پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، دختران مهدکودک مسلمانان در تایلند با حجاب‌هاى سفید رنگ در حالى که با صداى بلند نوشته هایى را با الفباى عربى مى خوانند. 23 اکتبر 2014
حدود یک قرن پیش جمعیت مسلمانان در جنوب تایلند اسکان گزیدند و از آن پس به دنبال راهى بودند که این فرهنگ را به حکومت بانکوک منتقل کنند.
اکنون «یاوى» رسم الخط عربى است که براى نوشتن زبان مالایى بکار می‌رود و توسط مسن ترها به جوان ‌هادر مدارس خصوصى مسلمانان در استان‌هاى جنوبى تایلند از جمله پاتانى، یالا و ناراتیوات آموزش داده مى شود.
این آموزش به عنوان برنامه درسى در مدارس دولتى محسوب نمى شود، در حالى که تغییر رسم الخط روستا از یاوی به نوشته اى با رسم الخط تایلندى محلى، بومیان را براى حفظ فرهنگشان ناامید مى کند.
اسماعیل اسحاق، در پایان کلاس یاوى در مدرسه اى مذهبى در پاتانى گفت: ما باید یکتایى فرهنگمان را حفظ کنیم. درست است که این مسئله کوچکى است، ولی بی توجهی به آن ممکن است به خشنونت منجر شود، زیرا تاریخ ما توسط دولت تحریف شده است و این موضوع کم کم مردم را خشمگین مى کند. مانند مکان های بسیارى در کوهستان‌ها و جنگل‌ها و اراضى دیگر در تایلند و مالزى که سالیان سال تخریب فرهنگى آن ‌ها، شورش را به دنبال داشته است.
او کمپینى را به راه انداخته است به نام "به نام چه؟ " که خواهان بازگشت به خط یاوى بر روى تابلوى راهنمایى روستا خود هستن. کمپین اسماعیل تاکنون موفق شده است تا با گروهى بنام پوستا براى برگردان نام ١٠ روستا به خط یاوى گفت‌وگو کند.
در دهه ٦٠ میلادى حاکم تندرو نظامى تایلند، گامى براى آوردن تمام مدارس مسلمان به زیر یوغ سیستم دولتى برداشت. این دوران براى بسیارى خاطره آن دوره سرکوب را تداعى مى کند.
در سال گذشته چندین دور مذاکرات بر سر تمرکز سیاسى در بانکوک صورت گرفت که بى نتیجه ماند. حال پرایوت چان اوچا نخست وزیر تایلند شخصى که در جریان حکومت نظامى قدرت را به دست گرفت حاضر شده است دوباره مذاکرات را از سر بگیرد.
اسلام
در تایلند بزرگترین اقلیت دینی به شمار می‌رود. از ت
عداد مسلمانان این کشور آمار دقیقی در دست نیست و تعداد آنان بین ۶ تا ۱۵ درصد کل جمعیت تایلند تخمین زده می‌شود.

اغلب مسلمانان تایلندی سنی مذهب بوده و شیعیان یک درصد از جمعیت مسلمانان را تشکیل می‌دهند. در حال حاضر ۲۵۰۰ مسجد در تایلند موجود است که تنها تعداد ۴۳۴ از آنها در استان ناراتیوات قرار دارد. در بانکوک پایتخت این کشور نیز تعداد این مساجد در حدود ۲۵۰ باب تخمین زده می‌شود. علاوه بر مساجد، از دیگر بنیادهای فرهنگی مسلمانان در تایلند می‌توان به مدارس دینی موجود در این کشور اشاره کرد که در ترویج دین اسلام نقش اساسی دارند.
عکس: afp
مترجم: گلناز سادات غفاری


انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.