حجتالاسلام والمسلمین علی کمساری در نشست خبری جشنواره شعر یاد و یادگار گفت: نقش امام خمینی (س) نقشی تعیین‌کننده در تاریخ معاصر است و واقعیت موجود بیانگر این موضوع است که همه ارکان فکری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی امروز جامعه متأثر از اندیشه، عمل، مجاهدت، پایداری و طی کردن مسیری است که حضرت امام تعیین کرده است.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت‌الاسلام والمسلمین «علی کمساری»، معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره شعر یاد و یادگار در نشست خبری این جشنواره که در محل مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام برگزار شد، گفت: ترویج نام، یاد و اندیشه حضرت امام یکی از اصلی‌ترین وظایفی است که پیش روی تمامی ارکان نظام قرار دارد. باید توجه داشته باشیم که نقش امام خمینی (س) نقشی تعیین‌کننده در تاریخ معاصر است و واقعیت موجود بیانگر این موضوع است که همه ارکان فکری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی امروز جامعه متأثر از اندیشه، عمل، مجاهدت، پایداری و طی کردن مسیری است که حضرت امام تعیین کرده است.

وی افزود: شرط اصلی حرکت کردن ما به سوی افق‌هایی که حضرت امام پیش روی ما ترسیم کرده است، وفاداری به اندیشه امام و حفظ آرمان‌های حضرت امام است؛ وفاداری به آرمان‌های این رهبر بزرگ، در واقع وفاداری به آرمان‌های اصلی انقلاب اسلامی است.

کمساری تصریح کرد: امام خمینی (س) قطب نمای حرکت ما به شمار می رود. راه امام تراز درستی یا نادرستی و کژی یا راستی رفتار ماست. وظیفه تمامی اقشار جامعه و تمامی دستگاه‌های کشور این است که فعالانه در راستای ترویج اندیشه حضرت امام حرکت کنند.

معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) اظهار داشت: مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام به طور طبیعی بیشتر از سایر نهادها، سنگینی وظیفه ترویج یاد و اندیشه حضرت امام را احساس می‌کند. به طور ویژه اعتقاد دارم انجام چنین وظیفه‌ای در تواتر نسل پس از امام خمینی (س) سنگین‌تر می‌شود؛ به معنای آنکه امروز بیش از 54 درصد افراد جامعه را افرادی تا سن 30 سال تشکیل می‌دهند که 90 درصد از این افراد، در زمان رحلت حضرت امام هنوز متولد نشده بودند.

وی ادامه داد: طبیعی است افرادی که در زمان رحلت حضرت امام حضور نداشتند، خاطره حضوری از ایشان در ذهن ندارند و آنچه از حضرت امام در ذهن آنها نقش بسته براساس گفته‌هایی است که از جانب بخش‌های مختلف ارتباطی به این جوانان ارائه شده است.

رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره شعر یاد و یادگار در ادامه گفت: باید نسبت به معرفی شخصیت حضرت امام و حتی زنده نگه داشتن یاد و خاطره ایشان و همچنین جلوگیری از فراموشی یاد امام، تلاش مضاعفی انجام دهیم. همچنین در بزرگداشت یاد و اندیشه حضرت امام باید در روند بازشناسی منظومه‌ها همت بگماریم و این موضوع وظیفه‌ای فرهنگی به شمار می رود که ما در مؤسسه و در معاونت فرهنگی آن را تعریف کرده‌ایم.

وی افزود: طبیعی است برای معرفی اندیشه حضرت امام، زبان ادب و هنر بهترین و تأثیرگذارترین وسیله به شمار می‌رود و به همین دلیل در معاونت فرهنگی مؤسسه اقدام به تشکیل شوراهای پنج گانه‌ای کردیم تحت عنوان «شورای شعر»، «ادبیات داستانی»، «هنرهای تجسمی»، «موسیقی» و «سینما» و «هنرهای تصویری»؛ که هر یک از این شوراها با بهره‌گیری از اساتید مربوط به هر حوزه فعالیت‌های مربوط به خود را پیگیری می‌کند.

