پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات:

شبکه ملی اطلاعات به اشتباه، اینترنت تعریف شد

عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: شبکه ملی اطلاعات به اشتباه ، اینترنت تعریف شده و شبکه ای جدا از آن است.

به گزارش جماران به نقل از ایرنا،‌خسرو سلجوقی روز سه شنبه در چهارمین همایش کاربردی «معماری سازمانی در ایران» در اصفهان افزود: شبکه ملی اطلاعات زیرساختی است که اطلاعات و محتوای الکترونیکی داخلی را روی آن قرار می دهیم تا به آسانی به آن دسترسی داشته باشیم و هزینه ها کاهش یابد.

وی اظهار کرد: امروز 10 درصد بستر اینترنت استفاده شده، داخلی و 90 درصد آن خارجی است.

این کارشناس گفت: با اجرای کامل شبکه ملی اطلاعات باید 80 درصد گردش اطلاعات در داخل کشور مدیریت شود و برای 20 درصد آن با دنیا تعامل داشته باشیم.

عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران به سیاست های دولت در زمینه فناوری اطلاعات اشاره و اضافه کرد: توجه به تحقیق و توسعه در بخش خصوصی با رویکرد توسعه پایدار و کاهش هزینه ها، مناطق محروم و روستاها، سیاست های اقتصاد مقاومتی، نهضت تولید نرم افزار و محتوا از جمله این سیاست هاست.

سلجوقی توجه ویژه به دولت الکترونیک، بکارگیری مراکز رشد و مناطق ویژه علم و فناوری و اشتغالزایی را از دیگر سیاست های دولت برشمرد و گفت: امسال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قول داده است که 30 هزار فرصت شغلی در این زمینه ایجاد کند.

وی با بیان اینکه تصویر کلان دولت الکترونیک در 14 خوشه درکنار هم دیده شده، تصریح کرد: لازم است با توجه به نظرات رهبر معظم انقلاب و ایجاد شورای عالی فضای مجازی برای سیاست گذاری ما دست به دست هم دهیم و کمبودها را رفع کنیم.

وی به سه بخشی که دولت یازدهم بعنوان پیشران توسعه پایدار دولت در نظر گرفته است اشاره و آنها را سلامت، فناوری اطلاعات و حمل و نقل الکترونیکی عنوان کرد.

این کارشناس با بیان اینکه در بخش سلامت ، حرکت های خوبی را دیدیم گفت: دولت با ابلاغ آیین نامه اصلاح نظام اداری و دولت الکترونیک مصمم است سرعت لازم را به این بخش بدهد.

سلجوقی، قطب اقتصاد کشور را در سه بخش خدمات، صنعت و کشاورزی دسته بندی و اظهار کرد: بخش خدمات با 52.3 درصد ارزش افزوده و 48 درصد اشتغال با ارزش ترین بخش است.

وی ارزش افزوده و اشتغال در بخش صنعت را به ترتیب 39.4 و 34.5 درصد و در بخش کشاورزی به ترتیب 11.5 و 17.5 درصد اعلام کرد.

وی با بیان اینکه در سال 2045 میلادی 93 درصد اشتغال در بخش خدمات ، چهار درصد در بخش صنعت و سه درصد در بخش کشاورزی خواهد بود تاکید کرد: ما باید آماده توسعه بخش خدمات بویژه در زمینه فناوری های نوین باشیم.

عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران لازمه این آمادگی را اصلاح نظام خدمات، کسب و کار نو، افزایش بهره وری و درآمد و افزایش فرصت شغلی جدید دانست.

سلجوقی رتبه فعلی ایران در فناوری اطلاعات و ارتباطات در منطقه خاورمیانه در شاخص های مختلف مانند آمادگی شبکه، توسعه فاوا و دولت الکترونیک را بین 13 تا 15 عنوان و تاکید کرد: برای جبران این موضوع باید کار جهشی کنیم.

وی با بیان اینکه امروزه استفاده از گوشی های تلفن همراه هوشمند جهشی در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد کرده است ، گفت: در بسیاری از روستاها هنوز اینترنت وجود ندارد اما همه تلفن همراه دارند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه های تدوین شده در اجلاس جامعه اطلاعاتی باید تا سال 2015 همه روستاهای دنیا به شبکه اینترنت متصل شود.

وی از جمله فواید این برنامه را ایجاد فضای کاری و اشتغال بزرگ عنوان و اظهار کرد: 10 درصد افزای ضریب نفوذ پهن باند اینترنت معادل 1.23 درصد و 10 درصد افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه معادل 0.8 درصد در تولید ناخالص ملی GDP تاثیر دارد.

این کارشناس سرمایه گذاری در پهنای باند برای رشد سایر بخش ها را ضروری دانست.

وی همچنین نگاه محدود کننده به مقوله فناوری اطلاعات را به ضرر کشور خواند و افزود: ما باید با نرم افزارها و میزان قدرت اثرگذاری ، رویکرد دفاعی را به مشارکت و تعامل با سطح دنیا تبدیل کنیم.

سلجوقی، ظرفیت انسانی را یکی از ظرفیت های ارزشمند ایران در فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و گفت: ما 212 هزار و 308 دانش آموخته در رشته های فاوا داریم که لازم است شغل مناسب برای آنها ایجاد شود.

چهارمین همایش معماری سازمانی در ایران با رویکرد اصلاح نظام اداری و توسعه دولت الکترونیک روز سه شنبه در اصفهان برگزار شد.

این همایش با رویکرد توجه به آیین نامه اصلاح ساختار نظام اداری و توسعه خدمات دولت الکترونیک و با حضور مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی به همت سازمان نظام صنفی رایانه ای استان اصفهان و با همکاری استانداری اصفهان برگزار شد.

در این همایش یک روزه سخنرانی هایی با موضوع چشم انداز معماری سازمانی دربخش دولتی، معماری نظام های جامع تحول در سازمان های دولتی، نقش و جایگاه معماری سازمانی در توسعه دولت الکترونیک و هوشمندسازی اداری، ارزیابی سطح بلوغ معماری سازمانی در سازمان و نقش و جایگاه معماری سازمانی در راهبری تعامل پذیری دستگاهها ارائه شد.

همچنین چهار کارگاه آموزشی در زمینه زیرساخت مشترک خدمات الکترونیکی، بهبود فرآیندها با رویکرد معماری سازمانی، افزایش ظرفیت کارفرمایی دولت در اکتساب خدمات فناوری اطلاعات و اهمیت معماری درکارآمدی مدیریت سیستم های اطلاعاتی در همایش معماری سازمانی ایران برگزار شد.

سومین همایش معماری سازمانی در ایران خرداد سال 91 در اصفهان برگزار شد.

شبکه ملی اطلاعات متشکل از زیرساخت های ارتباطی، مراکز داده توسعه یافته داخلی دولتی و غیردولتی و همچنین زیرساخت های نرم افزاری است که در سراسر کشور گسترده شده است.

این شبکه هنوز به طور کامل راه اندازی نشده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.