اشرف غنی 55/27 و عبدالله 45/73 درصد، به درخواست تیم اصلاحات نتیجه اعلام نشد؛ گفتگو با رهبر حزب ملت افغانستان
به گزارش جماران به نقل ازشفقنا، افغانستان- رهبر حزب ملت افغانستان گفت : تیم اصلاحات و همگرایی در بخش اعلام نتایج بیش از حد سختگیری کرده است و متاسفانه بهمین دلیل نتایج اعلام نشد.
دکتر جعفر مهدوی، رییس حزب ملت افغانستان در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری شفقنا افغانستان اظهار کرد : نتیجه انتخابات مشخص شده است و دکتر اشرف غنی با 55/27 و دکتر عبدالله با 45/73 درصد از مجموع آرا دولت وحدت ملی را تشکیل داده اند و علت اینکه کمیسیون مستقل انتخابات نتایج را اعلام نکرده، توافقاتی است که فی مابین دوتیم صورت گرفته است.
وی افزود : تیم اصلاحات و همگرایی روی سازمان ملل متحد هم اصرار داشتند که نتایج انتخابات یا بصورت برابر و یا بصورت 51 و 49 فیصد اعلام شود.
نماینده مردم کابل تصریح کرد : اما سازمان ملل این مسئله را نپذیرفته و از نظر سازمان ملل نتیجه بیرون آمده کاملا شفاف و مطابق با استانداردهای نظارت و تفتیش کشورهای دموکراتیک می باشد.
وی یادآور شد : نتیجه مشخص است، کمیسیون هم ظرف روزهای آینده نتایج انتخابات را با جزییاتش اعلام می کند و در واقع همانطور که در توافقات دوطرف صحبت شده، حکومت وحدت ملی در واقع برآمده از انتخابات امسال و رای مردم خواهد بود.
وی تاکید کرد : مشروعیت حکومت وحدت ملی برآمده از رای مردم افغانستان است.
مهدوی با بیان اینکه حکومت وحدت ملی در بردارنده نخبگان سیاسی هردو تیم است گفت : با توجه به شرایط ویژه سیاسی افغانستان و بحرانهایی که وجود دارد، ایجاب می کند که دولت وحدت ملی شکل بگیرد.
رهبر حزب ملت افغانستان عنوان کرد : شرایط امروزی مثل ناامنی، بحران سیاسی، وضعیت خاص کنونی و بحران اقتصادی ایجاب می کند که هر دو تیم در کنار هم قرار بگیرند و با استفاده از پتانسیل های موجود و با حمایت جامعه جهانی یک حکومت قدرتمند و فراگیر را شکل بدهند.
وی افزود : همه مردم افغانستان، چه کسانی که به دکتر احمدزی رای دادند و چه آنها که به دکتر عبدالله رای دادند، احساس می کنند در حکومت وحدت ملی حضور دارند و من فکر می کنم اینکه بن بست سیاسی انتخابات شکسته شد، به تنهایی یک دستاورد بزرگ برای تمام مردم افغانستان است.
نماینده مردم کابل اظهار داشت : چالشهای زیادی فراروی حکومت وحدت ملی قرار دارد که هر کدام در جای خود مهم و قابل بررسی است.
مهدوی مشکلات داخلی افغانستان را از چالشهای اساسی حکومت وحدت ملی خواند و گفت : یک دسته از چالشهای فراروی حکومت وحدت ملی بر می گردد به مسایل داخل حکومت وحدت ملی، که مرکب از دو تیم انتخاباتی سیاسی است و طبعا اختلافات قابل توجهی در عرصه سیاسی و تطبیق برنامه های خود دارند، اینکه این دوتیم بتوانند در کنار هم کار کنند و پایه های یک حکومت مقتدر را تشکیل بدهند تدبیر و حوصله خاص خود را می طلبد.
وی در ادامه بیان داشت : چالش دیگر به شرایط داخلی افغانستان برمی گردد، ناامنی های موجود در سطح ولایات، بحران سیاست خارجی افغانستان که با بسیاری از همسایه های خود در یک رابطه بی ثبات و ناپایدار بسر می برد، بحران اقتصادی که حکومت با یک خزانه خالی مواجه است، شاید تا یکماه و نهایتا دوماه دیگر حکومت توان پرداخت معاش عادی مامورین خود را ندارد و بحرانهای اجتماعی فرهنگی که در سطح جامعه وجود دارد، فقر، تجاوز و اعتیاد و همه این عوامل به عنوان چالشهای اساسی داخلی افغانستان فراروی حکومت وحدت ملی قرار دارد.
رهبر حزب ملت افغانستان اذعان داشت : موضوع دیگر به آینده سیاسی افغانستان برمی گردد، حکومت وحدت ملی در صورت موفقیت چه فرمولی را برای تامین ثبات پایدار و رفاه عمومی و ارائه خدمات اجتماعی به مردم افغانستان تشکیل می دهد؟ آیا این فرمول حفظ نظام ریاستی است یا فرمول نظام پارلمانی جایگزین این نظام خواهد شد؟
وی گفت : فضای بی اعتمادی که هنوز تبدیل به فضای همدلی و همکاری در بین هردو تیم نشده است و باید اجازه دهیم که زمان بگذرد و تفاهم و توافق دوتیم بستگی به تدبیر و مدیریت و گذشت و نگاه کلان رهبران هر دوتیم دارد که چطور می توانند فرمول حکومت وحدت ملی را در مرحله عمل پیاده کنند.
نماینده مردم کابل با اشاره به تعدد رجال سیاسی در حکومت وحدت ملی گفت : ما نباید فراموش کنیم که کسانی در هر دوتیم جمع شده اند که بدنبال جایگاههای سیاسی خاص خود هستند و باید خواست این افراد برآورده شود.
وی افزود : هر دوتیم در میان خودشان نیز دچار مشکلات زیادی هستند و وقتی این دو یکجا شوند این مشکلات چندبرابر می شود و امیدواریم رهبران هر دوتیم از خویشتن داری و درک بلند برخوردار باشند تا بتوانند این فرمول حکومت وحدت ملی را تطبیق بکنند وعملا افغانستان را بسمت یک ثبات پایدار و رفاه و آرامش هدایت کنند.
نماینده مردم کابل خاطرنشان کرد : بحرانهایی که فعلا در کشور موجود است و بحرانهایی که بعدا گریبانگیر حکومت خواهد شد در مجموع چالشهایی هستند که فراروی این حکومت قرار دارد.
وی در پایان گفت : ما امیدواریم که رهبران دوتیم بتوانند با استفاده از درک عمیقی که از مشکلات کشور دارند، در این شرایط حساس با همکاری و همدلی مردم و حمایت جامعه جهانی بحرانها را یکی پس ازدیگری پشت سر بگذارند وما شاهد افغانستانی آباد باشیم.

انتهای پیام

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.