رئیس قوه قضاییه از مواضع رئیس جمهوری در سفر اخیر به نیویورک و حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد قدردانی و این مواضع را «منطقی، معقول و عزتمندانه» ارزیابی کرد.
به گزارش جماران از روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی گفت: همان طور که از رئیس جمهوری محترم انتظار می رفت، ایشان در مجمع عمومی سازمان ملل و مصاحبه های خود توانستند از عزت ملت ایران دفاع کنند، تحریم های ظالمانه را تشریح کردند، موارد نقض حقوق بشر مدعیان حقوق بشر را به رخ کشیدند و صدای مظلومان جهان از جمله ملت فلسطین را به گوش جهانیان رساندند.

** مذاکرات هسته ای با تحریم ها پیوند نخورد
رئیس دستگاه قضا اظهار امیدواری کرد که مذاکره کنندگان هسته ای نیز همین مسیر را طی کنند و مرزهای عزت ملت ایران را پاس بدارند و صلابت این مردم را به رخ جهانیان بکشانند.
آیت الله آملی لاریجانی سپس نکته ای را به دیپلماتهای حاضر در مذاکرات هسته ای گوشزد کرد و خطاب به آنان تذکر داد: نباید در گفتگوها به طرف مقابل آدرس غلط داده شود و قرار نیست که مذاکرات هسته ای با تحریم ها و موضوعات سیاسی داخلی پیوند بخورد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: درست است که تحریم ها به کشور فشار وارد می کند و کسی منکر آن نیست؛ اما این فشارها نمی تواند صلابت و عزت مردم ایران را خدشه دار کند
**مذاکرات هسته ای ارتباطی به مسایل سیاسی داخلی کشور ندارد
آیت الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه مذاکرات هسته ای ارتباطی با مسائل سیاسی داخلی کشور ندارد، اظهار کرد: جناح های سیاسی کشور ممکن است با یکدیگر اختلاف نظر و سلیقه داشته باشند اما بر سر مصالح کشور معامله نمی کنند.
رئیس دستگاه قضا یادآورشد: کشور تحت نظارت رهبری و سیاست هایی که ایشان ترسیم کرده اند، پیش می رود و همه باید در چارچوب سیاست های ترسیم شده عمل کنند.
** مواضع رییس جمهور در همه پیکره دولت متجلی شود
آیت الله آملی لاریجانی اظهار امیدواری کرد: مواضع منطقی و عزتمندانه رئیس جمهوری در همه پیکره دولت پیگیری و متجلی شود.
** هیچ کشوری به اندازه انگلیس مورد نفرت جهانیان نیست
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری ازسخنانش، مواضعی را که نخست وزیر انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره کشورمان بیان کرد، «موهن» توصیف کرد و گفت: مایه تأسف است که نخست وزیر انگلیس از دیدار با رئیس جمهوری کشورمان سوءاستفاده می کند و چند ساعت بعد با الفاظ موهن درباره جمهوری اسلامی ایران سخن می گوید و با تکرار سخنان واهی و کذب، ایران را متهم به نقض حقوق بشر می کند.
آیت الله آملی لاریجانی با یادآوری «کارنامه سیاه» انگلیس در تضییع حقوق ملت ها افزود: انگلیس با آن سابقه استعماری ننگین چنان در سایر کشورها منفور است که بعید به نظر می رسد هیچ کشوری در دنیا تا این اندازه مورد نفرت جهانیان باشد.
وی ادامه داد: چنین دولتی چه حقی دارد درباره رعایت حقوق بشر در کشوری دیگر ادعایی داشته باشد؟
رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: دخالت های پنهان و پیدای انگلیس و سابقه استعماری این کشور در هندوستان، خاورمیانه از جمله ایران و سایر نقاط دنیا، چنان نفرتی ایجاد کرده است که تا قرن ها فراموش نمی شود.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه انگلیس از همه توانایی هایش از جمله ایجاد کارخانه «فرقه سازی» برای استعمار ملت ها در طی قرون گذشته استفاده کرده است اظهار کرد: امروز هم کشورهایی که بویی از حقوق بشر نبرده اند از حمایت انگلیس برخوردارند و این دو گانگی در رفتار به اندازه ای آشکار است که هیچ کسی در دنیا نمی پذیرد که چنین کشوری مدافع حقوق بشر باشد.
رئیس قوه قضاییه با ابراز تأسف مجدد از سخنان نخست وزیر انگلیس، این مواضع را نشان دهنده صحت توصیه های مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه این کشورها آماده ضربه زدن هستند و در هیچ کاری نباید به آنها اعتماد کرد، دانست وگفت: البته رئیس جمهوری درباره دلیل پذیرفتن این ملاقات توضیح دادند و بیان کردند که هدف ابراز حسن نیت ملت و دولت ایران به جهانیان بود.
