در یک سال گذشته هر نامی که برای وزارت علوم دولت تدبیر و امید مطرح شد، با انبوه اتهامات مشابهی از سوی نمایندگان اصولگرای مجلس مواجه شد. به گونه ای که این اتهامات در حداقل یک مورد سبب انصراف دولت از معرفی فرد مورد نظر شد، و در دو مورد با عدم ازرای اعتماد، قضیه جمع و جور شد و در یک مورد دیگر نیز پس از رای اعتماد و حضور 9 ماهه در وزارت علوم، وزیر مربوطه استیضاح شده و برکنار گردید.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا، در جلسه رای اعتماد به «محمود نیلی احمدآبادی» و رد صلاحیت وی از سوی نمایندگان آنچه که به وفور در صحن علنی مجلس تکرار شد، وابستگی وزیر پیشنهادی به وزیر معرفی شده به «جریان فتنه» و به کار گیری «نیروهای فتنه گر» از جانب وی بود. موضوعی که هم در زمان معرفی جعفرمیلی منفرد مطرح شد وهم در زمان سرپرستی جعفر توفیقی، هم در زمان رای اعتماد فرجی دانا گفته شد وهم در روز برگزاری جلسه استیضاح او. از سوی دیگر در روزهای منتهی به جلسه رای اعتماد محمود نیلی احمدآبادی، برخی از نمایندگان اصولگرا مطمئن از نتیجه جلسه اعلام کرده بودند که هرکس که مانند امثال نیلی معرفی شود، نتیجه فرقی نخواهد کرد. همین موضع گیری نمایندگان اصولگرای مجلس و برخی از رسانه های همسو با آنان سبب شد که برخی از تحلیل ها در فضای رسانه ای کشور مطرح شود که این طیف از جناح اصولگرا خود خواهان کرسی وزارت علوم هستند و در متن برخی تحلیل ها حتی نام های برخی از چهره های وابسته به این جناح نیز دیده می شد.اما موضوع دیگری که یک روز پس از رای عدم اعتماد نمایندگان به ذهن ها خطور می کند این است که برخی از چهره ها و رسانه های اصولگرا تلاش می کنند، تا نام های جدیدی را برای وزارت علوم مطرح کنند و از این رهگذر، اقدام به «گزینه سازی» برای این وزارت خانه مهم و البته بی وزیر کنند.موضوعی که در ادامه اقدامات این طیف برای تحت تاثیر قراردادن دولت و شخص رئیس جمهور ارزیابی می شود.در این میان اگرچه برخی از چهره های نزدیک به مواضع رئیس جمهور مطرح شده، نام برخی از اشخاص مورد توجه اصولگرایان نیز شنیده می شود.

* احمد معتمدی

البته برخی از رسانه های این جناح پیش از مشخص شدن نتیجه جلسه رای اعتماد شروع به آغاز این پروژه کردند. به طور مثال یک روز پیش از جلسه رای عدم اعتماد نمایندگان به نیلی خبرگزاری تسنیم نام احمد معتمدی رئیس کنونی دانشگاه امیرکبیر را مطرح کرد تا بیان کند که نیلی گزینه اصلی روحانی نیست.به گزارش این خبرگزاری احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پاسخ به این سؤال که شنیده شده در صورت عدم رأی اعتماد مجلس به محمود نیلی احمدآبادی، شما به عنوان گزینه اصلی به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهید شد و آیا دولت در این باره با شما مذاکره داشته؟، گفت: خیر؛ دولت تاکنون با بنده صحبتی درباره وزارت علوم نداشته است.

وی افزود: ما از آقای دکتر نیلی احمدآبادی حمایت می کنیم و امیدواریم که ایشان امروز از مجلس رأی اعتماد بگیرد.معتمدی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه آیا پیشنهاد احتمالی دولت را برای تصدی وزارت علوم خواهید پذیرفت یا نه، گفت: انشاءالله که امروز آقای نیلی، وزیر می شود اما اگر این طور نشود به این پیشنهاد فکر خواهم کرد.
* محمدتقی بطحایی

روز گذشته نیز خبرگزاری تسنیم خبر داد که رئیس اسبق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و از گزینه های احتمالی وزارت علوم با اشاره به اینکه تاکنون صحبت جدی درباره تصدی وزارت علوم با وی نشده گفت: اگر این پیشنهاد مطرح شود مانعی نمی بینم. به نوشته این خبرگزاری سیدمحمد تقی بطحایی درباره اینکه آیا مسئولان دولت از وی برنامه ای در خصوص وزارت علوم تقاضا کرده اند؟ گفت: در این زمینه صحبتی با من نشده، اما امیدوارم گزینه وزارت علوم فردی باشد که ضمن مقبولیت دانشگاهیان، فردی علمی و با تجربه و با آموزه های دینی باشد که بتواند جایگاه علمی و فرهنگی کشور را با نظر سیاست گذاران قانونی ارتقاء بخشد و مسئولان نیز دنبال چنین فردی باشند. وی در خصوص اقبال دانشگاهیان به وی برای مدیریت وزارت علوم، افزود: این بزرگواری دوستان است و باید با مشورت بزرگان و افراد با تجربه فردی انتخاب شود که بتواند وزارت علوم را از بلاتکلیفی خارج و اهدافی مانند کیفیت آموزشی کشور را با استفاده از افراد موثر و عالم در چارچوب های مدیریتی و فرهنگی به خدمت گیرد و با مشورت با بزرگان چنین فردی برای وزارت علوم انتخاب کند.وی در پاسخ به این سوال که اگر این مسئولیت به شما پیشنهاد شود آن را می پذیرید؟، پاسخ داد: تاکنون پیشنهادی به صورت جدی مطرح نشده و بنده با تجربه اندکی که در دو دوره مسئولیتم در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی داشته ام در صورت مطرح شدن این پیشنهاد مانعی نمی بینم، البته من خواستار این مسئله نیستم، اما اگر نظام خواستار چنین چیزی باشد آن را موهبتی می بینم تا آنچه در توان دارم در این مسئله به خدمت بگیرم.
* سورنا ستاری

