«رابرت هانتر» نماینده سابق آمریکا در ناتو تاکید کرد: سخنرانی که قرار است «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسراییل در کنگره آمریکا انجام دهد، برای تل آویو و واشنگتن سودی ندارد و فقط تروریست های تکفیری هستند که از این سناریو سود می برند.

«رابرت ای هانتر» نماینده سابق آمریکا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نوشتار جدید خود در وبگاه تحلیلی «لوبلاگ» درباره دعوت «جان بینر» رییس تندروی مجلس نمایندگان آمریکا از نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سخنرانی در کنگره، نوشت: «اینکه مقام یک کشور خارجی از کنگره آمریکا بخواهد سیاست هایی را که شخص رییس جمهوری به صراحت مشخص کرده به چالش بکشاند، اتفاق بسیار نادری است؛ این دقیقا همان نیتی است که پشت دعوت 'بینر' از 'نتانیاهو' نهفته است. البته به گفته بعضی، این عقیده خود بینر به تنهایی نبوده بلکه در ابتدا «ران درمر» سفیر اسراییل در آمریکا بوده که این پیشنهاد را مطرح کرده است.»

وی سپس درباره توجیه احتمالی بینر درباره این دعوت نامعمول، اضافه کرد: «البته بینر می تواند استدلال کند که کاخ سفید متحدان نزدیک اروپایی خود را تشویق کرده تا کنگره را وادار کنند از اوباما حمایت کند. از نظر رییس مجلس نمایندگان هم 'چیزی که عوض دارد گله ندارد.'»

هانتر که سابقه حضور در اندیشکده آمریکایی 'رند' را نیز در کارنامه خود دارد، درباره دلیل پذیرش این دعوت از سوی نتانیاهو، نوشت: 'نتانیاهو همیشه از هر فرصتی برای اظهارنظر درباره مذاکرات هسته ای ایران و غرب بهره می گیرد؛ گرچه همه با نظرات او در این خصوص کاملا آشنا هستند اما او برای هرکسی که به حرف هایش گوش کند، صحبت می کند؛ همچنان که در دیدارهای دوجانبه با اوباما این کار را می کند. گرچه این بار اوباما و 'جان کری' وزیر خارجه آمریکا به صراحت گفته اند که با وی دیدار نخواهند کرد.'

هانتر اعتقاد دارد که دعوت رسمی بینر از نخست وزیر اسراییل نشان می دهد که باوجود برخی تنش ها بین نتانیاهو و اوباما، وی همچنان از حمایت تندروهای داخل آمریکا برخوردار است.

وی همچنین یادآور شد، دو هفته بعد از نطقی که قرار است نتانیاهو سوم ماه مارس سال جاری در کنگره انجام دهد، انتخابات رژیم صهیونیستی برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به تلاش تندروها برای به شکست کشاندن مذاکرات هسته ای افزود: 'اکنون کنگره در تسلط جمهوری خواهانی است که می خواهند تحریم های جدیدی را علیه ایران تصویب کنند، بنابراین از نتانیاهو استقبال گرمی خواهد شد.'

این مقام سابق آمریکایی با یادآوری تهدید اوباما به وتوی هرگونه تحریم ضد ایرانی جدید تا پایان مذاکرات هسته ای، تاکید کرد: 'اکنون جمهوری خواهان به حمایت نیاز دارند تا بتوانند با جلب دو سوم آرای سنا، وتوی رییس جمهوری را بی اثر کنند.'

به عقیده هانتر که عضو 'آکادمی دیپلماسی آمریکا' است، جمهوری خواهان کنگره و تعدادی از دموکرات هایی که ساز وضع تحریم جدید علیه ایران را کوک کرده اند، وارد بازی خطرناکی شده اند.

وی در این خصوص نوشت: 'اگر حضور نتانیاهو در کنگره در کنار قدرت تعیین کننده لابی های اسراییلی به جلب موافقت سناتورها مبنی بر اجماع رای برای بی اثر کردن وتوی احتمالی اوباما منجر شود، بینر و هواداران تحریم های جدید مسئول شکست احتمالی مذاکرات خواهند بود...'

هانتر همچنین یکی از دلایل اصرار اوباما برای دستیابی به توافق هسته ای با ایران را امید به همکاری با تهران در مقابله با تروریست های تکفیری 'داعش' دانست و تاکید کرد، در صورت شکل گیری توافق جامع، این سناریو می تواند محقق شود.

وی، مذاکرات هسته ای ایران را مربوط به امنیت ملی آمریکا دانست و عنوان کرد: 'سوال مهم در این میان است که اسراییل و سناتورهایی که خواهان وضع تحریم های جدید هستند، زمین زدن اوباما برای شان مهمتر است یا استفاده از هر ابزاری برای مقابله با داعش؟

وی افزود: اقدام بینر نه به نفع اسراییل است و نه به سود حامیان اسراییل در آمریکا زیرا دعوت از نتانیاهو به معنای به چالش کشاندن رییس جمهوری در یک مساله حساس امنیت ملی است؛ به عبارتی، اگر مذاکرات شکست بخورد ... بینر و همکاران وی که تحت نفوذ لابی های اسراییل هستند در افکار عمومی به شدت منفور خواهند شد در ضمن، ایران نیز برنامه هسته ای خود را تسریع خواهد کرد مساله ای که اسراییلی ها همواره از آن می ترسند.

رابرت هانتر دیپلمات سابق آمریکایی، گروه های تروریستی تکفیری مانند داعش را 'دشمنان آمریکا' توصیف کرد و نوشت: 'اگر مذاکرات هسته ای ایران و غرب شکست بخورد و جنگی علیه ایران به راه بیفتد، این فقط تروریست ها هستند که از این سناریو سود خواهند برد.'

از آغاز جنجال غرب بر سر برنامه هسته ای ایران، تهران همواره ضمن تاکید بر حقوق هسته ای خود مطابق ان.پی.تی، با شرکت در مذاکرات متعدد و طولانی و ارائه طرح های مختلف، آمادگی خود را برای همه نوع همکاری با هدف رفع نگرانی های ادعایی غرب اعلام کرده است.

مقامات ایرانی طرح مسائلی چون فشار تندروهای جمهوری خواه یا لابی صهیونیستی به دولت اوباما برای افزایش تحریم ها و یا توقف گفت و گوها را امری داخلی دانسته اند که نمی تواند بهانه ای برای نادیده گرفتن حقوق هسته ای ایران و به بیراه کشاندن گفت و گوهای میان تهران و کشورهای 5 + 1به منظور رسیدن به یک توافق جامع باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.