** قوه قضاییه مخالف بکارگیری ابرازهای ارتباطی نیست
دغدغه دلسوزان کشور و نظام درباره نحوه به کارگیری فن آوری های ارتباطی از جمله شبکه های اجتماعی موضوع دیگری بود که در سخنان امروز آیت الله آملی لاریجانی مورد توجه قرار گرفت.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه امکان استفاده درست از هر ابزاری وجود دارد، افزود از منظر دینی، نفس استفاده از این ابزارهای ارتباطی اشکالی ندارد و نظام و به تبع آن قوه قضاییه با به کارگیری آنها مخالفتی ندارد اما باید آگاه بود که امکان سوءاستفاده از چنین ابزارهایی وجود دارد.
وی با اعلام اینکه اکنون نشانه های روشنی از سوءاستفاده از فناوری های ارتباطی به چشم می خورد اظهار کرد: همه می دانند اگر چند میلیون کاربر در یک شبکه اجتماعی فعال باشند و از یک نرم افزار خاص و نیز بانک های اطلاعاتی خاص استفاده کنند که در اختیار کشورهای دیگر خصوصاً کشورهای معاند قرار دارد، مخاطرات امنیتی زیادی وجود خواهد داشت.
آیت الله آملی لاریجانی در تشریح این مخاطرات گفت: اطلاعات شخصی کاربران در شبکه های اجتماعی در قالب (ارسال و دریافت) به بیرون از کشور می رود و بر می گردد که در این رفت و برگشت امکان رصد اطلاعات و جاسوسی وجود دارد.
وی افزود: این وضع درست مانند گردش اطلاعات در فضای اینترنت است که به تصریح کارشناسان، موتورهای جستجو در آن، به عنوان ابزارهای جاسوسی مورد استفاده غرب بویژه دولت آمریکا قرار می گیرد.
رئیس دستگاه قضا با تأکید بر اینکه انتظار قوه قضاییه از دستگاههای اجرایی مرتبط آن است که جلوی سوءاستفاده از اطلاعات مردم و نقض حریم شخصی آنان گرفته شود، افزود: دستگاه قضا به لحاظ وظیفه ذاتی خود باید با جرایم برخورد کند و جرم سایبری نیز یک نوع از جرایم است و فرقی نمی کند که وقوع جرم مانند توهین آشکار یا استهزاء در فضای واقعی(زمانی - مکانی) یا در فضای مجازی صورت بگیرد؛ در هر صورت قوه قضاییه موظف به برخورد است.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه این روزها مطالب مجرمانه به طور وسیع در شبکه های اجتماعی منتشر می شود تأکید کرد: نباید در این شبکه ها به بزرگان کشور از جمله بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران توهین شود.
وی تصریح کرد: علاوه بر اینکه به هر کس توهین شود، جرم واقع شده است و سخن دستگاه قضا این است که اجازه شکسته شدن حریم خصوصی اشخاص داده نشود، در غیر این صورت قوه قضاییه موظف به برخورد است.
** قوه قضاییه علاقه ای به مسدودسازی شبکه های اجتماعی ندارد
آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه «قوه قضاییه هیچ علاقه ای به مسدود سازی شبکه های اجتماعی ندارد» گفت: توصیه مشفقانه دستگاه قضا این است که دستگاههای اجرایی مرتبط به پالایش این فضا کمک کند تا همه کسانی که می خواهند از فناوری های ارتباطی به طور صحیح استفاده کنند، امکان فعالیت در فضای سالم را داشته باشند.
رئیس دستگاه قضا افزود: همان طور که دغدغه دسترسی به اینترنت برای اهالی یک روستا که ممکن است حتی با کمبود آب آشامیدنی روبرو باشند، وجود دارد، باید دغدغه دسترسی به فضایی سالم و پاک مجازی نیز وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: سخن قوه قضاییه این است که حتی اگر نمی توان به طور کامل این شبکه ها را پالایش کرد، حداقل عوارض ناصحیح آن تقلیل پیدا کند، نه اینکه این فضا به حال خود رها شود.
** دغدغه قوه قضاییه مسدودسازی شبکه های اجتماعی نیست
آیت الله آملی لاریجانی تأکید کرد: دغدغه قوه قضاییه به هیچ وجه مسدود سازی یا محدود سازی یک شبکه اجتماعی یا نرم افزار نیست، مگر اینکه مجبور شود برای جلوگیری از فضای پرآشوب و آلوده چنین اقدامی صورت گیرد که امیدواریم با تلاش دست اندرکاران به این نقطه منتهی نشود.
رئیس قوه قضاییه در ابتدای جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با تسلیت سالروز شهادت پنجمین امام شیعیان، حضرت امام محمدباقر(ع) گفت: امیدواریم خداوند هر روز بیش از پیش قلوب ما را به انوار محبت و معرفت اهل بیت(علیهم السلام) منور بفرماید.
در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی پیش نویس آیین نامه موضوع تبصره 3 ماده 23 قانون مجازات اسلامی مصوب 6/2/1392 مورد بحث و بررسی قرار گرفت و ادامه آن به جلسه بعدی موکول شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.