با وجود این که رهبر معظم انقلاب همواره از تیم مذاکره کننده هسته ای حمایت کرده و حتی اعضای این تیم را «بچه های انقلاب»نامیده اند، اما عده ای به دنبال بهانه هستند تا به هر نحو تیم مذاکره کننده را تخریب کنند.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا، محمد جواد ظریف و جان کری وزیران امور خارجه ایران و آمریکا 24 دی ماه پس از دو دور رایزنی با یکدیگر در شهر ژنو سوئیس و در محوطه بیرون هتل ماندارین با یکدیگر به مدت 15 دقیقه در حال پیاده روی گفت و گو کردند که این پیاده روی، واکنش هایی را در پی داشته است.

ظریف پس از این مذاکرات در پاسخ به این پرسش که پیاده روی با آقای جان کری آیا پیشنهاد شما بوده یا وی گفت: به دلیل اینکه جلسه صریح و جدی داشتیم شاید نیاز بود که چند دقیقه ای بحث ها متوقف شود و به شکل دیگری ادامه یابد؛ این کارها در بحث های دیپلماسی خیلی طبیعی است؛ ژنو دو ایراد داشت، یکی اینکه هتل باغ و حیاطی نداشت و دیگر اینکه کوچه های کنار هتل که چند دقیقه ای در آن قدم زدیم پر از خبرنگار بود و آنها هم اینگونه سوژه ها و عکس ها را می پسندند.

ظریف ادامه داد: بیش از اندازه مورد نیاز پرداختن به این حواشی کمکی نمی کند؛ حرکتی که آنجا شد بدون حاشیه سازی بود و صرفا به دلیل این بود که مذاکرات از حالت نسبتا تنش آلودی که پیدا کرده بود خارج شود تا بتوان با استفاده از هوای پاک مقداری فضای مذاکرات تغییر پیدا کند.

وی اضافه کرد: مذاکرات بسیار فشرده بود و تنها زمان استراحت ما همان یک ربع پیاده روی و زمان نماز بود که جلسه بسیار جدی بود و فرصت استراحت وجود نداشت؛ فکر می کنم دوستانی که بیش از ظرفیت موضوع در این زمینه استفاده سیاسی می کنند اشکالی ندارد، ما آمادگی داریم که دوستان استفاده سیاسی کنند؛ همیشه گفته ام مذاکرات ما یک حرکت ملی است و جناحی نیست و من هیچگاه در عمرم جناحی نبوده ام و نخواهم شد ولذا دوستان مطمئن باشند من برای اهداف جناحی چنین کاری را نمی کنم چرا که جناحی ندارم و از دوستان نیز توقع دارم که منافع ملی را فدای ملاحظات جناحی نکنند.

این در حالی است که برخی از گروه ها و افراد به این پیاده روی اعتراض هایی داشتند که اوج این اعتراض ها را می توان در تذکر بیست و یک نماینده مجلس مشاهده کرد.

بیست و یک نماینده مجلس شورای اسلامی که بیشترشان وابسته یا نزدیک به جبهه پایداری هستند در جلسه علنی امروز یکشنبه ، پیاده روی محمدجواد ظریف با جان کری و سفر به فرانسه را ' دو خطای دیپلماتیک در حاشیه مذاکرات اخیر' خواندند و با طرح سوال از وزیر امور خارجه خواهان پاسخگویی او شدند.

تخریب کنندگان تیم مذاکره کننده این بار هم دست از کار نکشیدند و یک پیاده روی دیپلماتیک را با حملات تندشان مورد انتقاد قرار دادند، این در حالی است که ما شاهدیم رهبر معظم انقلاب در تاریخ 12 آبان 92 در دیدار پرشور دانش آموزان و دانشجویان تاکید کردند: هیچکس نباید مجموعه مذاکره کنندگان ما را سازشکار بداند؛ اینها بچه های خود ما و بچه های انقلابند. یک ماموریت سختی را برعهده دارند و هیچکس نباید ماموری را که مشغول کاری است تضعیف کند.

ایشان افزودند: به مذاکره خوشبین نیستم، ولی باذن الله از این مذاکرات ضرری هم نمی کنیم و این تجربه، ظرفیت فکری ملت ما را بالا خواهد برد؛ اگر مذاکرات به نتیجه برسد که چه بهتر، ولی اگر نتیجه نگرفتند، معنایش این باشد که کشور باید روی پای خودش بایستد.

در این راستا جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت از پیاده روی ظریف و کری در حاشیه مذاکرات ایران با 1+5 تاکید کردند که فرقی ندارد مذاکره نشسته یا در حال پیاده روی باشد؛ در هیچ قانون و آیین نامه ای نیامده که وزیر امور خارجه حق قدم زدن با کسی را ندارد.

گفت وگوی خبرنگار پارلمانی ایرنا با این نمایندگان مجلس شورای اسلامی را در ادامه می خوانید:

**گیردادن و خرده گرفتن به پیاده روی ظریف بیشتر تسویه حساب سیاسی است

محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی نیز در این راستا گفت: دوستانی که این انتقادات ناروا را بیان می کنند در اصل نظام را کوچک می کنند، آنان با این انتقاد های نابخردانه می خواهند چه بر سر نظام بیاورند.

