پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س):

اندیشه امام خمینی (س) به فرهنگ عمومی تبدیل شود

معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی‌(س) گفت: رویکرد اصلی این موسسه به سمتی است که اندیشه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به فرهنگ و باور عمومی تبدیل شود.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی‌(س) تنها مرجع قانونی درحوزه آثار و زندگی بنیانگذار جمهوری اسلامی است که در سال پایانی حیات امام (س) ایجاد شد.

پیشنهاد تاسیس این موسسه توسط حجت الاسلام والمسلمین سید احمد خمینی(ره) به رهبر کبیر انقلاب ارایه شد و امام خمینی (س) نیز روز 17 شهریور 1367 دستور ایجاد آن را صادر کردند.

مجلس شورای اسلامی نیز سال 1368 در مصوبه ای، با تعیین نحوه حفظ آثار و یاد امام (س) وظیفه حفظ، نشر، نظارت و تایید آثار امام خمینی (س) را به طور مستقیم به این موسسه واگذار کرد.

خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا با توجه به اهمیت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در زنده نگه داشتن یاد، ترویج نام و تبیین اندیشه های بنیانگذار جمهوری اسلامی گفت و گویی با حجت الاسلام «علی کمساری» معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات این موسسه انجام داده است.
** جایگاه و اهمیت موسسه

معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)گفت: این موسسه دولتی نیست، بلکه به لحاظ ساختاری مستقل است و به عنوان مجموعه ای حاکمیتی، فرادستی، راهبردی و استراتژیک به آن نگاه می شود که از جایگاهی رفیع به بحث نظارت و ترویج اندیشه های امام (س)مبادرت می کند.

حجت الاسلام کمساری افزود: هر اثری از جمله کتاب، مطلب و مقاله که از سوی نهادها و ارگان های مختلف از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره امام خمینی (س) چاپ و منتشر می شود باید مجوز موسسه تنظیم و نشر آثار امام (س)را داشته باشد که این موضوع جایگاه فرادستگاهی موسسه را نشان می دهد.

وی ادامه داد: در واقع، موسسه تنظیم و نشر اثار امام خمینی (س)مرجع صدور مجوز برای آثار پدیدآورندگان علمی، پژوهشی، فرهنگی و هنری در حیطه اندیشه و آرای امام (س) است و نظارت مستمر بر فعالیت ها و تولیدات نیز جزو وظایف این موسسه محسوب می شود.

معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)گفت:اصلی ترین وظیفه موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) حفظ و تنظیم آثار حضرت امام است و باید اذعان داشت که این موسسه در حوزه حفظ، تنظیم، طبقه بندی آثار امام (س)بسیار موفق و هوشمندانه عمل کرده است؛ به طوری که امروزه همه آثار مربوط به امام خمینی (س)حفظ شده و به صورت کاملا تخصصی نگهداری می شود.

وی خاطر نشان کرد: به زودی پس از افتتاح موزه امام خمینی (س) در حرم ایشان، بسیاری از آثار و اسناد موجود درباره بنیانگذار جمهوری اسلامی در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

حجت الاسلام کمساری که از اواسط اسفند 1392 به عنوان معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) منصوب شده است، افزود: اصلی ترین وظیفه کنونی ما درباره امام (س) ترویج نام، زنده نگه داشتن یاد و تبین اندیشه ایشان است.

** پژوهش در اندیشه امام (س)منحصر به زمان خاص نیست

معاون موسسه تنظیم و نشر اثار امام خمینی (س)تصریح کرد: پژوهش در اندیشه امام (س) منحصر به زمانی خاص نمی شود، بلکه ریشه در اندیشه های اسلامی دارد.

وی با بیان اینکه اندیشه های دینی هیچ گاه دچار کهنگی نمی شوند، ادامه داد: امام خمینی (س) به عنوان معمار انقلاب پیش از اینکه رهبر سیاسی باشد یک اندیشمند و مرجع دینی بود، از این رو پژوهش و اجتهاد در اندیشه امام (س)همواره موضوعیت دارد و انجام می شود.

وی اضافه کرد: در این راستا و در حوزه علمی و پژوهشی، دانشنامه امام خمینی (س) در نمایندگی مؤسسه در قم در حال تهیه است که مدخل های مختلف آن نوشته شده و تا پایان سالجاری به پایان می رسد.

