برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی مواد غذایی غنی از ویتامین ث بخورید.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا، عضو انجمن تغذیه ایران با اشاره به اینکه استفاده از مواد غذایی غنی از ویتامین ث در پیشگیری از سرما خوردگی نقش مهمی دارد، گفت: میوه ها و سبزی ها مانند انواع لیمو، مرکبات، توت، کیوی، فلفل دلمه ای، سیب زمینی و سبزی های برگ سبز از قبیل انواع کلم سرشار از ویتامین ث هستند.

پروین افشار افزود: غلات سبوس دار و حبوبات، منابع غذایی خوبی از ویتامین های گروه B هستند، که مصرف این مواد از بروز عفونت های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری می کند.

وی یادآوری کرد: مصرف سیر که دارای آهن و روی است، نیز سبب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونت های ویروسی می شود.

افشار تصریح کرد: مواد غذایی غنی از امگا 3 نیز مانند ماهی قباد، قزل آلا، ماهی های روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاه دانه که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند در روزهای سرد توصیه می شود و علاوه بر آن دانه کنجد و آفتابگردان منابع غنی اسیدهای چرب امگا 6 هستند و این اسیدهای چرب نیز در مبارزه علیه عفونت های سرماخوردگی به سلول های دستگاه تنفسی کمک می کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر آن مواد غذایی دارای ویتامین A شامل موادی نظیر جگر، کره و تخم مرغ ، هویج، انبه، سیب زمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزی های سبز تیره نیز تامین کننده بتاکاروتن هستند، در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند و در مجموع در تقویت ایمنی بدن موثر هستند.

این کارشناس تغذیه مرکز آموزشی و درمانی آیت الله موسوی زنجان با بیان اینکه در زمان سرماخوردگی مصرف شغلم و خانواده آن نیز توصیه می شود، گفت: تربچه و انواع ترب سفید و سیاه نیز به علت ترکیبات گوگردی که دارند، ضدمیکروب و ضد ویروس بوده در درمان سرماخوردگی بسیار موثر هستند.

وی یادآوری کرد: عسل نیز جزو مواد غذایی مفید در پیشگیری از سرماخوردگی است که در طب سنتی مخلوطی از عسل و آب ولرم و آب لیمو و آویشن اثر سینرژیک یا تقویت کننده داشته و در پیشگیری و درمان سرما خوردگی مفید است.

عضو انجمن تغذیه ایران افزود: برخی از ادویه ها مانند زنجبیل نیز در بهبود سرماخوردگی نقش مفیدی دربدن ایفا می کنند.

وی با تاکید بر اینکه نکته که در مجموع توصیه می شود عموم مردم از تمام مواد غذایی به ویژه میوه و سبزی های تازه، گوشت کم چرب، ماهی، غلات، مغزها و دانه ها در روزهای سرد سال بیشتر استفاده کنند، ابراز کرد: استفاده از مواد غذایی سالم و خانگی نیز بیشتر در برنامه غذایی قرار گیرد و کمتر از غذاهای آماده بسته بندی شده و کنسروها که از لحاظ ویتامین ها و مواد معدنی فقیر هستند استفاده شود.

این کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان خاطرنشان می کند: تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل مهم تغذیه (تنوع و تعادل) در برنامه غذایی بوده و لازم است هر فردی در برنامه غذایی خود به اندازه نیاز از تمام گروه های غذایی بر اساس هرم راهنمای غذایی استفاده کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.