زنگنه از پرونده 2.5 میلیارد یورویی و فساد 8 هزار میلیارد تومانی خبر داد

وزیر نفت مهمترین گلوگاه های فساد در حوزه نفت را در پنج زمینه دانست و گفت: فروش یا صادرات نفت خام، معاملات و خرید کالاها و قراردادها کالا و فروش آنها، قاچاق فرآورده های نفتی، تملک اراضی و تخصص خوراک متقاضیان مهمترین زمینه های فساد را ایجاد می کند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیل جماران، بیژن نامدار زنگنه ادامه داد: وقتی صبحت ازفساد می شود باید به سامانه هایی که تولید فساد می کنند توجه کرد و اولین نکته در این بخش استقرار انضباط مالی و اداری است.

وی با پر اهمیت دانستن چگونگی عقد قراردادها گفت: تا جایی که رقابت باشد فساد کم می‌شود بنابراین ما اصل را بر شفافیت مناقصه‌ها گذاشتیم یعنی روزی که پاکت‌ها باز می شود همه شرکت‌کنندگان حضور داشته و ضوابط ارزیابی‌ها مشخص باشد بنابراین تا جایی که امکانش بوده سعی کردیم سلیقه‌ها را دخالت ندهیم.


وزیر نفت تحریم را بخش مغفول در سخنرانی های امروز دانست و توضیح داد: اگرچه تحریم ها ما را ناگزیر می کند از مقررات متعارف قدری فاصله بگیریم ولی باید مقررات متناسب با خود شرایط تحریم را تنظیم کنیم .

زنگنه، ایجاد شفافیت در مقررات عملیات سوخت و خرید معاملات، برگزاری مزایده ها و مناقصه ها را از دیگر موارد مبارزه با فساد در این بخش عنوان کرد.

وی سومین بخشی که عاملی برای مبارزه با تحریم است را سلامت کارگزاران دانست و تصریح کرد: سلامت کارکنان و انتخاب افراد خوشنام و قرار دادن افراد متعهد در بالاترین رده های دستگاه ها می تواند در کاهش تخلفات و سوءاستفاده در بخش های اقتصادی تاثیرگذار باشد.

وزیر نفت ادامه داد: تقویت سیستم های نظارتی به ویژه نظارت رسانه ها به عنوان یک ناظر بر موضوعات فساد چهارمین عامل مبارزه با فساد است. باید دانست که فساد در تاریکی رشد می کند و باید با نظارت این تاریکی را از بین برد.

وی اقدامات انجام شده در جهت مبارزه با فساد در وزارت نفت را این چنین برشمرد: تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد، متمرکز کردن فروش نفت در امور بین الملل و شفافیت در برگزاری معاملات .


زنگنه در ادامه افزود: قراردادهای خرید کالا و خدمات و معاملات نفتی می تواند عامل انحراف باشد. برای حذف این هم همه اطلاعات باید شفافیت داشته بشد و همچنین در مناقصات سلیقه ها حذف شود و ضوابط باید ضوابطی روشن و قابل کنترل باشد. علاوه بر این ما هر چند وقت یکبار امکان دسترسی و ملاقات پیمانکاران به وزیر و معاونان را در جهت حذف فساد فراهم آورده ایم.


زنگنه با تاکید بر اینکه از سال 85 تا سال 89 حتی یک محموله نداشتیم که فروخته شده باشد ولی پولی دریافت نکرده باشیم گفت: با ورود افرادی مثل بابک زنجانی بیش از 8 هزار میلیارد از پول کشور ربوده و خرد شده است و بیش از دو هزار میلیارد آن هنوز بر نگشته است.
وی در این زمینه ادامه داد: بابک زنجانی از نوادر روزگاری است که سیستم را دور زده و با استفاده از تصمیمات فردی به بیش از هشت هزار میلیارد تومان از اموال کشور ضرر زده است. این تنها پرونده در این زمینه نیست و پرونده های دیگر فساد در حوزه نفت وجود دارد که ارقام آن برابر با چهارهزار میلیارد تومان و یا 2.5 میلیارد یورو است.
وزیر نفت درباره قاچاق فراورده های نفتی گفت: خوشبختانه قاچاق در این زمینه هم کم شده و هم در آینده کمتر هم خواهد شد. وی در توضیح مورد چهارم اظهار کرد: در بخش تملک اراضی بعضا شاهدیم که بعد از 50 سال دراراضی تصاحب شده توسط دولت ادعای تملک پیش می آید و این عامل ایجاد پرونده های قضایی می شود که که این امر نیاز به توجه ویژه دستگاه قضایی به موضوعات مطروحه دارد.

زنگنه تخصیص خوراک به متقاضیان را از دیگر عوامل فساد خیز در وزارت نفت دانست و تصریح کرد: برای مبارزه با فساد در این زمینه فراخوان دادیم تا همه بتوانند از تمامی نقاط ایران در سرمایه گزاری های ما شرکت کنند.
وی در پایان گفت: در حال حاضر با رواج حرام خوری در سیستم اداره مواجه هستیم، چیزی که دوازده سال پیش در سیستم ما قبحی داشت. باید با برخورداری از سامانه ها و اقدامات نظارتی و فرهنگ سازی و جلوگیری از روابط سیاسی در انتخاب افراد با این موضوع مبارزه کنیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.