سورنا ستاری رئیس کنونی بنیاد ملی نخبگان نیز از جمله نام هایی است که در دو روز گذشته شنیده شد. خبرگزاری آریا با طرح نام وی نوشته است: او گزینه متفاوتی است می گویند روابطش با ساختارهای قدرت مطلوب است و در میان اصولگرایان هم طرفدارانی دارد. وی که گفته می شود شانس خوبی برای رفتن به این وزارتخانه دارد معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ایران، دانشیار دانشگاه صنعتی شریف و رییس بنیاد ملی نخبگان است. وی، فرزند سرلشکر منصور ستاری است.

* علی اکبر صالحی

در این میان از علی اکبر صالحی هم به عنوان یکی از شانس های این وزارتخانه نام می برند. آرا در این باره می نویسد: او پیشتر مقابل دو گزینه قرار گرفته بود.نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد یا وزارت علوم.اما گویا خودش ابراز تمایل کرده بود به آمریکا برود. او دانش آموخته دانشگاه MIT آمریکاست. ناگفته پیداست که پس از امضای احتمالی توافقنامه هسته ای نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد نقشی موثر و مهم در آمریکا خواهد داشت.

* محمدحسین امید

گزینه بعدی اما محمدحسین امید است.از محمد حسین امید هم به عنوان یکی از گزینه هایی نام می برند که راهی این وزارتخانه شود. او استاد تمام گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، دانشکده مهندسی آّب و خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، معاون اداری و مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. او پیش از این سرپرست دانشگاه تهران نیز بوده است. امید فارغ التحصیل رشته آبیاری در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و مهندسی هیدرولیک در مقطع دکتراست.محمدحسین امید در زمان ریاست رضا فرجی دانا، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تهران بود و در دوران ریاست عباسعلی عمید زنجانی و مدتی نیز در دوران ریاست فرهاد رهبر، عهده دار معاونت اداری و مالی دانشگاه تهران شد. محمدحسین امید سوابقی نظیر ریاست پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و ریاست پردیس ارس دانشگاه تهران را در کارنامه مدیریتی خود دارد.برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس در یک نظرسنجی که از سوی پایگاه خبری تابناک انجام گرفت نیز نام های دیگری را مطرح کردند. تابناک در این باره نوشت: برای این کار توانستیم با 14 نماینده تماس حاصل کنیم، که دیدن نظرات آنها جالب خواهد بود. نمایندگان مجلس وقتی از آنها سوال شد که اگر رئیس جمهور از شما در خصوص انتخاب گزینه وزارت علوم مشاوره می خواست شما چه کسی را به وی معرفی می کردید، آرای مختلفی را از خود نشان دادند حتی برخی از آنها، خود را گزینه این وزارت خانه معرفی کردند اما آنچه مسلم است این است که اتفاق نظری در این باه وجود ندارد. پاسخ نمایندگان به این سوال:

نبی الله احمدی نماینده داراب: دکتر علی خاکی صدیق، رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر و دکتر غریب معاون دانشگاه آزاد. نیره اخوان بی طرف نماینده اصفهان: اگر کمیسیون آموزش موافق باشد رئیس کمیسیون آموزش (یعنی همان محمد مهدی زاهدی وزیر علومی که محمود احمدی نژاد برای باردوم وی را انتخاب نکرد)- غلام رضا اسد اللهی نماینده تربت جام: دکتر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی.- بهرام بیرانوند، نماینده بروجرد: دکتر سورنا ستاری. - احمد بخشایش اردستانی، نماینده اردستان: خودم به دلیل آنکه من استاد تمام دانشگاه هستم و تالیفات زیادی دارم. فرهاد بشیری، نماینده مردم تهران: دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی.- سید هاشم بنی هاشم چهارم، نماینده مشهد و کلات: خودم. منصور حقیت پور نماینده مردم اردبیل: دکتر ندیمی رئیس اسبق دانشگاه علامه طباطبایی- عوض حیدر پور شهر رضایی، نماینده شهر رضا و دهاقان: دکتر سورنا ستاری، دکتر سید مرتضی سقاییان نژاد شهردار اصفهان.

* نام هایی که از اردوگاه اصولگرایی شنیده می شود

این در حالی است که همه این نام ها - اگرچه برخی در طیف نزدیک به رئیس جمهور نیز ارزیابی می شوند- از اردوگاه اصولگرایی شنیده می شد و تاکنون اصلاح طلبان و یا نزدیکان به دولت تدبیر و امیدفردی را مطرح نکرده اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.