سخنگوی قوه قضاییه از شناسایی و بازداشت افرادی که به عنوان واسطه از طرف بابک زنجانی با بیرون از زندان ارتباط برقرار می‌کردند خبر داد.

به گزارش جماران به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در نشست خبری روز دوشنبه ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس درباره آخرین وضعیت پرونده نفتی گفت: در این پرونده اتفاقات جدیدی رخ داده است که ‌آنها را به اطلاع شما خواهم رساند.

وی ادامه داد: مشخص شد که متهم در مقاطعی از سه شناسنامه با مشخصات متفاوت استفاده می‌کرده و معلوم شد با هر کدام از این شناسنامه‌ها بهره‌برداری‌هایی کرده است که این کار از دو جهت یعنی استفاده از شناسنامه مجعول و همچنین نوع کاری که انجام می‌داده جرم محسوب می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: ایشان توانسته بود با اقداماتی ناصحیح ارتباطی با بعضی افراد در داخل زندان پیدا کند و اطلاعاتی را به بیرون از زندان منتقل کند تا از این طریق بر روی بعضی موارد سرپوش بگذارد.

محسنی‌اژه‌ای گفت: بحمدالله واسطه‌ها شناسایی شدند و هم پیغام‌ها و هم کسانی که پیغام به آنها رسیده بود شناسایی شدند و از آنها تحقیق به عمل آمد و بعد بازداشت شدند و لذا یک باب جدید در این پرونده باز شد که امیدواریم به اصل پرونده کمک کند.

محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: ایشان قبلا دو سال حبس و یک محکومیت دیگر، بیش از 20 چک برگشتی و 6 الی 7 سابقه دیگر داشته که بعضی از آنها قطعی نشده است.

محسنی‌اژه‌ای همچنین گفت که غیر از وزارت نفت و شرکت نفت شکات دیگری هم پیدا شده‌اند و در حال حاضر بابک زنجانی چندین شاکی خصوصی دارد.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه در حال حاضر 10 نفر در این پرونده بازداشت هستند، افزود: از افراد دیگری از جمله مدیران عامل بانک‌ها فعلا به عنوان مطلع تحقیق شده تا اگر تقصیری ثابت شد این عنوان تغییر کند.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین درباره آخرین وضعیت پرونده نگین غرب گفت‌: همان‌طور که می‌دانید در این پرونده حکم صادر شد و تلاش زیادی شد تا طلب شکات استیفا شود.

وی گفت: تا پایان مرداد با 7472 نفر از شکات تسویه حساب شده است که از این تعداد برای 1170 نفر در 40 روز اخیر تسویه حساب صورت گرفته است.

وی افزود: کارفرمای دو پروژه در این رابطه تغییر کرده تا کار با سرعت بیشتری پیش رود.

محسنی اژه‌ای در ادامه در مورد پرونده کود کمپوست اظهار کرد: تعداد شکات پرونده کمپوست به 800 نفر رسیده که در حال حاضر 8 نفر در رابطه با این پرونده بازداشت هستند. اموال شناسایی شده اما تکافوی طلب شکات را نمی‌دهد و با توجه به فساد کود کمپوست دادگاه دستور فروش صادر کرده است.

وی ادامه داد: در روزهای گذشته چند حکم در ملاءعام اجرا شد که 3 نفر در استان فارس، 2 نفر در همدان و یک نفر در قم اعدام شدند. آنها جرایم متعددی مانند سرقت مسلحانه، تجاوز به عنف، خرید و فروش مواد مخدر داشتند. فردی که در قم دستگیر و اعدام شد در خرید و فروش 900 کیلو تریاک دست داشت و سال‌ها تحت تعقیب بوده است.

وی ادامه داد: دستگاه قضایی خوشحال نیست که این افراد اعدام شوند، اما چاره‌ای ندارد؛ زیرا اگر اعدام نشوند جامعه به فساد کشیده می شود.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: فرد دیگری را اخیرا دستگیر کردند که با مدارک جعلی و جعل عنوان به سراغ خانواده‌هایی که دارای پرونده زندانی هستند می‌رود و تحت عنوان وکیل یا کارمندی که مرتبط با دستگاه قضایی است از آنها پول می‌گیرد، البته طبیعی است که این موضوع برای قوه قضاییه بدنامی دارد؛ لذا از خانواده‌ها خواهش می‌کنم و به آنها می‌گویم که اگر قوه قضاییه با کسی کار داشته باشند به محل کار یا منزل آنها مراجعه نمی‌کند یا این که هیچ قاضی در خیابان قرار نمی‌گذارد؛ بنابراین خانواده‌ها در این راستا بیشتر توجه کنند.

