پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، معترضان بحرینی در تظاهراتی در روستای شیعه نشین الدرلز واقع در غرب منانه با علامت‌هایی در دست خواهان تحریم انتخابات مجلس و شهرداری‌ها شدند. ۲۱ نوامبر ۲۰۱۴
مردم بحری
ن برای اولین بار پس از قیام سال ۲۰۱۱ در انتخابات مجلس به پای صندوق‌های رای می‌روند و این در حالی است که این همه پرسی توسط معترضان تحریم شده است.
رای دهندگان حدود سیصد و 50 هزار نفر هستند که می توانند از میان دویست و 66 کاندیدا که بیشتر آن‌ها سنی هستند، چهل نماینده را انتخاب کنند.
انتخابات امروز بحرین، اولین همه پرسی پس از ناآرامی‌های بهار ۲۰۱۱ در این کشور است که درجریان آن صدها هزار تظاهرات کننده خواهان اصلاحات در سیستم سیاسی کشور شدند.

پلیس ضد شورش بحرین در حالت آماده باش در راهپیمایی ضد دولتی و مخالفان همه پرسی مجلس، در روستای زنج در جنوب منامه ۲۰ نوامبر ۲۰۱۴

جمعیت شیعه وفاق، این انتخابات را تحریم کرده است. این حزب در سال ۲۰۱۰، هجده کرسی از ۴۰ کرسی مجلس بحرین را در اختیار داشت.
جمعیت وفاق ملی اسلامی بزرگترین حزب بحرین است، که در سال ۲۰۰۱ توسط شیعیان این کشور تأسیس شد. دبیر کل این جمعیت شیخ علی سلیمان است. جمعیت وفاق در انتخابات ۲۰۱۰ توانست تمام هجده کرسی مجلس بحرین را که به شیعیان اختصاص داده شده بود، بدست آورد.
یکی از نمایندگان سابق وفاق در مجلس بحرین گفت: انتخاباتی که دموکراسی واقعی را به بار نیاورد، مشروعیت ندارد و از نظر سیاسی بی معنی است. نیروهای مخالف خواهان برقراری یک رفراندوم تحت نظارت سازمان ملل شده‌اند تا از طریق آن سیستم سیاسی آینده کشور تعیین شود.
همچنین از ماه ها پیش مردم بحرین با برپایی تظاهرات در سطح کشور خواستار تحریم این انتخابات شدند. چهره‌های برجسته و گروه های مخالف بحرینی پیش از این انتخابات را تحریم کرده بودند.
شیخ عیسی احمد قاسم، روحانی برجسته شیعه‌ بحرینی، در ماه اکتبر با زیر سوال بردن انتخابات پارلمانی پیش‌روی این کشور، آن را فاقد ارزش دانست.
احزاب دموکراتیک ملی مخالف رژیم بحرین اعلام کرده‌اند بدون یک توافق سیاسی روشن که «منعکس‌کننده خواسته مردم» باشد، در این انتخابات شرکت نخواهند کرد.

معترضان بحرینی خواهان تحریم انتخابات مجلس، طی راهپیمایی در روستای الدراز واقع در غرب منامه در برابر پلیس ضد شورش ایستاده اند. ۲۱ نوامبر ۲۰۱۴

این در حالیست که مخالفان همه پرسی «تعیین سرنوشت» را برگزار کرده اند و مردم از این همه پرسی استقبال کرده اند.
وزیر کشور بحرین در واکنش به استقبال مردم از همه پرسی «تعیین سرنوشت» اعلام کرد که این همه پرسی باطل است.
مردم، علما، جمعیت ها و احزاب مخالف خواستار تحریم انتخابات پارلمانی شدند و آن را فرمایشی و صوری توصیف می کنند و معتقدند که مشارکت رای دهندگان در این انتخابات به حکومت پادشاهی بحرین اعتبار می بخشد.
از سوی دیگر، بیست و پنج نهاد بین الملل حقوق بشر با صدور بیانیه مشترکی تاکید کردند که نباید از انتخابات بحرین برای سرپوش گذاشتن بر نقض مستمر حقوق بشر در این کشور سوءاستفاده شود.
شیخ علی سلیمان رهبر الوفاق پیش بینی کرده است که حداکثر مشارکت در این همه پرسی ۳۰ درصد خواهد بود و تحریم خواست مردم برای اصلاحات دموکراتیک است.
قرار است که این انتخابات تا ساعت هشت شب ادامه داشته باشد. دور دوم انتخابات شنبه هفته آینده برگزار می شود.
بحرین در سه سال و نیم گذشته با اعتراضات گسترده مردمی علیه رژیم آل خلیفه مواجه است. هزاران معترض از اواسط فوریه ۲۰۱۱ تظاهرات متعددی در خیابان‌های بحرین برگزار کرده و خواستار کناره گیری خانواده سلطنتی آل خلیفه از قدرت شده‌اند. رژیم آل خلیفه با کمک نیروهای ارتش عربستان که در قالب نیروهای سپر جزیره در بحرین مستقر شده اند، تظاهرات مردمی را به شدت سرکوب کرده و هزاران نفر از شهروندان این کشور را بازداشت و یا از کار برکنار کرده است.
عکس: AFP، خبرگزاری فرانسه
مترجم: گلناز سادات غفاری

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.