حجت الاسلام کمساری، پرداختن به مباحث فرهنگی و هنری را ضرورت امروز جامعه خواند و اظهار داشت: اگر اندیشه پویا و ناب بر مرکب فعالیت های فرهنگی و هنری بنشیند و به سمت مخاطب گسیل شود بسیار اثرگذار خواهد بود.

وی افزود: بیش از 50 درصد مردم کشورمان را جوانانی تشکیل می دهند که پس از رحلت امام (س)به دنیا آمدند و نقش آفرینی های بنیانگذار جمهوری اسلامی را در مقاطع حساس درک نکردند، از این رو تصویری که از امام (س)دارند تاریخی است.

** لزوم فعالیت های اثرگذار برای نسل جوان و نوجوان

معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) با بیان اینکه در انجام حرکت های تاثیرگذار فعالانه درباره بنیانگذار جمهوری اسلامی موفق نبودیم، ادامه داد: در آشنا سازی نسل جوان و نوجوان با اندیشه امام (س)منفعلانه عمل کردیم و آنچنان که باید و شاید نتوانستیم آن اندیشه را منتقل کنیم.

وی تصریح کرد: باید به گونه ای عمل کنیم که نسل نوجوان و جوان بیش از پیش با اندیشه امام (س) آشنا شوند و آن را در زندگی خود به کار گیرند.

حجت الاسلام کمساری اظهار داشت: بهترین روش انتقال مفاهیم امام (س) فعالیت های فرهنگی و هنری است، چرا که محدود به مرزها نیست و قابلیت گسترش و تاثیر گذاری زیادی دارد.

وی افزود: برای مثال صدها سال است که درباره حادثه عاشور روضه خوانده می شود ولی هیچ سخنرانی و کتابی نتوانست به اندازه سریال مختارنامه بر فهم همگانی اثرگذار باشد.

** لزوم ترویج اندیشه امام (س)با زبان هنر

معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام (س)گفت: اصول اندیشه امام خمینی (س) خداباوری، اعتقاد به نفش مردم، امامت، آزادی، استقلال، عدم استعمارپذیری، توجه به محرومان و مستضعفان است که باید به مفاهیم قابل ارایه به زبان هنر تبدیل شود.

حجت الاسلام کمساری، هنر دینی را هنر مفهوم و معنا خواند و افزود: ممکن است در یک فیلم لوکیشن مذهبی وجود نداشته باشد اما وقتی به کرامت انسانی می پردازد این فیلم دینی محسوب می شود؛ یا در ردیف و قافیه شعری نامی از حضرت ابوالفضل و امام حسین (ع) نباشد اما وقتی در آن با زبان غیرمستقیم تاثیرگذار خلاقانه به مفهوم حریت، آزادگی و نپذیرفتن ظلم می پردازد، شعر عاشورایی می شود.

وی ادامه داد: اندیشه امام (س)باید با استفاده از توانمندی زبان هنر کاملا نرم افزاری و به جهان ارائه و پررنگ شود؛ همان تصویر رحمانی که بنیانگذار جمهوری اسلامی از دین ارایه کرد و آحاد جامعه و حتی غیرمسلمانان جمع شدند.

معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)تصریح کرد: تصویری که خشونت، نفرت، کینه، نفاق و ریا را در جامعه ترویج می کند کاملا با تصویر امام (س)منافات دارد.

** سبک زندگی امام (س)و وظیفه مسئولان

حجت الاسلام کمساری با بیان اینکه مردم کشورمان در مقاطع مختلف به خوبی به وظایف خود عمل کرده و می کنند، گفت: اگر مسئولان بخواهند به آرمان های امام (س)پایبند باشند باید 'سبک زندگی امام (ره)' را همواره سرلوحه کار خود قرار دهند.

معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)ب ا تاکید بر اینکه باید چگونگی زندگی، سلوک و مشی فردی امام (س)مورد توجه قرار گیرد، افزود: بنیانگذار جمهوری اسلامی در زندگی اقتصادی، خود را همچون امیرالمونین (ع) در طراز محرومان جامعه نگه داشت که مقام معظم رهبری نیز در این خصوص پیروی صادقانه ای از مشی امام (س)دارند.