معاون اول قوه قضاییه در ادامه با اشاره به شبکه‌های اجتماعی گفت: در مورد شبکه‌های اجتماعی انتظار بوده و هست که دستگاه‌های مربوطه اقداماتی را انجام دهند تا این شبکه ها وجود داشته باشند و مردم از آن استفاده کنند و هم در عین حال شرایطی را فراهم کنند که موارد خلاف اعم از خلاف عفت، امنیت و اخلاق در آنجا وجود نداشته باشد یا به حداقل برسد. اگر تلاش نکنیم که ابزارهایی را فراهم کرده تا از استفاده کارهای بد در این شبکه‌ها جلوگیری شود جامعه و کشور ضرر می‌کند.

وی ادامه داد: در اواخر سال گذشته و اوایل امسال جلساتی را با مسئولین ذیربط برگزار کردیم و آنها قول دادند و گفتند که ظرف 3 ماه می توانند ساز و کارها را پیش بینی کنند که محتوای مجرمانه‌ آنها را پالایش کنند. در واقع این مدت گذشت و این کار صورت نگرفت. نامه‌ای نوشته شد به وزیر ارتباطات که تلاش کنید تا آن ساز و کارها فراهم شود تا مردم بتوانند استفاده خوبی از این شبکه‌ها داشته باشند و هم محتوای مجرمانه‌اش پالایش شود.

محسنی‌اژه‌ای در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که شما در جلسه قبل اعلام کردید که آقای «م. ر» به حبس و جزای نقدی محکوم شده، اما وی در رابطه با این موضوع اعتراض کرده است، گفت: ایشان با فرض این که حکم صادر نشده مطالبی را عرض کردند اما حکم صادر شده است و طبیعتا آن اشکالات وارد نیست؛ زیرا وی فرض را بر این گذاشته بود که حکم صادر نشده است.

خبرنگار دیگری سوال خود را این گونه مطرح کرد که اگر بین گشت‌های انصار حزب‌الله و افراد درگیری پیش بیاید این موضوع از نظر حقوقی چه جایگاهی دارد؟ که محسنی اژه‌ای پاسخ داد: آنها گفته‌اند که ما خلاف قانون عمل نمی‌کنیم و ان‌شاء الله چیزی که شما مطرح کردید پیش نخواهد آمد.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا درست است که پرونده سعید مرتضوی به وزارت اطلاعات ارجاع شده است یا خیر؟ گفت: نشنیده‌ام که پرونده به وزارت اطلاعات رفته باشد.

وی درباره آخرین وضعیت پرونده‌ سعید مرتضوی گفت: بخشی از پرونده که در دادسرا بود هنوز در مرحله تحقیقات است و بخشی از پرونده هم که در دیوان عالی کشور است هنوز نهایی نشده است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت پرونده ضرب و جرح یک روحانی در کهن‌دژ اصفهان گفت: در این پرونده ابتدا یک و بعدا سه نفر دستگیر شدند.

وی افزود: در حال حاضر چهار نفر بازداشت هستند و پرونده در حال رسیدگی است.


سخنگوی قوه قضاییه گفت: متهم پرونده بزرگ نفتی در یک زمان از ۳ شناسنامه جعلی استفاده می‌کرده است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای در شصت و نهمین نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: درخصوص پرونده به اصطلاح نفتی دو اتفاق افتاده است.

وی افزود: مشخص شد متهم این پرونده در مقاطعی از 3 شناسنامه استفاده می‌کرده و از این شناسنامه‌ها بهره‌برداری‌هایی می‌کرده است، داشتن 3 شناسنامه در یک زمان خودش جرم است.

اژه‌ای گفت: او توانسته بود در مدتی با افرادی در داخل زندان استفاده کند و اطلاعاتی را به خارج زندان برساند که این واسطه‌ها پیدا شدند و افراد متخلف بازداشت شدند و همین امر باب جدیدی را در پرونده باز کرد.

معاون اول قوه قضاییه درباره سوابق قبلی متهم اظهارداشت: 2 سال حبس و بیش از 20 چک برگشتی از سوابق قبلی این متهم است البته غیر از شکایت شرکت نفت شکات دیگری هم برای ایشان بوجود آمده است، در حال حاضر 10 نفر در بازداشت به سر می‌برند و همچنین از بعضی بانک‌ها و مدیرعاملشان تحقیق به عمل آمده است.

تسویه حساب با ۷۴۷۲ طلب‌کار پرونده نگین غرب

سخنگوی قوه قضاییه ضمن اشاره به تسویه حساب ۷۴۷۲ نفر از طلبکاران پرونده نگین غرب گفت: شکات پرونده کمپوست به بیش از ۸۰۰۰ نفر رسیده است و همچنین ۵ مجرم ظرف چند روز گذشته در ملاء عام به مجازاتشان رسیدند.