کمساری اظهار داشت: یکی از برنامه های معاونت فرهنگی در راستای ترویج اندیشه حضرت امام، برگزاری جشنواره شعر یاد و یادگار است. ادبیات، زبان مادری ایرانیان است و با گوشت و استخوان ما عجین شده است. بسیاری از اموری که امروز برای ما به باور تبدیل شده، با هنر شعر به این جایگاه رسیده است.

کمساری افزود: تاکنون هفت دوره از جشنواره شعر یاد و یادگار توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام برگزار شده و بنا داریم هشتمین دوره از این جشنواره را نیز برگزار کنیم. دوره هشتم این جشنواره با تفاوت هایی نسبت به سری قبل برگزار می شود که نخستین تفاوت، ایجاد شورای سیاستگذاری جشنواره است؛ زیرا پیش‌تر تمامی امور مربوط به تصمیم‌گیری و اجرا توسط معاونت انجام می‌شد.

وی با اشاره به حضور افرادی تأثیرگذار در جشنواره امسال، گفت: با وجود حضور برخی بزرگان در این دوره از جشنواره، تصمیم گرفتیم از طیف وسیع‌تری از اساتید استفاده کنیم و به این منظور در خدمت بزرگانی چون حجت‌الاسلام سید عبدالله حسینی، محدثی خراسانی و خانم راکعی هستیم.

معاون فرهنگی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) با بیان اینه «در سال‌های گذشته، بخش‌هایی چون داستان و وبلاگ‌های ادبی نیز در این جشنواره وجود داشتند»، ادامه داد: بنا داریم هشتمین دوره از جشنواره را با رویکردی جدیدتر و جدی‌تر برگزار کنیم و در این راستا علاوه بر تشکیل شورای سیاستگذاری، مقرر شده قالب جشنواره تنها به شعر اختصاص پیدا کند.

وی افزود: دومین موضوعی که وجه تمایز دوره هشتم با دوره‌های پیشین این جشنواره است، پرداختن به ظرفیت‌های بین المللی است به معنای آنکه امام نه تنها در ایران بلکه در جهان اسلام و در میان مستضعفین عالم نیز به عنوان مخاطب قرار می‌گیرد. انقلابی که حضرت امام برپا کرد، به دلیل اینکه انقلابی معنوی است، محصور به مرزهای جغرافیایی کشورمان نشد. مسئولیت بخش بین‌المللی بر عهده سید عبدالله حسینی است.

وی با اشاره به اینکه جشنواره هشتم از دو دبیر اجرایی و علمی برخوردار است، گفت: سال های پیش جشنواره یک دبیر داشت که مسئولیت کارهای مختلف اجرایی و علمی را بر عهده داشت که با توجه به این شرایط، هم حجم کارها سنگین می شد و هم اینگونه انتظار می رفت که جشنواره امام بتواند با طیف وسیع تری از شاعران ارتباط برقرار کند.

کمساری ادامه داد: امسال بخش اجرایی و علمی جشنواره جدا شده است و بخش اجرایی بر عهده آقای هنرجو است. همچنین در انتخاب دبیر علمی با توجه به اینکه شاعران خوب و بنامی در حوزه شعر انقلاب داریم، اما در بین شاعران بزرگ این حوزه، معدود شاعرانی داریم که مجموعه شعر برای حضرت امام داشته باشند؛ لذا از خانم راکعی خواهش کردیم با توجه به اینکه مجموعه شعر «دیروز با ما کسی بود» را در کارنامه هنری خود به یادگار دارند، دبیری علمی جشنواره را بر عهده بگیرند.

وی تصریح کرد: همچنین به طور جدی سعی در جلب مشارکت شاعران استانی داریم که در این راستا با ادارات ارشاد مراکز استان ها مذاکراتی انجام دادیم. جشنواره شعر یاد و یادگار با دو هدف جریان سازی در حوزه شعر منتسب به اندیشه امام و همچنین جلب استعداد شاعران جوان کار خود را اغاز می کند.

کمساری در پایان توضیح داد: به احتمال بسیار، جشنواره در نیمه نخست اسفند برگزار می شود و با توجه به تصمیم گیری ها علاوه بر کشورهای فارسی زبان، برای کشورهای مسلمان نیز دعوتنامه ارسال می کنیم و در این حوزه محدودیتی نداریم.

