.

حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن اختری در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران ضمن تبریک فرارسیدن سالروز دهه فجر انقلاب اسلامی به همه ی عاشقان و علاقه مندان و هموطنان گفت: حقیقت این است که انقلاب اسلامی به وسیله رهبری خردمندانه و حکیمانه حضرت امام هدایت و پیروز شد. این انقلاب حرکتی بود که با بیانات و هدایت های امام از سال 1341 شروع شد و با هدایت ایشان پیشرفت کرد.

وی با تاکید بر اینکه آنچه در نهایت پیروز شد انقلاب اسلامی بود، اظهار کرد:هرچند گروه هایی که مخالف شاه بودند و در برابر شاه مخالفت می کردند، گروه های متعددی بودند اما این گروه ها در میان مردم و در حرکت هایی که از سمت مردم شکل می گرفت حضور نداشتند. حتی خیلی از اینها مخالف حرکت های مردمی بودند.

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، ادامه داد: بعضی از احزاب و گروه هایی که پیش از انقلاب فعالیت می کردند، با حرکت ، طرح اندیشه و افکار و پیگیری مطالباتی که از سوی مردم صورت می گرفت، مخالف بودند. یکی از این دسته ها گروهکی بود که بعد ها به اسم منافقین مطرح شد. این گروه ها در حرکت انقلاب حضور داشتند اما به طرز آشکار با این روش حرکت های مردمی مخالفت می کردند، می گفتند امکان ندارد با این حرکت های خیابانی، راهپیمایی ها، عزاداری و سینه زنی ها بتوان حکومتی مثل حکومت شاه را ساقط کرد و نظام شاهنشاهی را تغییر داد. اینها اصلا چنین چیزی را قبول نداشتند.

اختری تصریح کرد: هر چند این افراد در زندان ها و در مبارزه کلی در مخالفت با دستگاه حضور داشتند، اما اینها با حرکت های مردمی موافق نبودند و معتقد بودند با این حرکت ها نمی توان انقلاب ایجاد کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه گروه هایی مثل جبهه ملی و حزب دموکرات در سیر حرکت های مردمی حضور داشتند، گفت: هرچند آنها با مردم همراهی می کردند اما نوع درخواست هایشان با مردم متفاوت و متضاد بود. بسیاری از آنها موافق این بودند که در همان نظام سلطنتی تغییراتی ایجاد شود به این شکل که شاه به یک مقام سلطنتی منصوب شود که در اداره کشور نقشی نداشته باشد و نحوه حکومت در ایران به حکومت کشوری مثل انگلیس نزدیک شود.

حجت الاسلام اختری درباره واکنش امام به این موضوع اظهار کرد: وقتی این پیشنهاد به امام داده شد که حکومت سلطنتی باقی بماند اما اداره جامعه را پارلمان و دولت به عهده بگیرد، ایشان این پیشنهاد را نپذیرفتند. به این دلیل که امام به دنبال ایجاد یک تغییر بنیادی در جامعه بودند و انقلاب است که معنای تغییر بنیادی می دهد نه کودتا.

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با بیان اینکه امام خواهان استقلال کامل برای ملت ایران بودند، گفت: برخی تصور می کردند که باید نظام تشکیل شود که با توده ای ها و کمونیست ها مشابه باشد از این دسته می توان به چریک های فدایی خلق اشاره کرد، و دسته دیگری مثل جبهه ملی و نهضت آزادی به دنبال ارائه سیستمی مثل نظام غرب بودند. اما امام هم به شرق و هم به غرب معتقد نبودند و به آن ها اعتماد نداشتند.

وی در ادامه افزود: به همین خاطر امام از همان ابتدا که در سال 41 و 42 که امام شروع به دادن بیانیه و ایراد خطابه کردند و مخاطباناشان را هم آمریکا و هم شوروی قرار دادند و می فرمودند انگلیس هم بدتر از هر دو اینها.

این همراه و یار امام در نجف ادامه داد: امام به دنبال حاکم کردن اسلام در همه جامعه بود. علاوه بر این تمام طیف های مردمی، علما، اندیشمندان، مومنین و اساتید که جزو گروه بندی ها نبودند، همه حرکت امام را قبول و به رای و نظر امام اعتماد داشتند. اگر حرکت، مبارزه، اعتصاب و تظاهراتی بود با رای و نظر امام این کار را انجام می شد.