غلامحسین محسنی اژه‌ای درباره آخرین جزئیات پرونده نگین غرب گفت: در این پرونده حکم صادر شده است و توجه ویژه‌ای در این پرونده صورت گرفت تا بتوان اموال و طلب شکات را استیفا کرد و در این زمینه خیلی زحمت کشیده شد.

وی افزود: آخرین خبری که من تا پایان مرداد دارم 7472 نفر تسویه حساب شدند که از بین این تعداد 1170 نفر ظرف 40 روز آخر حسابشان تسویه شد.

معاون اول قوه قضاییه اظهارداشت: کارفرمای دو پروژه این پرونده تغییر یافته است.

وی همچنین درباره پرونده کمپوست گفت: شکات این پرونده به بش از 8000 نفر رسیده است، همچنین 12 نفر تحت تعقیب هستند و 9 نفر در بازداشت به سر می‌برند.

وی بیان داشت: اموالی که تا الان شناسایی شده است تکاپوی طلب تمام طلبکاران نیست.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: ظرف روزهای گذشته چند حکم علنی در ملاء عام اجرا شد که طبق حکم آن 3 نفر در استان فارس، 2 نفر در استان همدان و یک نفر در استان قم اجرا شد.

وی درباره جرائم این مجرمین گفت: سرقت مسلحانه، سرقت همراه با آزار برای بعضی تجاوز به عنف همچنین یکی از آنها در خرید و فروش 900 کیلو تریاک شرکت داشت که این شخص سالها تحت تعقیب بود حتی فردی را به نام خودش معرفی کرده بود که وی مدت‌ها به جای وی در بازداشت به سر می‌برد.

وی به خانواده‌ها توصیه کرد بیشتر مراقب باشند و در دام شیطان و مواد مخدر نیفتند.

تلاش این است شبکه‌‌‌های اجتماعی مسدود نشود در عین حال محتوای مجرمانه نباید توزیع شود

سخنگوی قوه قضاییه گفت: تلاش این است تا به واسطه سازوکاری مشخص محتوای مجرمانه تعدادی از شبکه‌های اجتماعی پالایش شود تا هم مسدود نشوند و هم در عین حال محتوای مجرمانه توزیع نشود.

غلامحسین محسنی اژه‌ای ادامه داد:‌ هفته گذشته فردی را با مدارک جعلی دستگیر کردند که به خانواده زندانیان مراجعه کرد و تحت عنوان کارمند، وکیل یا هر مقام دیگری از خانواده زندانیان پول می‌گرفته است.

سخنگوی قوه قضاییه این افراد هم خانواده زندانیان را به زحمت می‌اندازند و هم برای قوه قضاییه بدنامی دارند؛ پس باید خانواده زندانیان بدانند که قاضی در خیابان قرار نمی‌گذارد و این نحوه تماس گرفتند مخصوص افراد کلاهبردار و شیاد است چرا که افراد وابسته به دستگاه قضا نیز دم در خانه یا محل کار و اداره خانواده زندانی نمی‌روند.

معاون اول قوه قضاییه به شبکه‌های اجتماعی پرداخت و تصریح کرد: در مورد شبکه‌های اجتماعی چیزی که انتظار بوده و هست این است که دستگاه مسئول تلاش خود را انجام دهد تا شبکه‌های اجتماعی وجود داشته باشند و مردم هم استفاده ‌های خوب ببرند ولی در عین حال شرایطی فراهم شود که موارد مخالف عفت، اخلاق و امنیت در آنجا نباشد یا به حداقل برسد.

اژه‌ای ادامه داد: ما تلاش می‌کنیم زیرساخت و ابزارهای مورد نیاز فراهم شود تا از این سیستم‌ها که هم قابل استفاده کارهای خوب و کارهای بد دارد در زمینه‌ کارهای خوب استفاده شود.

معاون اول قوه قضاییه گفت: در اواخر سال گذشته و اوایل امسال به ما قول دادند ظرف سه ماه تلاش می‌کنیم تا محتوای مجرمانه تعدادی از شبکه‌های اجتماعی پالایش شود تا این شبکه‌ها مسدود نشوند و باشند و هم در عین حال محتوای مجرمانه توزیع نشود.

وی ادامه داد: چند ماه از این قضیه گذشته که این امر صورت نگرفت و به دستور آیت‌الله آملی لاریجانی خطاب به وزیر ارتباطات نامه‌ای نوشته تا سازوکار مورد نیاز فراهم شود تا مردم محروم از استفاده خوب شبکه‌های اجتماعی نشوند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.