وی با تاکید بر این که رهبر معظم انقلاب کلیت کار تیم مذاکره کننده را تایید کرده اند، اظهار داشت: این خرده گرفتن و گیر دادن ها بیشتر تسویه حساب سیاسی است و ما نمی توانیم نام دیگری به این خرده گیری را بنهیم.

وی در مورد سوال نمایندگان از وزیر امور خارجه در مورد این پیاده روی گفت: افکار عمومی خود تشخیص می دهد که کدام مورد از سوالات سو نیت دارد و کدام یک سو نیت ندارد.

این نماینده مجلس گفت: دور از اخلاق و انصاف است که عده ای این گونه به جای پرداختن به اصل موضوع به حاشیه ها می پردازند، ما شاهدیم که ظریف پس از ورود به ژنو، اهانت به ساحت پیامبر اکرم(ص) را محکوم کرد و در حین مذاکرات نیز اعتراض خود را در مورد بمباران سوریه از سوی رژیم صهیونیستی اعلام کرد.

**عده ای به دنبال حاشیه سازی برای جلوگیری از روند رو به جلو مذاکرات هستند

نوذر شفیعی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در این راستا گفت: دیپلماسی هم اجرای سیاست خارجی و هم هنر اجرای سیاست خارجی است، یعنی هم هنر و هم فن است.

وی اضافه کرد: بسیاری از تصمیم گیری ها و تلطیف مواضع اکثرا در لابی ها اتفاق می افتد تا در پشت میز مذاکره و این تلطیف فضا می تواند به روند مذاکرات کمک کند.

شفیعی یادآور شد: کسانی که علیه این پیاده روی صحبت کردند به دنبال حاشیه سازی برای جلوگیری از پیشرفت روند مذاکرات هستند.

این نماینده مجلس ادامه داد: اگر می خواهند دست رفتارهای دیپلماتیک را هم ببندیم، پس یکباره بگویند مذاکره متوقف تا خیالشان راحت شود.

شفیعی افزود: پیاده روی یا نشستن فرقی در مذاکرات ندارد، این دیگر هنر یک دیپلمات است که بتواند بر دیپلمات های دیگر تاثیرگذار است.

وی تاکید کرد: مذاکره عبارت است از تاثیرگذاری بر ذهن طرف مقابل، هر چه روابط از رسمی بودن خارج شود تاثیرگذارتر است.

** فرقی ندارد مذاکره نشسته یا در حال پیاده روی باشد

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه پیاده روی ظریف و کری نه تنها ایرادی ندارد بلکه فضای مذاکرات را عمیق تر و صمیمانه تر می کند، گفت: در هیچ قانون و آیین نامه ای نیامده است که وزیر امور خارجه حق قدم زدن با کسی را ندارد و فرقی هم ندارد مذاکره نشسته باشد یا در حال پیاده روی.

عابد فتاحی با حمایت از پیاده روی ظریف و کری اظهار داشت: این پیاده روی باعث مذاکرات عمیق، دوستانه و صمیمانه تر می شود و به دور از پروتکل های سنگین سیاسی است.

این نماینده اصلاح طلب مجلس نهم اضافه کرد: هر چه فضای مذاکره صمیمانه تر و دوستانه تر باشد در رفع مشکلات تاثیرگذار خواهد بود چرا که مذاکره، مذاکره است فرقی ندارد که نشسته باشد یا در حال قدم زدن و پیاده روی بلکه مهم اصل مذاکرات است.

وی با تاکید بر این که ما علاقه مندیم با حفظ ارزش های خودمان در پرونده هسته ای به نتیجه خوبی برسیم، یادآور شد: این که پیاده روی انجام شود یا دو طرف به منازل شخصی یکدیگر بروند، به کسی ارتباط ندارد. در دین اسلام، قدم زدن مطلقا حرام نشده و در هیچ قانون و آیین نامه ای نیامده است که وزیر امور خارجه حق قدم زدن با کسی را ندارد.

فتاحی در عین حال تاکید کرد: اکثر گفت وگوهای نتیجه بخش در مکان هایی آرام، دوستانه و صمیمی انجام می شود که نتایج خوبی را به دنبال خواهد داشت.

وی تصریح کرد: ما علاقه مندیم در مذاکرات به نتیجه برسیم که انشاء الله به نتیجه هم می رسیم و از این رو نباید با بدخلقی و بدخویی میز مذاکرات را به هم بزنیم بلکه باید به دور از تنش ها و تندرویی ها حرکت کنیم.

**همه باید حامی تیم مذاکره کننده و ظریف باشیم

«کمال الدین پیرموذن» نماینده مردم اردبیل در مجلس نیز در این راستا گفت: بنازم به ناز شصت و قدم های محکم دکتر ظریف که با وزیر خارجه کشوری قدم زد که در زمانی سفیر آن کشور به شاه ایران وقت ملاقات نمی داد.

وی ادامه داد: هنر مدیران کشور نه دیوار کشیدن است بلکه پل زدن در عرصه بین الملل است؛ ایران حامی و پشتیبان ظریف است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.