یک مدرس حوزه و دانشگاه گفت: آیت الله ابطحی کاشانی پشتوانه و ستونی برای انقلاب اسلامی بود.

آیت الله سید محمد موسوی بجنوردی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری جماران، درباره شخصیت علمی و مبارزاتی آیت الله ابطحی کاشانی، ضمن عرض تسلیت این ضایعه به محضر حضرت ولیعصر(عج) و به حوزه‌های علمیه و مردم شریف قم و کاشان، اظهار داشت: ایشان از یاران اولیه و شاگردان فقه و اصول حضرت امام بودند و از اولین اعلامیه‌های مبارزاتی امام همراه ایشان بودند؛ ضمن آنکه از رفقای مخصوص حاج آقا مصطفی خمینی نیز بود.

وی افزود: در زمانی که امام به ترکیه تبعید شدند، آیت الله ابطحی کاشانی جزو کسانی بود که حافظ بیت امام بود و در عین اینکه مسئول دفتر امام در قم در آن زمان به عهده آیت الله پسندیده بود؛ اما ایشان نیز در امور شرعی و... مورد مشورت قرار می‌گرفت و در کارهای دفتر نقش مهمی را ایفا می‌کرد.

آیت الله موسوی بجنوردی یادآور شد: در 14 سالی که امام در نجف بودند، آقای ابطحی کاشانی و شیخ صادق خلخالی هم گاهی می‌آمدند که امام و حاج آقا مصطفی نیز علاقه زیادی به آنها داشتند. بنده نیز از طریق حاج آقا مصطفی با ایشان آشنا شده و در بحث‌ها روشن بود که بر فقه و اصول تسلط زیادی دارند.

وی گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در دفتر امام در قم آقای ابطحی کاشانی به عنوان شخصیت مورد اطمینان نزد امام و بیت ایشان دفتر زیر نظر ایشان اداره می‌شد و در استفتائات، کمک به مردم، انتصاب ائمه جمعه و... نقش مهمی ایفا می‌کردند.

آیت الله سید محمد موسوی بجنوردی یادآور شد: وقتی دادگاه عالی در قم برای نظارت بر احکام دادگاه‌های انقلاب که به ویژه روی احکام اعدام و مصادره تمرکز داشت، تشکیل شد؛ آیت الله ابطحی کاشانی همچون آیات فاصل لنکرانی، شیخ هادی معرفت، آذری قمی، مومن قمی و اینجانب، در این هیئت عضو بودند و خیلی دقیق کارهای خود را انجام می‌دادند که من و ایشان در یک شعبه از این دادگاه کار می کردیم.

وی گفت: هنگامی که من بعد از انقلاب برای این امور به قم آمدم، ایشان پیشنهاد داد که با هم در یک موضوع بی سابقه مباحث کنیم و لذا تصمیم گرفتیم که در خصوص «خلل حج» صحبت کنیم که سه، چهار سال به طول انجامید و در آن مباحثات فهمیدم ایشان همانگونه که آیت الله حاج آقا مصطفی خمینی می گفتند، فردی محقق و مدبر بودند.

عضو شورای عالی قضایی در دهه اول انقلاب اسلامی یادآور شد: حضرت امام هیئتی برای عفو زندانیان تشکیل دادند که آقایان ابطحی کاشانی، محمدی گیلانی، قاضی خرم‌آبادی و اینجانب در آن عضو بودیم. ما قضاتی را به زندان‌های کل کشور می‌فرستادیم و کسانی که توبه یا طلب عفو کرده بودند را در مناسبت‌های مختلف مثل اعیاد، آزاد می‌کردیم که آقای ابطحی کاشانی از افراد فعال در این هیئت بود.

وی تأکید کرد: آیت الله ابطحی کاشانی پشتوانه و ستونی برای انقلاب اسلامی و اندیشه‌های حضرت امام بود؛ البته متأسفانه بعد از رحلت امام ایشان کسالتی پیدا کرد و فعالیت‌هایش کم شد تا اینکه امروز پس از سالها، دعوت حق را لبیک گفته است.

آیت الله موسوی بجنوردی گفت: آقای ابطحی کاشانی همیشه به دنبال کمک به مستضعفین و پیگیری این موضوع بود که کسی بی‌دلیل در زندان نباشد و دنبال آن بود تا کسانی به زندان‌ها بروند و افراد پشیمان را آزاد کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.