تمام درس آموخته های مکتب علی (ع) بنده مخلص خدا بودند و از آنجا بود که به مرجعیت شیعه رسیدند و با وجود مرجع تقلید بودن و مشغله زیاد، هرگز وظایف ابتدایی انسان بودن را از یاد نبردند.

آیت الله‌العظمی خویی به نیکی در یافت که بزرگی انسان در بندگی خدا است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جماران، این مطلب را دکتر حمید خویی نوه آیت الله العظمی خویی در همایش بزرگذاشت این عالم جلیل القدر در شهرستان خوی عنوان کرد و گفت: بندگی مختص خداوند و تسلیم در برابر او آیت الله خویی و امثال ایشان را به انسان های سرافراز و عزتمندی تبدیل کرده است که امروز پس از سال ها برای ایشان مراسم بزرگذاشت می گیریم و جامعه امروز ما نیاز دارد تا از ایشان و خدماتشان تجلیل شود.

نوه آیت الله خویی ملاک های انتخاب آن مرجع تقلید تشیع را ملاک‌های خدایی دانست و گفت: تمام تلاش‌ها، شب زنده داری‌ها و اقدامات ایشان خدایی بود.

وی تواضع و فروتنی را از دیگر بارزه های آن عالم جلیل القدر عنوان کرد و گفت: من به عنوان عضو خانواده ایشان قسم می‌خورم ایشان کوچکترین قدمی برای مرجعیت شدن بر نداشت، بلکه مرجعیت به سوی ایشان آمد و این جمله را بارها خودشان فرموده بودند.

وی افزود: قبل از مرجعیت، ایشان زعیم حوزه‌های علمیه و زعیم حوزه علمیه نجف بودند و این را بارها آیت الله حکیم یادآور شدند و این تکلیفی از ناحیه بندگی خدا بود.

دکتر حمید خویی، پدر بزرگ خود را درس آموخته مکتب حضرت علی (ع) نام نهاد و گفت: تمام درس آموخته‌های مکتب علی (ع) بنده مخلص خدا بودند و از آنجا بود که به مرجعیت شیعه رسیدند و با وجود مرجع تقلید بودن و مشغله زیاد، هرگز وظایف ابتدایی انسان بودن را از یاد نبردند.

برگزاری نشست های سالانه مقدمه برگزاری کنگره بین المللی حضرت آیت الله خویی است.

این مطلب را حجت الاسلام و المسلمین شکوری، امام جمعه خوی در دومین همایش بزرگداشت حضرت آیت الله العظمی خویی عنوان کرد و گفت: تشریح نقش سرنوشت ساز حضرت آیت الله خویی در حفظ و حراست از حوزه علمیه هزارساله نجف در شرایط بحرانی، نهادینه سازی و روش تعلیم و تربیت و سجایای اخلاقی ایشان در حوزه های علمیه و نقش ایشان در مبارزات علیه حکومت پهلوی و قیام مردم عراق علیه صدام و حزب بعث و تبیین مواضع و سیره سیاسی ایشان در برخورد با حزب بعث، صهیونیسم، کمونیسم بویژه حزب توده و حکومت پهلوی از اهداف برگزاری این نشست ها و کنگره است.

امام جمعه خوی با اشاره به فراهم کردن اقدامات لازم برای راه اندازی یک مجتمع علمی و پژوهشی با نام آیت الله خویی جهت چاپ و نشر کتب علمای خوی را از دیگر برنامه های ستاد برگزاری کنگره آیت الله خویی عنوان کرد و گفت: تبین و تحلیل علمی و تخصصی مبانی فقهی و اصولی و رجالی آیت الله خویی و تبین نقش وی در تحولات علمی حوزه های علمیه شیعه و تبین نقش علمای خوی در تحولات سیاسی و اجتماعی منطقه از وظایف اصلی این مرکز خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت های انجام شده در ستاد بزرگذاشت آیت الله خویی گفت: کارهای خوبی در این زمینه انجام شده است و مقدمات برای برگزاری کنگره بین المللی کم کم فراهم می شود.