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با اشاره به شعار های انقلابی گفت: همه چیز از عمق وجود مردم برمی خاست؛ حتی شعار ها به وضوح نشان دهنده خواست مردم بود. آن روز در دانشگاه تهران وقتی پیام را خواندند ما شعار می دادیم "کار شاه تمام است"، "خمینی امام است" و "استقلال، آزادی، آخرین پیام است".

وی ادامه داد: 3نکته مهم در همان شعار خلاصه بود یک اینکه مردم خواهان کودتا و سلطنت کردن فرمالیته شاه نبودند و قصد بر براندازی حکومت داشتند نکته دوم اینکه مردم امام خمینی را به عنوان رهبر پذیرفته بودند و این انقلاب رهبرش امام است.سومین نکته هم این بود که امام و پیروان ایشان به دنیال جمهوری اسلامی بودند.

حجت الاسلام و المسلمین اختری آگاه بودن امام در انتخاب نام جمهوری اسلامی برای کشور را اینگونه توضیح داد: زمانی که قرار به برگزاری رفراندوم برای برگزیدن نوع نظام شد، نمایندگان و افراد ازگروه های مختلف اسم هایی را که سمت و سوی فکری شان را بیشتر نشان می داد را مطرح کردند. اسم های مختلف مثل جمهوری دموکراتیک، جمهوری دموکراتیک اسلامی یا جمهوری خلق، ولی امام بارها بر عنوان جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر تأکید کردند.[ نظرات متعدد حضرت امام در این باره به طور دقیق در قالب تعابیر "نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم" ‏_ "نه یک کلمه کم، نه یک کلمه زیاد" _ "نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد" _ "نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد" در صحیفه امام ،ج6، صفحات 265،353،358و428 قابل مشاهده می باشد.]

این یار امام با بیان اینکه رفراندوم یکی بودن خواست امام و مردم را نشان داد، اظهار کرد: رای بالای 98 درصدی مردم به اسم جمهوری اسلامی نشان داد که اگر امام جمهوری اسلامی را مطرح کردند حرف مردم را زدند.

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با اشاره به اینکه مردم بودند که گروه و احزاب مختلف را رد کردند، اظهار کرد: امام نسبت به همه مهربان بودند حتی آنهایی که در جمهوری اسلامی حضور نداشتند. امام به همه گروه ها فرصت دادند تا در انتخابات مجلس کاندیدا معرفی کنند. این اولین جایی که منافقین ضربه خوردند. آنها در تمام کشور و در همه استان ها کاندید معرفی کردند ولی رای نیاوردند. در دوره دوم مجلس نیز کاندیدا معرفی کردند با این تفاوت که این بار بیشتر بر تهران متمرکز شدند و در تهران هم رای نیاوردند. این نشان داد که جمعیت این گروه ها نماینده مردم نیست چرا که نتوانستد حتی یک نماینده راهی مجلس کنند.

حجت الاسلام محمد حسن اختری در پاسخ به این سوال خبرنگار جماران که مهمترین ویژگی امام که باعث شد مردم ایشان را به عنوان رهبر بپذیرند چه بود؟ گفت: مردم حقیقت اسلام و واقعیت دینداری و حقیقت رهبری الهی و خدایی را در امام دیدند. مردم ما از سال 41 که امام اولین تلگراف های خودشان را فرستادند، دریافتند که امام یک رهبر آگاه سیاستمدار توانمند است.مردم فهمیدند خمینی دقیق تشخیص می دهد، مصالح مردم و منافع دشمن را می داند و شناخت بسیار دقیقی از وضع جامعه دشمنان اسلام و سیاستمداران جهانی دارد.

