پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، فیلیکس رودریگز مندیگوئیا(سمت چپ تصویر) رئیس انجمن کهنه سربازان خیلج خوک‌های کوبا در حال تقدیر از مبارز دیگر ایگوئنیو رونالد مارتینز در مقر این سازمان در میامی. فلوریدا ۱۸ دسامبر ۲۰۱۴.
در ۱۷ آوریل ۱۹۶۱ به دستور جان کندی رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، نیروی ۱۷۰۰ نفری از ضد انقلابیون کوبایی با کمک عوامل سیا در خلیج خوک‌ها در جنوب کوبا پیاده شدند تا با رژیم تازه به قدرت رسیده فیدل کاسترو مبارزه و آن را سرنگون کنند.
سرویس جاسوسی شوروی از نقشه عملیات به نحوی مطلع شد و فیدل کاسترو را در جریان وقایع قرار داد.
نیروهای طرفدار کاسترو، با غافلگیر کردن ضد انقلابیون کوبایی، ظرف ۴۸ ساعت، نیروهای شرکت کننده در عملیات خلیج خوک‌ها را قلع و قمع کردند و صدها تن از مخالفین کاسترو دستگیر، زندانی و اعدام شدند.
در سال ۱۹۶۱ زمانی که مبارزه خلیج خوک‌ها برای سرنگونی فیدل کاسترو با شکست روبرو شد، سیا(آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده) که حامی مخالفان فیدل کاسترو بود اعلام کرد که کاملا ناامید شده است.
امروز کهنه سربازان مخالف کاسترو با انتقاد به تصمیم باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده برای بازگرداندن روابط دیپلماتیک و اقتصادی بین دو کشور پس از ۵۰ سال دشمنی و جنگ سرد اذعان کردند که در این موضوع سرکوب شدند.
فیلیکس رودریگز مندیگوئیا رئیس انجمن کهنه سربازان خیلج خوک‌های کوبا با اشاره به تصمیم باراک اوبا برای برقراری روابط با کوبا اظهار کرد: زمانی که خلیج خوک‌ها شکست خورد ما بسیار غمگین بودیم. حال دوباره احساس انزوا و اینکه مورد خیانت رییس جمهور قرار گرفته ایم را می کنیم.
حمله خلیج خوک ها یک فاجعه برای ایالات متحده محسوب می‌شد که پس از ۷۲ ساعت جنگ خونین ۱۰۰ سرباز ضد کاسترو کشته و ۱۰۰۰ تن دیگر دستگیر شدند.
این نیروها بعدها به عنوان «تیپ ۲۵۰۶ » با نام مستعاری در باشگاه کهنکاران که توسط رودیگز مندیگاتیا در محله میامی لیتل هاوانا هاووس به منظور بزرگترین جمعیت مهاجر کوبا اداره می شد شناخته شدند.
رودریگز اظهار کرد که شکست سال ۱۹۶۱ ضربه مهلکی به آنان وارد کرد و تصمیم روز چهار شنبه ایالات متحده برای بازگرداندن روابط با کوبا تصمیمی اشتباه است.
رودرگیز ۷۳ ساله به عنوان یکی از جوانترین سربازان میان ۸۰۰ کهنه سرباز تیپ ۲۵۰۶ افزود: ما بسیار نا امید هستیم.

وی از واشنگتن برای ایجاد روابط دوستانه با کشوری که آن را یک تهدید تروریستی می‌دانند انتقاد کرد و مدعی شد که این موضوع واقعا مایع تاسف است.
استبان بووو ۷۶ ساله یکی دیگر از مبارزان کهنه کار که ناامید از این اقدام ایالات متحده بود، اظهار کرد: آمریکایی ها عادت دارند به دوستانشان خیانت و آنان را سرکوب کنند. ما قبلا با آن مواجه شده ایم و به این موضوع عادت داریم.
پس از اعلام ''فصل جدید'' روابط میان ایالات متحده و کوبا توسط باراک اوباما، اعتراضاتی میان ده ها تن که در «لیتل هاوانا» گرد هم آمده بودند، برانگیخت.
همچنین کهنه سربازان، معترضانی که حمله خونین خلیج خوک ها را در سال ۱۹۶۱ یادآوری می کردند مورد حمایت قرار دادند.
ایگوئنیو رونالد مارتینز با نام مستعار Musculito ماسکوئلیتو ۹۳ ساله بیان کرد: همه ما دوستان و یا برخی از اعضای خانواده‌مان کشته و یا زندانی شده اند. حال چه حسی باید داشته باشیم؟
وی ادغان کرد که در برابر این اعلام اوباما شگفت زده شده است.
مارتینز به عنوان یکی از مبارزان سرسخت ضد کاسترو در آن دوره افزود: دنیا کامل تغییر کرده است.
مبارزان کهنه کار مخالف کوبا که اکنون از این تصمیم باراک اوباما ناامید شده اند اظهار کردند که امیدوارند کنگره این کشور که از ژانویه سال جدید توسط جمهوری خواهان اداره خواهد شد بر پیمان اوباما برای برداشتن تحریم و بازگشایی سفارت در هاوانا فشار بیاورد.
سفارت ایالات متحده در هاوانا سال ۱۹۶۱ بسته شد، گرچه بخش حفاظت از منافع آمریکا تا کنون در هاوانا مشغول به کار است.
رودریگز مندیگوئتا امیدواراست که شاهد بازگشایی موزه کهنه سربازان در میامی به عنوان کلیدی برای حفظ میراث کهنه سربازان خلیج خوک‌‍‌ها باشد.
همچنین این کهنه سربازان می دانند که با توجه به سنشان دیگر زمانی برای مبارزه کردن بر ضد کوبا ندارند.
رودریگرز با این نگرانی اذعان کرد: در چند سال آینده تیپی وجود نخواهد داشت ولی ما امیدمان را از دست نمی دهیم و برای تغییری که هر کس در کوبا خواهان آن است، راه‌مان را ادامه می دهیم. ما با همان آرمان، همان فداکاری به تلاش برای تغییر آینده کشورمان ادامه می دهیم.
عکس: خبرگزاری فرانسه
مترجم: گلناز سادات غفاری

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.