در ادامه این نشست خبری، «فاطمه راکعی» دبیر علمی جشنواره شعر یاد و یادگار در سخنانی اظهار داشت: در راستای برگزاری این جشنواره سعی می کنیم با توجه به دغدغه‌هایی که حضرت امام نسبت به مسئولیت های فردی و شیوه اداری جامعه اسلامی داشتند، گام برداریم.

وی افزود: تصور می کنم در جهت معرفی اندیشه های امام می توان حرکت تازه ای را ایجاد کرد که به وسیله آن، فرزندان ما به شکل دقیق تری به حضرت امام و نظریات ایشان توجه کنند. خوشبختانه کشوری هستیم که عالمان شاعر و شاعران عالم داریم و عنایت حضرت امام به شعر این وظیفه را دوچندان می کند.

راکعی تصریح کرد: مهلت ارسال آثار به این جشنواره از 30 مهر تا 30 دی ماه است. مشخصا جشنواره در انواع قالب های کلاسیک، آزاد، سپید، نیمایی، ترانه، کودک و نوجوان ارائه می شود. همچنین زبان ها و گویش های مختلف نیز در این جشنواره وجود دارد.

وی با اشاره به جوایز این دوره از جشنواره گفت: جوایزی که در هر یک از سبک های شعری به برگزیدگان ارائه می شود به این صورت است که به نفر اول، چهار سکه بهار آزادی، به نفر دوم سه سکه بهار آزادی و به نفر سوم، دو سکه بهار آزادی اهدا می شود. اختتامیه این دوره از جشنواره بعد از ظهر و با شعرخوانی افراد برگزیده و همچنین بزرگان عرصه شعر برگزار می شود.

در ادامه نیز، مصطفی محدثی خراسانی از اعضای اصلی شورای سیاستگذاری جشنواره شعر یاد و یادگار گفت: جدا از اهل بیت، شاید در طول تاریخ جهان افراد زیادی را همچون حضرت امام نداشته باشیم که به این تعداد پیرامون آنها شعر سروده شده باشد. آثاری که درباره حضرت امام پیش از رحلت و پس از رحلت ایشان سروده شده، از لحاظ کمی بی‌نظیر است.

وی ادامه داد: ضرورت سرودن شعر درباره حضرت امام به این موضوع مربوط می شود که حضرت امام شخصیتی متفکر بودند که آرمان‌های فرازمانی داشتند که هم اکنون پس از چند دهه، جهان تازه ظرفیت شناخت ایشان را پیدا می‌کند.

حمید هنرجو دبیر اجرایی جشنواره شعر یاد و یادگار هم در این نشست خبری گفت: احساس می کنم از برکات روح حضرت امام و به واسطه دعای دوستداران و مشتاقان است که چنین حرکت فرهنگی هنری ایجاد شده است. این فعالیت از روزهای آغازین خود با شکل ابتدایی شروع به فعالیت کرد و ابتدا چهره خود را در مدارس نشان داد اما امروز به حدی رسیده که شاهد حضور چهره‌های بزرگ ادبیات در این جشنواره هستیم.

وی ادامه داد: در هفت دوره گذشته این جشنواره تجربیاتی به دست آمد و دست اندرکاران تلاش کردند تمامی تجربیات را جمع‌آوری کنند و مورد استفاده قرار دهند.

وی افزود: در ابتدا تلاش کردیم این جشنواره به منظور بزرگداشت یاد و اندیشه حضرت امام برگزار شود اما عنوان یاد و یادگار برای این جشنواره بیانگر این نکته است که ما به یادگاران ارزشمند حضرت امام نیز توجه داشته باشیم.

حمید هنرجو درباره دلیل برگزاری این جشنواره در ماه اسفند، گفت: در اسفندماه، سالروز درگذشت مرحوم احمد خمینی و همچنین حاجیه خانم ثقفی را داریم که این دو موضوع از دلایل اصلی برگزاری این دوره از جشنواره در اسفندماه است.

وی خاطرنشان کرد: اگر این جشنواره امسال جنبه بین‌المللی به خود گرفت به این دلیل است که نشان داد در هفت دوره گذشته توانسته جایگاه قابل توجهی را به خود اختصاص دهد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.