وی در ادامه افزود: امام برای خدا قیام کرد و مردم می فهمیدند که امام برای مقام، منصب، مال، جایگاه و قدرت قیام نکردند و مردم در امام یافتند که امام مانند پیامبران برای خدا قیام کردند از همان اول آیه شریفه « قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى ثُمَّ تَتَفَکَّرُوا مَا بِصَاحِبِکُم مِّن جِنَّةٍ إِنْ هُوَ إِلَّا نَذِیرٌ لَّکُم بَیْنَ یَدَیْ عَذَابٍ شَدِیدٍ» را فریاد برآوردند برای خدا و در راه خدا قیام کردند و برای حاکم کردن شریعت پیامبر و برای کوتاه کردن دست ستمگران و چپاول گران در کشور.

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با بیان اینکه مردم صداقت را در اهداف و سخنان امام دیدند، ادامه داد: از روز اول که همه مردم با امام نبودند بلکه کم کم و روزانه مردم با امام و افکار و اندیشه های ایشان آشنا شدند. امام به عنوان یک رهبر الهی و دینی برای نجات مردم ایران از ظلم و ستم قیام کردند به همین خاطر مردم به امام گرویدند . همه علمای دیگر ما مؤمن و خوب بودند اما هیچ کدام از آنها این شجاعت امام را نداشتند علاوه بر این هیچ کدام از آنها این شناخت امام از اتفاقات جهان را نداشتند. ایشان تا اعماق سیاست های آمریکا و انگلیس در دنیا را می دیدند. لذا امام در سال 43 به این مضمون گفتند که رییس جمهور امریکا بداند منفورترین مردم در نزد مردم ایران است. ( همان، ج1،ص420)

حجت الاسلام اختری با تاکید بر اینکه سایر علمای دیگر نیز آگاه و مومن بودند، گفت:آنچه امام را از سایرین متفاوت می کرد دلاوری و شجاعت ایشان بود.امام زندان رفت، تبیعد شد اما دست از دلاوری برنداشت. امام به آنچه که از اول فرموده بود تا آخر پایبند بود و بر همان منوال و مسیر ابتدایی خود حرکت کرد.

حجت الاسلام اختری با بیان اینکه پایبندی امام به وعده ها و سخنان شان برای نسل جوان و مسئولین کشور پیام دارد، اظهار کرد:پیام یکرنگی امام پیش و پس از انقلاب این است که کسی که برای خدا حرکت می کند نباید تزلزل و تردید به خود راه دهد و باید در راه خدا ثابت قدم باشد. « إِنَّ الَّذینَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ المَلائِکَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتی کُنتُم توعَدونَ به یقین کسانی که گفتند: «پروردگار ما خداوند یگانه است!» سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل می‌شوند که: «نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده است!»

وی پیام دیگر امام را تاکید بر حیات بخشی اسلام دانست و گفت: تمام خواست امام این بود که مردم همه دنیا بفهمند که اسلام دینی حیات بخش است و باید اسلام در دینا حاکم شود. همان طور که مقام معظم رهبری اشاره فرمودند این آغاز طلوع اسلام است.

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، انتقال آثار امام به نسل سوم را در بیانات مقام معظم رهبری دانست و بیان کرد: آیت الله العظمی خامنه ای خودشان شاگرد ، خلف و جانشین صالح امام هستند. ایشان در بیانات خودشان بر دیدگاه های حضرت امام تاکید می کنند. سفارشات رهبر بر یکپارچگی، اتحاد، وحدت و دیگر مسائل همان سفارشها و تاکیدات امام است.

وی ادامه داد: بازگو کردن نقاط برجسته فکری و گفتار های امام برای جهانیان و نسل آینده با تکرار پیاپی نقاط برجسته اندیشه های حضرت امام، می تواندعاملی برای انتقال اندیشه های این بزرگمرد به نسل های جوانی باشد که خودشان انقلاب را تجربه نکرده اند.

حجت الاسلام و المسلمین اختری در پایان گفت: امروز یکی از کارها و برنامه هایی که مجمع جهانی اهل بیت دارد این است که با همکاری موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام، اندیشه های رهبر کبیر انقلاب را در قالب های مختلف در دنیا پخش کند. این موجی که در دنیا می بینیم موج صدور انقلاب است که امام در جهت صدور انقلاب به آن اشاره داشت . با توضیح، تفسیر، تببین و نشر آثار حضرت امام ما قطعا روز به روز شاهد پیشرفت کشور در زمینه های مختلف خواهیم بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.