وی افزود: امام خمینی (س) در مسایل معنوی، غیبت را حتی برای مصلحت جایز نمی شمرد و تهمت نیز در منظومه اخلاقی ایشان جایی نداشت. امام (س) دشنام نمی داد و حتی برای دشمنان خود همچون کارتر رییس جمهور وقت آمریکا لفظ آقا به کار می برد.

حجت الاسلام کمساری ادامه داد: سلوک و تقوای فردی، خداباوری و ایمان کامل به ارزش های الهی در جای جای زندگی سیاسی و اجتماعی امام (س) نمود داشت.

وی اضافه کرد: امام (س) برای حفظ بخشی از انقلاب و نظام هیچگاه متمسک به گناه نمی شد و این توجیه که برای حفظ نظام هر کاری می توانیم انجام دهیم در منطق امام وجود نداشت.

حجت الاسلام کمساری گفت: توجه به این موضوع که هدف، وسیله را توجیه نمی کند در مشی امام (س)وجود داشت اما این مشی اکنون در گروه های سیاسی وجود ندارد و بسیار راحت به رقیبشان تهمت می زنند.

وی افزود: گروه های سیاسی به راحتی برای رسیدن به کرسی، صندلی و هدفی تهمت می زنند و حاضرند شرافت یکدیگر را زیر سوال ببرند که این موضوع با مشی خمینی امام (س) منافات دارد.

وی ادامه داد: در بعد بین المللی نیز تصویر اسلام هراسی که اکنون در دنیا با سوء استفاده از مسلمانان قشری و سطحی نگر ارائه می شود در مقابل تصویر رحمانی ارایه شده توسط امام (س) از اسلام قرار دارد.

معاون فرهنگی، هنری و ارتباطات موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)با اشاره به تاسیس شوراهای تخصصی در این معاونت، اظهار داشت: با حضور اساتید و مدیران حوزه های مختلف شوراهایی از جمله سینمایی و هنرهای تصویری، هنرهای تحسمی، موسیقی، شعر، ادبیات داستانی، کودک و نوجوان، فضاهای مجازی، کارگروه جوانان، اماکن و مراکز منتسب به امام (س)تشکیل شده است.

حجت الاسلام کمساری افزود: در حوزه هنرهای تجسمی، مدیریت حضور تصاویر امام (س)در مراکز، میادین و معابر شهری، تولید آثار فاخر و بین المللی در خصوص اندیشه امام (س) و برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی مهر در اصفهان در دست اقدام است.

وی همچنین ساخت فیلم های کوتاه یک دقیقه ای برای بارگذاری در فضای مجازی، طرح گردشگری و ثبت اماکن منتسب به امام (س) به صورت ملی و بین المللی و مطالعات مرمت این اماکن را از دیگر برنامه های معاونت فرهنگی، هنری و ارتباطات موسسه تنظیم و نشر اثار امام خمینی (س)عنوان کرد.

** تبدیل اندیشه امام (س)به فرهنگ عمومی

معاون موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی (س)گفت: رویکرد اصلی این موسسه به سمتی است که اندیشه امام (س)به فرهنگ و باور عمومی تبدیل شود.

حجت الاسلام کمساری افزود: اگر حرکت به سوی کمال را در آموزه های دین اسلام و مکتب تشیع بینیم، امام (س)به عنوان نایب امام معصوم در عصر جدید توانست آموزه های دینی و اعتقادات را به یک گفتمان تبدیل و اجرا کند.

وی خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم اندیشه امام خمینی (س)را به فرهنگ عمومی تبدیل کنیم در راستای رسیدن به اهداف عالیه الهی و انسانی گام نهاده ایم.

** نقش مهم رسانه ها در ترویج اندیشه امام (ره)

معاون موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)با تاکید بر نقش رسانه ها در زنده نگه داشتن یاد، نام و ترویج اندیشه های امام (س)گفت: امام (س)قطب نمای حرکت ما در انقلاب و ضامن پیمودن مسیر صحیح است. رسانه ها باید به شکلی در زنده نگه داشتن یاد امام (س)حرکت و اقدام کنند که همواره پرچم درستی راه در منظر باشد.

حجت الاسلام کمساری افزود: نباید فکر کنیم امام (س)برای ایام و مناسبت های خاصی است، بلکه برای همه روزها، حرکت ها و رویکردهای ما است و رسانه ها نباید از آن غافل باشند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.