وی به تصویب روز شهرستان خوی با همکاری سپاه پاسداران اشاره کرد و افزود: این عنوان به مناسبت 8 صفر رحلت آیت الله خویی با همکاری سپاه پاسداران به تصویب رسیده است.

امام جمعه خوی با تاکید بر نقش آیت الله خویی در تداوم و تقویت حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: تاریخچه 800 ساله حوزه علمیه خوی که با داشتن بیش از 1100 جلد کتاب ارزشمند از این عالم بزرگوار و سایر علمای فقیه توانسته است در غنی سازی منابع کتب فقهی این حوزه قدم مؤثری بردارد.

وی با تاکید بر شخصیت این عالم ربانی تصریح کرد: فروتنی، خضوع و علم ارزنده آیت الله خویی در اخلاق، رفتار و گفتار موجب بهره مندی جهان تشیع از این نعمت بزرگ شده است.

حجت الاسلام شکوری افزود: معرفی و شناساندن شخصیت عالی این عالم بزرگوار به عنوان الگوی برتر در میان طلاب و قشر جوان می تواند به عنوان الگوی برتر مورد استفاده قرار گیرد.

مبانی و روش ابتکارات آیت الله خویی در تدوین و تالیف معجم رجال و حدیث بسیار قوی است

این مطلب را دکتر حمید معارف، استاد دانشگاه تهران در سخنرانی خود در دومین همایش بزرگداشت آیت الله العظمی خویی که از صبح امروز در شهرستان خوی، زادگاه ایشان در حال برگزاری است عنوان کرد و گفت: به عقیده آیت الله خویی کتاب های رجال شیعه از همان مسیری عبور کردند که کتاب های حدیثی عبور کردند.

وی اکثر کتب حدیثی ائمه را مربوط به قرن دوم و کتب روایی اصحاب ائمه را مربوط به قرن سوم دانست و گفت: ایشان با بهره مندی از علم رجال و شیوه ابتکاری خویش و علم تاریخ حدیث در معجم رجال و حدیث به بررسی کتاب ها پرداخته اند.

دکتر معارف اعتقاد به لزوم اثبات پذیری توصیفات عامه و خاصه را از دیگر محورهای مورد بحث در این معجم یاد کرد و گفت: ارزش توصیفات عامه و خاصه در این معجم به خوبی توسط آیت الله خویی بحث شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مهمترین خطوط روش شناسی رجالی آیت الله خویی در تدوین و تالیف معجم رجال و حدیث اشاره کرد و اظهار داشت: استناد به آراء رجالی دانشمندان و مراجعه به اصل کتاب ها، جامع نگری در نقل قول ها و عدم برخورد گزینشی با اقوال رجالی، مراجعه به کلیه منابع که دربردارنده اطلاعات راوی باشد و بهره گیری از منابع اثبات شده در روش تالیف و ورود استدالالی به مباحث اختلافی تا دست یابی به نتیجه و استفاده از منابع شیعه و سنی از مهمترین اسلوب های ایشان و شاگردانش در جمع آوری معجم رجال و حدیث است.

به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید طه مرقاتی، نوه آیت الله هاشم مرقاتی خویی، هدف از برگزاری این کنگره را پاسداشت خدمات آیت الله العظمی خویی و معرفی و شناسایی ابعاد بیشتر علمی و شخصیتی این عالم جلیل القدر اعلام کرد.

وی در خصوص برگزاری این کنگره گفت: حدود 2 سال پیش با حجت الاسلام و المسلمین شکوری، امام جمعه خوی برگزاری چنین کنگره ای را در خصوص آیت الله خویی بررسی کردیم که در ادامه با حضور علماء و شخصیت های فرهنگی، علمی شهرستان در تهران ستادی تشکیل و قرار بر این شد که در سالروز رحلت حضرت آیت الله خویی به مدت 5 سال، نشست هایی با عنوان «کنگره بین المللی» در موضوعات مختلف شخصیتی و علمی معظم له برگزار شود.


انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.