پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، یک سرباز آمریکایی در حال بازرسی محل حمله انتحاری در حومه جلال آباد ۱۳ نوامبر ۲۰۱۴
آیا ایالات متحده تعداد سربازان خود را در افغانستان افزایش می دهد؟
رویترز به نقل از منابع داخلی در ایالات متحده اعلام کرد: آمریکا در سال ۲۰۱۵ تعداد سربازانش را در افغانستان به بیش از یک هزار سرباز افزایش می دهد.
باراک اوباما در برنامه‌های مخفی خود، دستور به گسترش عملیات‌های ارتش ایالات متحده در افغانستان را داده است. گرچه تعداد نهایی افزایش سربازان هنوز مورد بحث است، اما به گزارش یک سازمان خبری ناشناس قرار بر این است که تعداد نیرو در ماموریت ناتو در افغانستان به بیش از یک هزار نفر افزایش یابد.
بنا بر تایید دو منبع دیگر، وقفه موجود در اعزام نیرو و ماموریت ناتو به دلیل عدم مشارکت سایر کشورها عضو است.
پیش تر باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده وعده داده بود که نیروهای این کشور هیچ گونه مداخله ای در ماموریت‌های مبارزه‌ای در افغانستان نخواهند داشت و تنها برای آموزش و پشتیبانی لجستیکی به نیروهای امنیتی افغان در این کشور باقی خواهند ماند.
با این حال بنا به گزارش رویترز این اقدام جدید آمریکا ناشی از هراس و ترس از دست دادن پایگاه‌های این کشور در افغانستان در طی جنگ داخلی است.
بر اساس تعهدات جدید، دولت آمریکا ملزم شده است که تا زمانی که دیگر کشورهای عضو ناتو در سال جدید به تعهداتشان عمل کنند، در افغانستان بماند.
برنامه‌های جدید برای افزایش حضور نظامی ایالات متحده پس از آن مشخص شد که باراک اوباما به صورت مخفیانه دستور گسترش مبارزه مستقیم آمریکا در افغانستان را صادر کرد.
با توجه به دستور جدید، نیروهای ایالات متحده امریکا مجهز به تجهیزات نظامی از قبیل، موشک، بمب افکن و هواپیماهای بدون سر نشین به مبارزه با طالبان و دیگر شبه نظامیان که تهدیدی در کشور افغانستان به حساب می آید ادامه خواهند داد.
همچنین نیروهای زمینی می‌توانند تحت دستورالعمل‌های تایید شده اوباما به نیروهای افغان بپیوندند.
این در حالی است که، اشرف غنی پس از آنکه در ماه سپتامبر سال جاری به مقام ریاست جمهوری انتخاب شد با امضا‌ توافقنامه به نزاع میان واشنگتن و حامد کرزای رئیس جمهور سابق افغانستان که از امضای آن امتناع می‌کرد پایان بخشید. این توافق نامه ها به ارتش غرب اجازه می دهد پس از سال 2014 در افغانستان بمانند. توافق اول، پیمان دوجانبه‌ای در خصوص امنیت است که به آمریکایی‌ها مربوط می شود و توافق دوم در خصوص وضعیت نیروهاست و به طور کلی به نظامیان ناتو ربط دارد. رهبر آمریکا باراک اوباما و دبیر کل ناتو آندرس فوگ راسموسن از آن استقبال کردند و در عین حال طالبان آن‌را معاهده ای شرم آور خواندند.
بر اساس این توافق، آمریکا می تواند دو ماموریت را در افغانستان اجرا کند، یعنی تعقیب و پی گیری بقایای القاعده و همچنین تمرین دادن و آماده سازی ارتش و پلیس محلی.
همچنین، اوایل سال جاری میلادی رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که نیروهای آمریکایی تا پایان سال جاری به منظور ماموریت غربی ها در افغانستان به 9800 تن تقلیل پیدا می‌کنند.
بنا به گزارش رویترز۹۸۰۰ سرباز و حداقل چند صد تن از مقامات عالی رتبه تر در افغانستان باقی خواهند ماند .
از ۹۸۰۰ نیرو ۸۰۰۰ تن مربوط به ناتو و بقیه مرتبط با عملیات مجزای ضد تروریستی خواهند بود.
همچنین، کاخ سفید در حال حاضر حداکثر تلاش و کوشش خود را به کار می گیرد تا رئیس جمهور جدید اشرف غنی با دشواری و مشکلات جدیدی رو به رو نشود. از واشنگتن خبرهای غیر موثقی می رسد که آمریکایی‌ها قصد ندارند برای مدت زمان طولانی در افغانستان بمانند. به طور مثال اوباما از خروج کامل ارتش تا پایان سال 2016 خبر داده است.

اما کارشناس مرکز مطالعات افغانستان معاصر، نیکیتا مندکویچ، معتقد است: تا آنجا که من از موضع واشنگتن فهمیده‌ام، اتفاق نظر نهایی در خصوص مدت زمان حضور ارتش در افغانستان وجود ندارد. برای آنکه این مدت زمان را یک بار تا 2016 ، یک بار 2018 و باردیگر 2020 اعلام کرده اند. بدیهی است که همه چیز توسط دولت سیاسی خاص و حزب خاص پیروز شده در آمریکا تعیین خواهد شد.
همچنین احمد زی، رئیس جمهور افغانستان گفته است: جزئیات توافق با آمریکا و ناتو با گذشت زمان ممکن است تغییر کند. ماموریت های جدیدی پدید می آیند و ممکن است این مدت تا هر زمانی تمدید شود.

عکس: رویترز
مترجم: گلناز سادات غفاری

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.